[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
plante pentru carasii?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
aladinadi
Junior member

IP:

Salut.
Am un acvariu de 80 litri in care am doi carasi oranda cap de leu cam de 15cm fiecare.am un substrat de pietris+nisip si as dori sa stiu ce plante pot pune in acvariu care sa fie compatibile (sa nu le manance)cu carasii mei
Ce ar trebui sa fac inainte de a baga o planta in acvariul meu ca sa fiu sigur ca nu e purtatoare de vre-o boala sau vre-o ciuperca.Ce solutie as putea sa folosesc sa nu fie daunatoare pentru planta si nici pentru pesti dar care totodata sa omoare tot ceea ce e rau pentu pesti
Si o ultima intrebare:Mai am un acvariu de 80 de litri in care am doi porci de guineea si as vrea sa-l fac din nou acvariu cu pesti ,ce sa folosesc ca sa dezinfectez acest acvariu cit mai bine posibil
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

aladinadi wrote:
Am un acvariu de 80 litri in care am doi carasi oranda cap de leu cam de 15cm fiecare.am un substrat de pietris+nisip si as dori sa stiu ce plante pot pune in acvariu care sa fie compatibile (sa nu le manance)cu carasii mei

In primul rand ca sunt cam inghesuiti carasii aceia acolo dar sa trecem peste acest aspect. Poti pune ceva anubiasi si/sau niste cryptocorine.

aladinadi wrote:
Ce ar trebui sa fac inainte de a baga o planta in acvariul meu ca sa fiu sigur ca nu e purtatoare de vreo boala sau vreo ciuperca.Ce solutie as putea sa folosesc sa nu fie daunatoare pentru planta si nici pentru pesti dar care totodata sa omoare tot ceea ce e rau pentu pesti

Din pacate nu prea ai ce sa faci aici...

aladinadi wrote:
Si o ultima intrebare:Mai am un acvariu de 80 de litri in care am doi porci de guineea si as vrea sa-l fac din nou acvariu cu pesti ,ce sa folosesc ca sa dezinfectez acest acvariu cit mai bine posibil

Pai in primul rand ar trebui sa tina apa in el. Si apoi poti sa-l speli bine cu apa calda si detergent, dupa aceea sa-l clatesti f bine si cam asta este.
aladinadi
Junior member

IP:

Mersi Hans pentr raspunsurii.Ideea mea era ca daca pot tine plantele separat dupa ce le cumpar cu ceva solutie pentru a le dezinfecta.Cineva mi-a zis ca pot tine plantele o zi in apa cu citeva picaturi de formol?,ceea ce mi-sa parut un pic ciudat.Thanks anyway.
miky
Member
[Avatar]

IP:

poti folosi permanganat de potasiu.Dizolvi in apa cateva bobite pana obti o solotie de culoare roza, in care pui planta pt cateva secunde. Solutia este buna ca dezinfectant si mai omoata si din ouale melcilor in cazul in care sunt si in exces in acvariul din care provine.

un alt dezinfectant este si albastru de metil

dar daca ai lua planta din surse mai sigure nu ar trebui sa-ti faci probleme ca este purtatoare de boli eventual urmaresti si tu in bazinul in care este tinula (in cazul pet-shop-urilor) evolutia pestilor

Puterea zeilor este mare acvariu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: