[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Identificare Plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
robescu.catalin
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor acvaristilor!
In mini acvariul meu am cateva plante pe care nu le cunosc.
Ma intrebam poate ma puteti ajuta voi cu o denumire ceva.
De cateva zile de cand le-am pus si neonul au inceput sa dezvolte niste ace sau frunze din tulpinile lor, (se vad si in pozele atasate) alea ce mai sunt?
Va multumesc. O seara buna va doresc ;)
[Thumb - Photo1071.jpg]

[Thumb - Photo1069.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 23/09/2013 22:43:21

Andpop
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu bag in mana in foc. Cred ca e Elodeea Densa.

http://www.youtube.com/channel/UCC5k3cGRBrdtKk475MWMDHA

http://www.flickr.com/photos/97357370@N05/
stefanp
Moderator

IP:

Da, elodea e.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
robescu.catalin
Junior member
[Avatar]

IP:

Va Multumesc! Intr-adevar, aceasta este minunea din acvariul meu nano.
Am gasit in linkul de mai jos foarte multe informatii despre ea si despre inmultirea ei.
http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/plante-de-acvariu/205-egeria-densa
Totusi ce nu inteleg eu..ce este cu acele "crengute" laterale? Eu nu am taiat nimic din ea ca sa creasca acele chestii...
stefanp
Moderator

IP:

Sunt lastari (pui).
Ies de pe tulpina si de la locul taiturii, atunci cand o tunzi.

Poti lasa lastarii, ca sa incerci sa formezi o tufa, sau daca vrei intai sa obtii mai multe fire, ii rupi si ii plantezi.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
robescu.catalin
Junior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Sunt lastari (pui).
Ies de pe tulpina si de la locul taiturii, atunci cand o tunzi.

Poti lasa lastarii, ca sa incerci sa formezi o tufa, sau daca vrei intai sa obtii mai multe fire, ii rupi si ii plantezi.

deci pot sa ii rup de pe acum si sa ii plantez? sigur vor rezista? cam cat se ingrop, 2 treimi? As vrea mai multe detalii daca se poate. Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 24/09/2013 22:33:52

stefanp
Moderator

IP:

Pai depinde cat de mari sunt lastarii.
Eu i-as lasa sa aiba macar 10 cm, pentru ca vreo 3 intra in substrat si sa nu ramana planta prea mica si sa o acopere celelalte.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
robescu.catalin
Junior member
[Avatar]

IP:

Deci dupa ce intra in substrat cativa centimetri, rup lastarul de sus si il las asa, ok?
stefanp
Moderator

IP:

Nu.
Rupi lastarul de pe planta mama, cand are vreo 10 cm (lastarul) si il plantezi in substrat, 2-3-4 cm (nu chiar superficial pt ca fiind un bat practic, are tendinta sa plece la plimbare).
Planta mama, sau si lastarul dupa ce creste mai mare, poti sa rupi partea de sus (varful) si sa il plantezi la randul lui. Dar tot vreo 10 cm cel putin sa rupi.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
robescu.catalin
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok multumesc de informatii. Numai bine!

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: