[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Excrescentza portocalie pe un mulinez.  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
tudorm
Junior member

IP:

image

Acu' ceva timp unui mulinez din acvariul comunitar i-a aparut o mica excrescenza portocalie. Arata ca o capusa, si eu m-am gandit ca s-ar putea sa fie un parazit. El a fost izolat si tratat cu Omnipur dar problema nu a disparut, din potriva a continuat sa creasca. El mananca si nu pare sa fie deloc afecta de chestia aia portocalie. Arata ingozitor dupa parerea mea, pielea din jurul ei pare rupta de cresterea chestiei portocalii.

Acvariul din care a fost scos are vreo 90-100 L si functioneaza bine mersi de mai bine de 2 ani. Are un gibiceps mare si un pangasius, 2 sanitari albi, un fel de sanitar d'ala negru cu pete(mediu ca marime), vre-o 2-3 guppy, 12 neoni, si vreo 8-9 mulinezi. Cei mai recenti sunt 2 carasi banali, destul de mici (nu pui) care au ajuns acolo "temporar" impreuna cu 3 xifo din alt acvariu din casa acum 3-5 luni, si care nu au plecat inca inapoi.

Mai exista si un kuli si 2 raci pasnici.
acvariu are substrat si este plantat acceptabil, are un aquael 1 si un filtru cu burete, si termostat. Se fac schimbari ale apei (1/3-1/4) saptamanal.

Problema e ca a mai aparut o umflatura la alt mulinez , inca nu a aparut si excrescentza portocalie, dar ne temem sa nu fie vreo boala in acvariu.

Recunoaste cineva ceva din poza ?

image

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: