[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Puntius tetrazona bolnavi...  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
andreib
Junior member

IP:

dece, vreau sa-ti zic ca si eu am avut aceeasi problema. Am observat ca pozitia lor ciudata era legata de lumina. Cand lumina era stinsa se comportau normal si cand era aprinsa stateau dupa incalzitor si am tras concluzia ca stau acolo pentru ca acolo e mai intuneric. Mentionez si faptul ca acvariu e bine plantat... deci nu cred ca au motive sa se planga...
Acum insa si-au revenit... Nu stiu care e explicatia... poate nu le place lumina puternica...
[Yahoo!]
bluedolphin
Junior member
[Avatar]

IP:

Cam cu aceeasi problema ma confrunt si eu de ceva timp.In acvariul meu "Rekord 80" de la Juwel am in acest moment 7 callistusi si mai nou,4 tetrazona,cumparati acum 3 zile.De ieri mi se intampla si mie aceeasi problema cu lumina.In momentul in car o aprind toti pestii se retrag pe fundul apei.Cand le dau de mancare se ridica la suprafata prin miscari bruste parca fiindu-le frica de lumina,de fapt observ ca miscarea lor este in general haotica,parind a fi foarte speriati,stresati.Ciudat este ca inainte cand aveam callistusi si palmeri,se comportau normal.
Mai tin sa precizez ca odata ce am adus tetrazoanele mi-am inlocuit si tubul "Sunglo" pe care il aveam cu unul "sera plant color".Acesta din urma are o lumina cu o nuanta de violet celalalt avea o lumina alba.O alta schimbare ar mai fii ca am inlocuit filtrul de carbon cu unul nou.Amintesc inca o data ca,din momentul din care sting lumina,pestii mei revin la normal fiind foarte activi.
Astept parerile voastre privind cauza stresului pestilor mei.Va multumesc
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

E normal ca pestii sa fie stresati cind se trezesc brusc cu o lumina puternica aparuta dintr-o data. Ia incercati varianta urmatoare - aprindeti un bec in apropierea acvariului, lasati-l citeva minute pina se dezmeticesc si apoi aprindeti si neoanele.
bluedolphin
Junior member
[Avatar]

IP:

Dolly,am incercat varianta ta dar tot degeaba.Alte pareri?!Multumesc
[Yahoo!]

Forum Index » Cyprinidae
Go to: