[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
sticla 6 mm  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

frati acvaristi stiu ca tot am deschis topicuri pe acest subiect...sunt din suceava si in orasul asta nimeni nu aduce sticla mai groasa de 6 mm...vreau sa imi spuneti capacitatea maxima al unui acvariu construit cu sticla de 6 mm cu toate intariturile de riguare pentru siguranta (nu vreau sa ma plimb cu cizme prin camera ) ) astept sfaturile voastre

This message was edited 1 time. Last update was at 14/08/2013 19:01:46

Nu ma pun cu prostul ca are mintea odihnita
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Eu am avut un acvariu 80x40x40 , din sticla de 6 mm ce a tinut cativa ani si probabil inca e plin cu apa la noul proprietar.
Din cate stiu grosimea sticlei e determinata de inaltimea acvariului. Poti merge cu 40 cm inaltime linistit.

Iar ca lungime, daca te tine spatiu, da-i un 100 si un 50 latime. Cu fund dublu si ii pui niste intarituri longitudinale.

Oricum, mai asteapta niste sfaturi, nu da comanda de sticla

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

orienteaza-te si aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25929.page

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
ioanis
Member
[Avatar]

IP:

Sau aici http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium .

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Eu am avut un acvariu 80x40x40 , din sticla de 6 mm ce a tinut cativa ani si probabil inca e plin cu apa la noul proprietar.
Din cate stiu grosimea sticlei e determinata de inaltimea acvariului. Poti merge cu 40 cm inaltime linistit.

Iar ca lungime, daca te tine spatiu, da-i un 100 si un 50 latime. Cu fund dublu si ii pui niste intarituri longitudinale.

Oricum, mai asteapta niste sfaturi, nu da comanda de sticla

Exact la 100 lungime 50 latime si 40 inaltime ma gandeam... cu toate intariturile care trebuie

This message was edited 1 time. Last update was at 14/08/2013 19:48:05

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Eu cred ca un acvariu de dimensiunile astea, cu fund dublu si intaritoare longitudinale, va fi foarte ok.

Dar sa vedem ce zic cei mai experimentati, poate trece koala sau Porcu' pe aci'.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Da, poate sa mearga! Sa fii atent la calitatea foilor mari de geam (laturile mari)!

- Lungime: 100 cm
- Latime: 50 cm
- Inaltime: 40 cm

- fund dublu
- intaritoare superioare longitudinale, duble (adica, 2 fasii de geam lipite intre ele).

Nu stiu ce buget vrei sa aloci acestui proiect, dar acvariul pe care il vinde Ginel (in topicul indicat de scorpionul) este o afacere foarte buna.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

koala wrote:Da, poate sa mearga! Sa fii atent la calitatea foilor mari de geam (laturile mari)!

- Lungime: 100 cm
- Latime: 50 cm
- Inaltime: 40 cm

- fund dublu
- intaritoare superioare longitudinale, duble (adica, 2 fasii de geam lipite intre ele).

Nu stiu ce buget vrei sa aloci acestui proiect, dar acvariul pe care il vinde Ginel (in topicul indicat de scorpionul) este o afacere foarte buna.

Multumesc maestre koala pt sfat...nu am sa aloc acum 1300 lei pe un acvariu dar pe viitor voi dispune...sticla de unde o iau firma confectioneaza mese din sticla (zice lumea ca e mai buna de cat asta care e la sticlarie)

[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

inainte de a investi fa calculul sa vezi daca merita sa investesti sau sa iei unul gata facut. Calculeaza bine si apoi ia o hotarare. Poate exista si varianta de rate, nu stiu. Dar calculeaza tot. Pe mine numai lampa m-a costat mai mult de 750 lei si nu e mare lucru. Analizeaza, pune pe hartie tot si apoi treci la lucru. Iti spun din experienta ca nu acvariul ca sticla e cea mai scumpa piesa ci toate celelalte adunate

[Yahoo!]
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

Asa este scorpionule dar sticla e pregatita nu ma ajuns mare lucru vreo 30 roni la dimensiunile spuse mai sus. Ape limpezi

[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cam acum un an imi faceam socotelile pentru un acvariu mai mare( aprox 500l). Stii pe la ce suma am ajuns? Undeva intre 2 si 3.000 euro, depinde ce dotari are. Din toata suma asta sticla ma costa cam 200 euro. Restul erau toate celelalte. In esenta cand te uiti la un acvariu zici ca e ceva simplu si oricine poate, dar daca vrei sa aflii adevarul trebuie sa pui pe hartie tot. Mai zilele trecute am cumparat niste bucati de pal ca sa fac niste rafturi si sa inchid masa pe care sta acvariul meu acum. Am dat 75 ron pe 2 laterale, un perete despartitor si 2 rafturi. Asta in situatia in care fac eu totul. Partea din fata care include doua usi mobile(pe sina) nu am cumparat-o inca deoarece ma costa cam 150 ron. Sina ma costa 100 si 50 palul pentru usi. Am mai dat inainte 40 ron pe palul pe care sta acvariul. Si asta in situatia in care mi-am confectionat singur suportul interior al mesei facut din cornier metalic. Nu am montat picioare reglabile la masa( astea nu le-am mai bagat la pret). Deci adunate asa una cate una si facute cu mana mea m-au dus la 350 ron, nu mai vorbesc de munca, timp pierdut si benzina consumata. De asta ti-am spus calculeaza bine totul si apoi treci la treaba. Alege varianta care este cea mai buna pentru tine si nu te lasa pacalit "doar" de pretul sticlei. Ea este cea mai ieftina investitie din acvariu. Pe langa sticla mai sunt multe alte cele. Si ca sa inchei in mod frumos: gandurile cele bune si limpezi sa fie cu tine. Bafta!

[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Filosofia construirii unui acvariu e destul de simpla, iar costurile sunt oarecum transparente:

- sticla,
- capacul,
- mobilierul,
- accesoriile obligatorii (prize, cabluri, stechere, tuburi de lumina, drosere, etc.)

La astea se adauga:

- munca (manopera): o faci tu in timpul liber... sau o face altcineva, pentru tine
- costurile cu transportul materialelor: te duci si umbli tu dupa toate materialele... sau ti le aduce cineva acasa, gata pregatite.
- timpul pierdut cu alergatura.

Nu punem la socoteala celelalte accesorii (pompe, filtre, etc.) deoarece acestea depind de necesitatile fiecarui acvarist.

Pretul cerut pe un bazin second-hand este, de cele mai multe ori, mult mai mic decat costurile necesare realizarii aceluiasi acvariu (de la zero).
De aceea, daca gasesti la vanzare un bazin pe gustul tau, este recomandat sa il cumperi gata facut.
Garantat, vei iesi mai ieftin!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

Dragi prieteni eu vreau sa imi fac acvariul cu mana mea....am totul ce tine de proiectul care am de gand sa I'll fac. Sticla era singura problema dar mi-am luat de 6 si am sa ii pun intarituri ca daca nu am gasit mai groasa. Ape limpezi si am sa va tin la curent cu proiectul.

[Email]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Ok, asteptam povesti si poze din timpul constructiei... sa ne tii la curent!

stefanp
Moderator

IP:

Si nu te grabi !

Mult spor

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

nu ma grabesc deloc...am in cap de vreo 5-6 luni proiectul, l-am gandit si sper sa iasa ceva frumos....si desigur vor fi si poze.... ape limpezi

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: