[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutare! Alex ma numesc :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
costeniuc
Unripe member
[Avatar]

IP:

Am inceput cu un acvariu mic..iar acum 2 zile am trecut la ceva mai mare.Am sa dau copy de la profile.
Inainte am avut un acvariu confectionat cu cornier de vreo 36 L, de curand mi-am facut un acvariu cu urmatoarele dimensiuni:
Sticla de 8mm, L=90cm, l=40cm, H=50cm, 180 lirti.
Am pus subtrat "balastru" cu nisip..un fel de sort, 3 plante artificiale transferate de la celalalt, 2 scoici, o piatra ala din Grecia.
Am un filtru Aquael intern de 300l/h cu aerare a apei, un neon, lumina rece banuiesc, de 13W..trebuie sa mai imi cumpar un incalzitor de vreo 160W(momentan am unul de 25W), o maternitate(dubla), termomentru de camera pus in interior.
In prima faza l-am lipit cu Bison Sanitar(era specificat ca lipeste sticla, nu am mai stat sa citesc sa obs. ca nu e bun pt acvarii), dupa care in interior l-am taiat si dat cu lama(cutter), diluant, si i-am aplicat un strat de silicon de la Den Braven special pt acvarii. Mentionez ca nu am asteptat o sapt. cat scria pe siliconul pt acvarii.
Dupa aprox. 3 zile i-am facut proba in baie pe pardoseala.Rezultatul..unul foarte bun..pana in prezent nu am avut probleme.
Intrebarea mea e urmatoarea: exista vreo sansa sa dauneze siliconul pe care l-am utilizat la cadrul acvariului(adica cel dintre sticla-Bison Sanitar garantat 15 ani )
stiu acum ca e toxic..de aceea l-am indepartat din interior.E posibil sa treaca de cel pt acvariu..si ulterios sa-mi moara pestii?
[Thumb - 2013-08-07 20.57.28.jpg]

[Thumb - 2013-08-07 20.04.51.jpg]

[Thumb - SAM_0007.JPG]

This message was edited 3 times. Last update was at 10/08/2013 13:32:45

[Email]
Denis90
Member
[Avatar]

IP:

Salutari!!! Daca ai curatat bine suprafata de siliconul vechi nu are nimic....in legatura cu amenajarea acvariului care ai scris mai sus ca ai pus plante artificiale si scoici parerea mea sa scoti tot din acvariu si sa iti pui plante naturale si un substrat decent ...incearca sa faci un habitat cat mai natural pestilor....cateva plante naturale, o cioata (cauta o cioata mai frumoasa prin padure sa fie din categoria foioase si sa fie uscata cioata) si va arata frumos...fara plastic si scoici.... trebuie sa iti achizitionezi un filtru mai mare pentru filtratea ape (de preferat extern) si lumina mult mai multa...Lasa acvariul la ciclat si apoi pui pestii. Documenteaza-te de pe forum.
Bafta si ape limpezi

This message was edited 5 times. Last update was at 10/08/2013 13:41:56

Nu ma pun cu prostul ca are mintea odihnita
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: