[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plante ptr. acvariul meu  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

Deci acvariul meu are dimensiunile de 60 Lungime, 50 inaltime, 30 latime.. si de astazi am inceput obiectivul "Popularea cu plante"
Ce am in acvariu .. am 2 Valisneria gigantea (foarte mari) care ajung la suprafata si raman .. sa tai varfurile ? .. ca sa ramana doar in apa si sa nu stea la suprafata ? .. sau o las asa.. ? (cum e mai bine?)
Mai am o Egeria densa (nu stiu exact daca e asta.. dar probabil e ca seamana.. aia din piata de animale nu stiau nici ei ce este )
Si iarba de acvariu (Nu mai stiu cum se mai zice la aia) ...
Mai am nevoie de niste plante .. chiar ceva mai multe.. ma poate ajuta cineva cu niste denumiri, caut plante usor de intretinut si deocrative frumos..
[WWW] [Yahoo!]
hans
Senior member
[Avatar]

IP:

www.tropica.com - aici gasesti si denumiri si poze cu plantele, conditii de viata samd.
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

Uitasem.. dar parerea voastra ? .. (Ca poate aleg prost)
[WWW] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Razvan M wrote:.. am 2 Valisneria gigantea (foarte mari) care ajung la suprafata si raman .. sa tai varfurile ? ..

Eu sunt adeptul taierii inteligente a plantelor si corectarii formei lor dupa norme estetice. Consider ca o planta netunsa frumos e ca un copil lasat de capul lui: creste urat si anarhic.
Din pacate, gigantea nu poate fi taiata fara sa fie stricata pentru ca e o planta lasata frumoasa de Dumnezeu. Parerea mea e s-o inlocuiesti cu ruda ei mai mica Vallisneria spiralis.

Razvan M wrote:Mai am o Egeria densa (nu stiu exact daca e asta.. dar probabil e ca seamana.. aia din piata de animale nu stiau nici ei ce este )

Ai si tu nitica grija de la ce "profesionisti" cumperi. Nu de alta, dar si cu plantele poti sa iei teapa. Pe forum avem cativa patiti.

Razvan M wrote:Si iarba de acvariu (Nu mai stiu cum se mai zice la aia) ...

Sa fie Lilaeopsis? Sa fie Eleocharis? Sa fie Sagittaria? Ce zapaceala...

Razvan M wrote:Mai am nevoie de niste plante .. chiar ceva mai multe.. ma poate ajuta cineva cu niste denumiri, caut plante usor de intretinut si deocrative frumos..

Asa cum spuneam, cauta Vallisneria spiralis, Hygrophila polysperma, Ceratopteris thalictroides, Egeria densa, Hydrocotyle verticillata, Riccia fluitans... Oups, ultima are nevoie de mai multa lumina...

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
Razvan M
Member
[Avatar]

IP:

Din pacate, gigantea nu poate fi taiata fara sa fie stricata pentru ca e o planta lasata frumoasa de Dumnezeu.

smilie Pacat.. plantele care mi le-ai recomandat chiar arata bine, acuma urmeaza sa fac rost de ele .. ia ziceti ce parere aveti de echinodorus red diamons.. si in general.. Sunt pe cale sa cumpar cativa puiuti ...
[WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: