[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intrebari melci si gurami  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
razorel84
Junior member

IP:

Salut
Am fost ieri in piata si am vazut in acvarii ,melci..din cat ma pricep eu cred ca erear pmcea(cochilie galbena)As fi curios daca ar fi rau sau bine sa le aduc acasa la pestii mei unul doi melci in acvariul de80 litri.
Au efect benefic..sau din potriva...???

2.as vrea sa renunt la tetrazona..si sa ii dau la cineva si sa imi iau gurami..sunt pretentiosi..ceva sfaturi cu rivire la gurami.cresyere pretentii etc.
Multumesc anticipat
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pomacea au efect bun, trebuie sa cureti substratul un pic mai rar (caci curata ei ce e de curatat), insa din cand in cand ies din acvariu si daca nu ai capac, s-ar putea sa te trezesti cu ei pe alaturi.

Despre gurami, depinde de cati alti locatari mai ai ..

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

nustiu ce curata , dar la mine fac o tona de rahat , adica faceau , ca am last doar doi, ceilalti patru sunt intr-un alt acvariu, la mine in acvariu am manado, iar in cautarea lor de hrana, se "scufunda" cam jumatate in substrat iar la plecare conglomereaza portiunea respectiva si au doar un centimetru. Demult am avut unul mare, trei-patru centimetrii, care nu mai curata nimic, statea la suprafata si se transforma intr-o palnie care aspira mancarea :-) interesant !

Forever Two Wheels !!!
[WWW]
razorel84
Junior member

IP:

Legat de melci..ma intereseaza sa nu faca rau..ii vrreau doar de dragul diversitati..pt Curatenie am filtrele
Acum am brabus tetrazona 8 buc.6neoni o zebrra ratacitta.2pleco..2xifo si inca ddoi ternezi..pe care as vrea s ii tin.iii m dee mici..vreeau sa rrenunt doa la tetrazona si sa imi iau o pqpereche de gurami
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Din cate am citit (am vrut si eu gurami) cred ca cei mai indicati ar fi cei perlati (Trichogaster Leeri), au un comportament mai adecvat intr-un acvariu fata de gurami albastru. Cat priveste Pomacea, am si eu cativa si sunt multumit de ei (inclusiv ca beneficiu estetic). Recomand totusi si niste melci de substrat, sunt mai eficienti pentru resturi decat pomacea

Non scholae, sed vitae discimus
Adrian Ionut
Membru de baza
[Avatar]

IP:

MishuM wrote:Din cate am citit (am vrut si eu gurami) cred ca cei mai indicati ar fi cei perlati (Trichogaster Leeri), au un comportament mai adecvat intr-un acvariu fata de gurami albastru.

Confirm... Blue Gourami are caracterul unui luptator de K1 (am vazut exemplare care atacau pana si pasnicii Cory, sau fugareau femelele pana la + )... Leeri sau Honey gourami sunt recomandati, extrem de pasnici.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/05/2013 15:24:46

Cauta si vei gasi, intreaba si ti se va raspunde. (oarecum din Biblie)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: