Salut!
Am citit si apreciez orice incercare de acvaristica atata timp cat e facuta studiind

pana la urma, mai orice se poate face fara bani in acvaristica, DACA e sa compensezi cu munca. Banii cumpara doar timp liber

(ma rog, sunt si exceptii).
Sa incepem:
a) pentru filtrul tau, mi se par cam multi pesti. Dar evident, nu exista o regula fixa, dar eu intr-un acvariu doar cu filtru intern n-as tine asa multi pesti. Ei pot sa reziste multa vreme, dar filtrul acela este cu un burete mic, care se colmateaza repede, si daca nu il vei curata destul de des, ii va scade randamentul biologic si in timp pot apare probleme .. (adica nu musai imediat, dar daca o sa moara un peste ... s-ar putea sa fie de vina si filtrul subdimensionat).
Se poate compensa asta daca te tii de schimburi de apa si saptamanal schimbi 10-15L de exemplu iar AquaSafe este obligatoriu a fi folosit de fiecare data.
a1) corydoras nu cred ca sunt necesari. In primul rand lor le plac substratele nisipoase, iar la tine e pietros cumva, broboanele de mancare oricum se vor strecura printre pietricele, iar Cory nu va mai ajunge la ele. Cred ca o echipa de melci va rezolva problema curatarii - fara sa mai incarci biologic acvariul.
b) personal nu sunt adeptul substratelor cu albastru

si daca prietena ar insista sa contribuie, as pune-o sa aleaga culoarea pestelui betta. Foarte rar gasesti albastru in natura ... cel mult gri / maro / negru ... alb sau albastru, nup, n-am vazut. Mi se pare foarte greu sa te uiti la acvariu, asa de puternic este contrastul dat de substrat. Poate daca acvariul nu e in forma finala .... se mai poate schimba ?
c) plantele care plutesc au nevoie de CO2 ca sa reziste, altfel se duc ... cred ca foarte ieftin iti poti face o bomba cu CO2 care sa ajute toate plantele care vor contribui si ele la filtrare compensand filtrul.
d) mancarea e buna pentru toti. Cand hranesti betta, poate ar fi bine sa opresti filtrul. De asemenea, s-ar putea ca neonii sa fie mai rapizi decat el, dar poti sa-i dai bilutele lui sus, si neonilor ceva fulgi maruntiti cu mana ? Sau ceva bazat pe spirulina, da, mancarea e la fel la toti .Daca insisti pt coridoras, cred ca va trebui sa dai niste pastile de substrat .. sau sa te asiguri ca raman cumva fulgi si pe fundul acvariului, cat sa-i gaseasca cory.
e) Ca sa te ajute la ciclare poti pune melcuti din aceia de plante. Aia rezista in orice conditii

inclusiv in filtre. Si da, dupa 14 zile e safe cred .. As pune mai intai Betta si apoi, dupa o saptamana, as pune si neonii ..
Bafta si sa ne tii la curent,