Author |
Message |
Ancamarketing
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2013 14:25:31
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Ancamarketing
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/e287f0b2e730059c55d97fa92649f4f2.jpg)
IP:
|
Buna,
Am avut, 1 an, un acvariu de 25 l in care au crescut 2 scalari, 2 gourami albastri si 2 sanitari. Pentru ca nu mai aveau loc am confectionat home made un acvariu de 120x30x45 cm (h), lipit cu adeziv Bison special ptr acvarii, sticla de 8mm, stat la uscat 2 sapt.
Am pus substrat JBL aquabasis nou+cel din acvariul mic aceeasi marca, pietris , filtru intern nou RESUN 2500, 2x30 W neon 6500k, am lasat o sapt la ciclat, timp in care am spalat buretele de la filtrul vechi in apa si am adaugat apa din acvariul mic impreuna cu pestii si plantele (cabomba, valsineria, echinodoras).
Dupa 2 sapt au inceput sa pluteasca prin acvariu mici smocuri albe ca de vata , care s au lipit de ochii scalarilor si incet le au cuprins tot corpul. Intre timp am mai cumparat 8 danio zebre si 8 platy si 4 corydoras.
Dupa 2 zile au murit toti pestii, mai putin cory si sanitarii vechi (raphael talking fish). Am pus 2 linguri de sare in apa si timp de 5 zile am schimbat cam cate 10 l de apa. Am vazut ca au disparut micile smocuri de vata din acvariu si ca nu se mai adunau nici in filtru (am crezut ca este in regula)
Dupa alte 3 zile corydoras au depus icre pe sticla acvariului. Am vb cu cel de la care am cumparat pestii, este crescator, si a zis ca ar trebui sa fie ok apa daca au depus cory (ptr ca el a incercat fara succes sa i reproduca)
Aseara am introdus 3 guppy care au murit pana astazi la pranz. Tot ieri am cumparatsi incalzitor de 100 w setata la 26 grade.
Cum investitia a fost destul de mare, nu imi permit niste teste de apa complexe. Daca ar fi sa testez un singur parametru care ar fi acela?
Cemasfatuiti sa fac ca sa stabilizez acavariul pentru a il popula din nou (platy, molly, barbs, danio sau red nose - 2 sau 3 specii din cele enumerate).
Multumesc si astept sfaturile voastre.
|
"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire |
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2013 14:37:55
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Poti atasa o poza, ceva? Pentru inceput, identifica ce ai acolo, poti intra pe jbl hospital. Dupa care tratezi ceea ce tu ai constatat. Posibil sa fie finrot, dar nu am auzit sa pluteasca. Baga ceva curatenie mai bine, schimburi de apa pentru inceput, posibil sa ai nitritii si nitratii ff mari. Daca treceai si locatia la profil, poate te ajuta cineva din zona cu un test, ceva. Teste no2,no3,nh3/nh4 te vor ajuta sa vezi ce ai acolo, probabil nu s-a ciclat acvariul. Nu mai baga pesti, nici sare, vei topi plantele. Tratamentele le faci in bazin separat, iar daca vrei sa incerci in acesta nu cred ca-i bai, oricum parerea mea este ca nu este ciclat. Mai studiaza si tu putin, ai destula informatie pe acest forum. Nu uita sa treci si la rubrica "despre noi" sa ne si cunoastem  .
|
|
 |
Ancamarketing
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2013 15:40:49
|
Ancamarketing
Senior member
IP:
|
Multumesc pentru raspuns.
Din ce am citit eu se pare ca este vb de saprolengnza.
Sunt din Iasi.
Am citit destul de mult, insa nu am avut rabdare cu ciclarea.
Acum apa e foarte clara, de fapt asa a fost de la inceput, si nu mai am nimic vizibil(acele smocuri mici albe).
Din pacate nu le am facut poza, iar o poza din momentul asta nu poate arata decat un acvariu care aparent nu are pb.
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2013 17:58:47
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
Salut. In iasi sunt destui pe forumul acesta, incearca sa iei legatura cu ei si poate te ajuta cineva cu niste teste de apa sa vezi cum stai. Fa tratamentul indicat, apoi introdu niste carbune sa elimini din chimicalele ramase din apa. Nu uita de schimburile de apa periodice, pentru a mentine nitritii, nitratii si amoniul la niste valori acceptabile. Si nu mai cumpara pesti deocamdata, lasa acvariul sa se stabilizeze, abia apoi te mai gandesti daca mai vrei si altceva.
|
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2013 18:35:47
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Daca am inteles bine ... (foarte multa informatie condensata) parerea mea e in felul urmator:
a) pestii aceia erau foarte foarte slabiti stand inghesuiti in 25L ..
b) schimbarea locului a fost suficienta incat sa ii dea peste cap pe toti si sa moara ...
c) filtrul este subdimensionat pentru acvariu. E cu 1 comprtiment sau 2 ? Pe interior are cumva bilele acelea negre ? De asemenea, filtrul nu era inca ajustat - ai pus extraordinar de multi pesti deodata, nici un filtru nu se adapteaza asa repede ... Mi-e teama ca a fost un ammonia poisoning la mijloc.
Acum, teste nu sunt critice daca ai grija sa mentii calitatea apei:
a) schimb 30% saptamanal de apa declorinata si tratata.
b) nu mai adauga nici un fel de peste pentru inca o luna .. iar cand adaugi, sa fie cate 2-3 sa zicem, nu 20 odata (8+8+4) si lasa macar o saptamana cel putin intre fiecare adaugare (in felul asta, cantitatea de bacterii din filtru / suprafete se va ajusta)
c) hraneste doar strictul necesar cat consuma pestii, fara sa se depuna nimic.
Si pentru un acvariu stabil, decat sa dai 150 RON pe teste, mai bine ii economisesti si reusesti sa-ti iei un filtru extern .. si povestea se va repeta si acolo (adica il instalezi, dar il tii in simultan cu cel intern, macar 2-3 saptamani).
Si n-ar trebui sa mai fie probleme ..
|
Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix) |
|
 |
Ancamarketing
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2013 19:24:16
|
Ancamarketing
Senior member
IP:
|
Multumesc ptr informatii.
a) pestii stateau inghesuiti de cateva luni, si sincer nu dadeau semne de boala, dar posibil sa ai dreptate
b) f adevarat, gouramii au stat ascunsi dupa filtru 3 zile
c) filtrul este Filtru Intern Resun SP-2500
Caracteristici:
pentru acvarii de max. 400 litri
putere: 18W
debit 1400 l/h
filtrare mecanica si biologica
are doua cilindre cu burete in care se pun niste bilute de plastic(bioballs parca)
la inceput am pus doar 6 pesti care ii aveamde un an si dupa vreo 17-18 zile am adaugat inca 18 pesti
deocamdata nici o sansa ptr alt filtru ' am doua fetite care imi papa toti banii
sa nu mai continui cu schimbarea zilnica a apei (10 l) pe care am inceput o de 5 zile? vroiam sa continui o saptamana sa schimb zilnic
si totusi au depus corydoras, ceea ce ma face sa cred ca au gasit conditii bune  (la crescatorul de unde i am luat nu au mai depus)
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/04/2013 19:39:10
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Filtrul respectiv e jos de tot la capitolul filtrare biologica.
Bilele alea de plastic, bioballs care cica ar fi pentru filtrare biologica defapt se folosesc tot pentru filtrare mecanica.
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
|
|
|