Delta del Orinoco...
În sfîrsit, dupa mult timp de studiat, cautari amanuntite si experiente mai mult sau mai putin placute, m-am decis în final sa fac ceva placut mie, ceva mai aproape de original si plin de naturalete...
Noul proiect se vrea a fi un biotop sud-american, o mica parte din Los Llanos - o vasta cîmpie tropicala împartita între Venezuela si Columbia si strabatuta de principalul sau rîu: Orinoco; care este de altfel si granita dintre cele doua tari. Bazinul Orinoco acopera o suprafata de aproape 989000 km ², din care 643480 km ², adica mai mult de 65% sunt în Venezuela, în timp ce restul de 35% sînt în Columbia. Partea situata în Venezuela formeaza cea mai mare parte a Deltei Orinoco.
De-a lungul bazinului gasim biotopuri diferite, formate din apa limpede, apa alba si apa întunecata...
Clima se caracterizeaza printr-o temperatura medie de 26,7° C, maxima de 32,3° C si minima de 23° C.
Lasînd la o parte descrierea zonei ce va fi prezentata mai mult în timpul discutiilor noastre, vreau sa va dau ceva detalii de început referitoare la noul meu proiect: (...ciclarea am început-o acum doua saptamîni cu 50% apa din fostul set-up si filtrul deja colonizat cu bacterii...)
· Acvariu Juwel 54L;
· Neon Osram 865 / 15w;
· Filtru intern SunSun Hj 752 – 600L/h;
· Aditie Co2 – butelie 3Kg + reductor, electrovala? Aqua Medic, numarator de bule si difuzor ceramic;
· Încalzitor 50w.
Decoruri:
· Lemn mangrove, mopan si vita de vie;
· Substrat inert – pietris cuart 2-3mm;
· Roca vulcanica.
Flora:
· Echinodorus Amazonicus;
· Echinodorus Tenellus.
Urmeaza:
· Cabomba Aquatica;
· Limnobium Laevigatum sau Pistia Stratiotes;
· Egeria Densa;
· Hydrocotyle Leucocephala;
· ......
Fauna va fi:
· Hemigrammus bleheri (Rummy Nose);
· Paracheirodon Axelrodi;
· Ancistrus LDA 16;
· O pereche Mikrogeophagus Ramirezi (vedetele).
Desi stiu ca nu totul va iesi perfect de la început, iar unele lucruri nu vor fi la locul potrivit sau nu au ce cauta in acest habitat, accept cu placere pareri constructive, mustruluiri si alte puncte de vedere...
This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2013 20:06:23
|