Buna ziua.Azi dimineata cand am aprins lumina in acvariu am realizat ca 3 din 6 neoni sunt morti si inca unu care abia se mai chinuia sa se mai ridice din cand in cand.Acvariu de 20 litrii neplantat, temperatura constanta ,hraniti dimineata si seara.Dc se intampla asta? sunt 80% sigur ca incepusera sa faca hemoragie in coditza ..ma induce in eroare faptul ca tot in zona aia normal ei sunt rosiatici.Please help
din 3 neoni tratati..cu rata de 50/60% sa ma aleg cu un neon si sa dau o gramada de bani pe tratament mai bine imi iau alta specie de pesti si cu asta am terminato .. azi am schimbat si acvariul am trecut la unu de 80 litrii ca sa nu mai fie probleme sper.Chiar si la unu dintre zebrele ros coditza pare putzin mai galbuie in ultima vreme stiti de la ce ar putea sa fie?si daca gasesc sa cumpar ramirezi in constanta ??.Multumesc pt raspuns
In final am mai ramas cu 2 neoni din 6 astia par sa nu fi fost afectati ...si de cand sunt in noul acvariu par sa se simta din ce in ce mai bine.Ce ar trebuii sa pun in acvariu sa previn bolile?
Cea mai buna metoda de preventie e sa ai grija la curatenia acvariului. Adica schimb regulat de apa si in cantitate suficienta; aspirarea detritusului; o filtrare buna.
Daca vrei sa adaugi totusi ceva pentru pesti, sunt pe piata vitamine lichide, care se amesteca in mancare sau se picura direct in apa acvariului ( eu am folosit Sera Fishtamin ).