[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cel mai eficient acvariu ???????  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
sevi
Unripe member

IP:

salutare. sunt un incepator (cunostinte -1 ). am un acvariu de ~ 20 litri pe care vreau sa incep sa invat. intre timp am prins ceva sticla termopan de 6 mm din care vreau sa-mi fac un acvariu. Deoarece nu vreau sa stric sticla degeaba sau sa fac acvariu si dupaia sa fac piscina in casa, va intreb pe voi care AR FI DIMENSIUNEA OPTIMA A ACVARIULUI PE CARE POT SA-L FAC CU ACEASTA STICLA. Pot sa fac baza cu 6+6 , dar ce dimensiuni sa tai sticla. astept un sfat "bun" de la voi. pot sa pun intaritoare pe interior, numa sa nu se sparga in casa.
Merci
bazil88
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Din sticla de 6 poti face un acvariu de aprox. 120-140 litri fara sa-ti fie teama ca vei avea probleme (bineinteles cu intariturile de rigoare) fundul nu trebuie sa fie dublu pentru ca daca il asezi pe o coala de polistiren acesta va prelua toate tensiunile si socurile.
Ca dimensiuni 70L / 40l / 50h = 140 litri brut ~ aprox. 120lirti util
sau 80L / 40l / 45h = 144 litri brut ~ aprox. 125litri util
Dimensiuni ar putea avea diverse in functie de spatiul care-l ai la dispozitie dar recomandarea mea este sa nu-l faci mai scurt de 65cm pentru ca te chinui cu iluminatul, lungimea tuburilor este in general punctul de plecare in conceperea unui acvariu.

Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei.

http://www.youtube.com/watch?v=yKihfekc7Qo

aim icon

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: