[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inca un acvariu nou (100x40x50). Am nevoie de ajutor.  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Rochi
Member
[Avatar]

IP:

Daca este vorba despre fosti mei conconusi , imi pare bine ca esti multumita de ei

BLK eu zic ca si jandarmi ar merge , te asigur ca sunt destul de vioi

Urit de multi , iubit de putini dar respectat de toti
[Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Rochi wrote:Daca este vorba despre fosti mei conconusi , imi pare bine ca esti multumita de ei

Ei, ei! :-) Niste dulcei si niste scumpi.
BLK
Junior member

IP:

Imi facusem si eu o lista cu caracidae si cyprinidae Am vazut ca au "cerinte" asemanatoare si m-am gandit ca le-as putea combina, nu? Neoni cu Rasbora ar merge? Daca as lua 12 neoni, 12 rasbora si niste ancistrusi, cum suna? Ar merge si conchonius, cam cati ar intra langa 10-12 neoni si cativa ancistrusi in bazin? Ceva mancaciosi de alge nu se gasesc in RO inca? Amano shrimps sau Siamese Algae Eaters? Am citit pe forum dar sunt raspunsuri vechi si ma gandeam ca poate intre timp au aparut pe undeva, sau poate exista cineva care ar putea aduce?

Mi-ar place si Puntius Titteya (Cherry Barb) alaturi de neoni. Mai dati si voi combinatii cu caracidae si cyprinidae, astea imi plac ca sunt micuti si deocamdata nu vreau discusi, oscari sau altele, urmatorul acvariu care sper sa fie la casa mea in cativa ani o sa fie unul pe la 4-500l si va avea probabil africani. Pana atunci trebuie sa ma obisnuiesc cu acvaristica

Despre mobila mai are cineva sfaturi? Vazuta de sus mobila e asa acum |__| adica 2 pereti laterali si unul in fata din pal de 18, eu vreau sa mai pun in spate un perete si la mijloc un perete, adica asa:
____
|_|_| < atentie, vazut de sus! peste astea e o placa de pal de 18 mm (capacul)

in lungime, cum ziceam, are un pic peste un metru, deci ar veni intaritura de la mijloc pe la 50 de cm. Nu am cum sa fac altfel, ca sa fac alt suport intr-o garsoniera in care deja am pat, fotolii si masa plus un coltar, plus sifonier, e cam mult si se micsoreaza enorm spatiul. As mai putea pune o placa de pal si deasupra dar va trebui sa fac inaltimea acvariului pe la 45 de cm, ca locul din mobila are cam 58 cm inaltime, scad 2 cm blatul aditional de pal, 10 cm capacul si sunt chiar la limita, va trebui sa fac cumva capacul mai putin inalt, ma descurc eu cumva.

Multumesc mult pentru raspunsuri, am promisiuni din mai multe parti si pana la 1 Martie se pare ca vor aparea toti banii, asa ca nu mai e mult, dar e mai bine ca eu de obicei sunt cam grabit, si daca aveam banii acum sigur faceam ceva greseli, asa am timp sa ma gandesc si sa ma informez bine sa nu fac vreo prostie.

Mai astept oferte pentru lipit acvariul, am vorbit cu un membru de pe forum dar nu a lipit decat 2 acvarii mari pana acum si parca as sta mai linistit daca as sti ca acvariul e lipit de un acvarist cu mai multe acvarii lipite la activ. Nu zic ca nu am incredere in el, sa nu inteleaga asta, pentru ca poate chiar e priceput, dar asa sunt eu mai grijului, imi fac o mie de ganduri.
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Mancatori de plante sunt si ancistrus, sau niste melci.

Eu am 5 puntius titteya si i-ti recomand si tie. Sunt niste pesti cu personalitate!
[Email]
BLK
Junior member

IP:

Despre ideile mele de mai sus nu zice nimeni nimic? Despre pesti, ii gasesc in Bucuresti? Despre mobila, ce ziceti, rezista?

Zilele astea cred ca primesc o parte din bani si ma duc sa-mi cumpar uneltele, apoi in cateva zile vor veni si restul de bani si voi cumpara sticla si restul.
StarXi
Member

IP:

Ai facut acvariul ?
Ti-ai luat EX700 ?

Galeria foto completa.
Galeria locala.
[WWW] [Yahoo!]
BLK
Junior member

IP:

Visul de atunci a trecut prin filtrul realitatii si a ajuns sa fie un 70x40x40. L-am lipit ieri cu ajutorul unui membru foarte de treaba si saritor (daca vrea sa iasa in fata o poate face, eu nu am vrut sa ii dau de lucru, sa sara toti incepatorii pe el sa-l cheme la lipit acvarii ). Din pacate n-am avut bani pe moment de cantuire si ca urmare dupa lipire si strangere s-a ciobit un colt, o sa pun poze dar eu zic ca nu e grav. am si ceva bule mici ici colo, o sa il umplu peste o saptamana si voi vedea.

Am un Aquael Fan2. 2 neoane un 930 si un Aquarelle (urmeaza sa mai iau zilele astea un 865, pana gasesc un 965 sper sa fie bun si asta). Capacul o sa il fac din panel. Am fost la Brico, la Praktiker, n-am gasit drosere clasice Philips, gasesc la Obor la magazinul ala mare? (Orion sau cum ii mai zice).

As vrea o parere despre echipamentul pe care il am pana acum, daca e suficienta lumina, nu vreau cine stie ce plante dar mi-ar place sa fie multe.

Dupa calculele mele vor fi cam 90-100 de litri. Vor fi Rasbora, Neoni, 2-3 Ancistrusi. As vrea niste Red Cherry Shrimp (sau Amano) si niste Neritine. Ce ziceti? Cati Rasbora, cati neoni? Gasesc Neoni rosii sau eventual sa pun in loc de neoni Callistus? Gasesc?

[img=http://img66.imageshack.us/img66/3280/acv04ev.th.jpg]
[img=http://img66.imageshack.us/img66/3940/acv11fb.th.jpg]
[img=http://img149.imageshack.us/img149/8323/acv23wh.th.jpg]

Despre poze as vrea sa stiu daca mai are cineva colt ciobit si daca a rezistat in timp. Am vorbit acum cateva luni cu cineva care mi-a aratat un acvariu cu un colt aproape lipsa, care a rezistat multa vreme. La mine coltul e ciobit doar putin, l-am scos si l-am lipit bine cu silicon, l-am presat tare inapoi. Cu bulele cum e? Doar a treia poza e in partea cea mai cu bule, cam 3 cm intr-un colt pe o fata lateral, pe fund. Pe inaltime sunt foarte bine lipiturile la acel lateral, de aia ma gandesc ca nu vor fi probleme.

Multumesc, si daca poate cineva schimba titlul, sau sa mute postul asta intr-un subiect nou?! Eu am zis sa nu mai fac dezordine, daca tot am postat aici si am primit sfaturi. Multumesc tuturor, sunteti niste oameni cu adevarat pasionati si saritori.

Sticla e de 8, float.
Nae
Member

IP:

poti sa ne dai niste detalii despre costuri ?

Nae
[Yahoo!]
BLK
Junior member

IP:

ti-am dat detalii in topicul tau, inca de aseara, de ce nu te uiti acolo?
Nae
Member

IP:

scuze, nu mi-am dat seama ca e acelasi

Nae
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: