[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutari din Dej  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
PAUL OLTEANU
Junior member

IP:

Salut. Ma numesc Paul Olteanu,am 30 de ani si sunt din DEJ. Am aceasta boala a acvaristicii inca de mic copil cand impreuna cu un prieten de-al meu(Mogojan Ciprian) nu aveam alta treaba numai sa mergem sa cumparar si sa schimbam pestisori de acvariu. Insa acvaristica a evoluat atat de mult incat am ramas surprins acum vreo 3 ani cand am inceput sa ma apuc iar de acvaristica. Am renuntat chiar o perioada din cauza nervilor care ii aveam pt ca nu puteam sa aranjej si eu un acvariu asa cum doream. Insa acum mi-am luat din nou inima-n dinti si incerc iar. Intre timp m-am documentat destul de mult de pe forumurile in domeniu si sper-sper sa fac ceva bun sa ma asez si eu pe scaunel in fata acvariului si sa fiu multumit.
Sa va prezint si ce detin in acest moment.
-Acvariu de 140 L (105L 30l 45h)
-Filtrare- 2 filtre externe Tetratec ex 600
-Iluminare- aici am mai multe posibilitati si multe neoane la dispozitie toate t5 de la osram 865 isa sa vedem cum o sa fie setup-ul final. Momentan merge doar unul de 39 w cate 4 ore pe zi pt ca acvariul este doar de 3 saptamani. As avea nevoie si de niste sfaturi pt iluminat. asa pe parcurs ce imi recomandati? cate ore pe zi? cu pauza sau fara?.Am uitat .am si un Plant Grow de 39w.
-Incalzitor AQUAEL 100W
-Fertilizare- Trace mix si PPS Pro de pe forum cumparate
-Butelie CO2 care o sa intre in functiune in cateva zile pt ca acum este la incarcat.
O sa revin in curand si cu niste poze.
Si poate ma lumineaza careva cu sfaturi pt iluminare. asa de la inceput si cum sa procedez pe parcurs.
Va multumesc
Numai bine
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit. Nu vreau sa te dezamagesc, dar cei 30cm latime vor fi foarte putin pentru un plantat. Cat despre lumina mai da ceva detalii, ce plante ai, ce vrei pe viitor, ai substrat, daca da, de care. Ce volum mai ai in acvariu dupa ce ai pus substratul.
[ICQ]
PAUL OLTEANU
Junior member

IP:

Substrat special nu am Am doar un strat de 5cm de pietris marunt gen bob de orez cumparat din magazin special pt acvariu. Plante: eleocharis vivipara,eleocharis acicularis,bacopa caroliniana,cabomba aquatica,elodea densa,ludwigia repens,ludwigia palustris red,ludwigia ovalis. Momentan nu am un aranjament anume. Sa vedem cum evolueaza plantele dupa aditia de co2. Poate e cam mica latimea dar pt mine ajunge. Momentan lumina e compusa dintrun singur t5 osram 865 de 39w care merge 4 ore pe zi. Am auzit multi care spuneau ca lumineaza acvariul 8 ore pe zi continuu fara pauza. Ramane de vazut. Lumina pot sa o crescpe parcurs. Neoane am destule.

Forum Index » Despre noi
Go to: