[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
o noua reamenajare de acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
stelykutza
Junior member

IP:

nu stiu daca aici e locul dar aici voi incepe.cum mai ziceam am acvariul de 120l(totali),deci efectivi 90-100 de apa, cu lumina de 36w in 2 neoane.ce vreau eu acum sa fac?
1---vreau sa refac filtrul extern.primul era din teava de 110,acu as incerca cu teava de 130 deoarece capace au filet.la primul renuntand de frica ca daca cade curentul e posibil sa-mi sara capacele.la noul filtru nu stiu de cat sa cumpar pompa(litri/ora)
2---vreau sa fac si un background pentru 3 pereti,deoarece imi bate soarele dupa amiaza intr-un perete.backgroundul as vrea sa-l fac din polistren pe care sa lipesc pietre(subtiri) si nisip ---asta dupa mintea mea deoarece la al ciopli nu-s asa talentat(am doua maini stangi ). apoi prin el vreau sa trag si tuburile de admisie-evacuare pe care nu prea stiu cum sa le pun---as opta pentru 3 sus si 2 jos la evacuare
astept pareri si sfaturi.mersi fain
[Yahoo!]
stelykutza
Junior member

IP:

chiar nimeni nu ma poate ajuta?
[Yahoo!]
Cristi25
Member
[Avatar]

IP:

Deci as vrea sa te ajut dar eu nu inteleg ce vrei sa faci la filtru ala extern.
Adica ce faci tu cu tevi nu stiu eu as furtun la el.
Fundalu eu zic sa renunti ca numa te complici. => folie neagra/albastra cel mai simplu

<-//-> Jurnal Discus 240 litri <-//->
<-//-> Jurnal Nano Shrimp Paradise <-//->
stelykutza
Junior member

IP:

nu vreau sa se vada nimic:filtru,furtune,tuburi.
si filtrul extern il fac eu din teava,pt ca e cel mai simplu(economic),si poti sa-i pui ce medii de filtrare vrei si cate vrei
[Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!

Pui intrebarile cam ciudat si nu ne e clar ce faci si ce vrei sa faci. Cu polistirenul te complici intr-un acvariu asa mic, pentru ca nu prea vad cum il ancorezi fara sa pluteasca. Cel mai simplu pui autocoland negru sau albastru pe marginile exterioare, efectul o sa fie mult mai bun decat un polistiren ciopartit.
Fii mai explicit cu filtrul ala extern, cum anume il vezi tu, cu ce pompezi apa, ce debit estimezi, ce materiale filtrante vrei sa pui, cum faci turul si returul samd.

Succes!

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
stelykutza
Junior member

IP:

deci filtrul as vrea sa aiba burete , siporax si bineinteles ceramica.
si apoi ma gandeam ca daca pun o placa de poliesteren prin care bag furtunele de la admisie si evacuare.apoi acea placa ma gandeam sa o incarc cu pitricele(mici - mari)subtire ca sa nu ia din volumul acvariului prea mult.voiam ceva care sa nu fie chiar ceva din tipar-gen asa trebuie sa fie.iar apoi ma gandeam ca daca fac jos 2 evacuari ar trebui sa fac si sus 2 admisii nu?ar ajunge o pompa de 700l/h?filtrul find facut din teava de 110,ma gandeam sa il pun culcat in spatele acvariului ptr. a nu forta pompa .nu stiu exact cum as putea face pt a nu se vedea nimic din furtune.asa si polistirenul ma gandeam sa-l lipesc cu silicon direc pe peretii acvariului.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/11/2012 18:02:24

[Yahoo!]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

O teava de tur si una de retur, un incalzitor si un termometru sunt lucruri perfect acceptabile intr-un acvariu. E mai probabil ca aspectul estetic al polistirenului ala impopotonat cu pietricele sa fie mult mai rau.
Filtrul pare rezonabil ca idee, nu stiu si ca realizare ce iti va iesi. De ce vrei sa il faci home made, vrei sa economisesti bani sau sa faci practica ?

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
stelykutza
Junior member

IP:

eugen filtrul l-am avut home made,si a dat randament,doar ca l-am avut pus jos-jos iar din cauza inaltimei mi s-a decalibrat pompa si a inceput sa faca zgomot.in rest nu am avut ce zice e un tub de 90 cm plin cu burete gros apoi meiu si siporax.ma gandeam acum sa renunt la siporax si sa merg cu burete gros,mediu si fin sau doar cu primele 2 astfel renuntand la siporax.deci tu ma sfatuiesti sa renunt la polistirenul mascat?si sa pun doar folie?mie unu mi-ar fi placut ci polistirenul mascat cu conditia sa nu se vada ca ar fi polistiren dedesubt.ce pompa mi-ai recomanda?zici sa schimb rotorul la vechea pompa sau sa iau o pompa mai mare?
[Yahoo!]
stelykutza
Junior member

IP:

si cu home made nu am atins filtrul 4 luni,in schimb cu cel intern saptamanal tre sa bag mana in acvariu.ce pesti imi sugerezi sa bag?acu mai am 3 zebre,2 corydoras si un guppy.zebrele imi plac ca-s voalate,corydoras raman.altii ce-mi sugerezi caci nu mai vreau sa fac ghiveci din amestecul lor?
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: