[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema mare! Nu scap de amoniac....  XML
Forum Index » Apa
Author Message
demphsey
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari tuturor! Sunt Catalin si am un acvariu Juwel de 125l,este in functiune de 8 luni, in el sunt 2 carasi cometa,2 telescop,5 ancistrusi,3 corry,3 melci pomacea,si inca cateva vietati,substrat din Horbach,pt.plante jbl aqua basis,fundal 3d,plante,Echinodorus,Nymphaea Rubra,Cryptocoryne,filtru ext.Tetra EX600,ok,5 luni cat am fost plecat din tara,sotia a avut grija de acvariu (schimburi de apa regulate,hranit pestii,schimbat vata alba din filtru, pus zilnic si saptamanal picatura de easi carbo si pro fito pt.plante si cam atat) cand am ajuns acasa acvariul ajunsese o mica jungla!!! Toate plantele crescusera foarte mult,o cochilie de melc zacea intr-un colt si 1 sae lipsea la apel! A doua zi am inceput curatenia,am incercat sa scot din plante,dar radacinile se intinsesera foarte mult,am taiat si am scos din ele dar apa devenise neagra,am lasat apa sa se limpezeasca si am inceput sa sifonez substratul,timp de 10 zile de sifonat ,apa scoasa tot murdara... in fine am aranjat acvariul si am zis sa ii aduc cateva inbunatatiri si am schimbat filtrul extern ex600 cu filtru ext.Tetra EX700 si filtru uv-c 9w JBL atasat la o pompa de apa,am transferat din mediile filtrante in filtrul nou am pus si culturi de bacterii,ok toate bune si frumoase pana la teste.... Amoniac 1,5 de vreo 3 sapt. nu scade deloc,am facut vreo 5 zile schimburi de apa ( nu mai mari de 40-50%) si tot degeaba,am testat in final si apa de la robinet si am amoniac si acolo...am luat de la Coralis,Toxivec si tot degeaba...mentionez ca pana sa plec amoniacul a fost nedetectabil!!!!Ph este ba 6,5 ba 7 (Test Sera),no2 este 0 iar no3 este 12,5 (Teste Tetra).Plantele sunt bine,dar vad ca fundalul sa inverzit,la fel si cateva pierte,In aceste 3 sapt. 3 din carasi au avut o perioada cand respirau la suprafata dar numai seara dupa stingerea luminii iar al 4 lea statea pe fundul acvariului mai toata ziua dar in reprize,toti pestii mananca si se comporta normal,acum de ex.sunt bine merci cu tot amoniacul din apa.Nu stiu ce sa mai fac! Va multumesc anticipat! Need Help!!!!
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

"10 zile de sifonat" - daca aveai la un moment dat bacterii si prin substrat nu mai ai.
"am transferat din mediile filtrante" - cred ca era bine sa lasi ambele in paralel o perioada sau sa transferi toate mediile in cel nou.
"2 carasi cometa,2 telescop,5 ancistrusi,3 corry,3 melci pomacea" multi pesti in acvariu ..... fie el si ciclat .. dar FOARTE multi pentru un acvariu in ciclare.
" respirau la suprafata" - intoxicatie cu amoniac ... ar fi bine sa dai din pesti sau ....
deci: da din pesti, continua cu schimburile de apa si mai "baga" ceva substante pentru ciclare.
[Email] [Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut catalin. Din cauza suprapopularii ai amoniau, banuiesc mancare multa, mizerie multa. Carasii fac multa mizerie, greu sa o scoti dintre plante, deci parerea mea scapa de carasi. Daca testul de no2 este corect, inseamna ca totusi ai o filtare buna, dar nu face fata si nu cred ca ar putea. Ce valoare nh3/nh4 are apa de la robinet?
[ICQ]
demphsey
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am unde sa mut din pesti...am sa mai bag culturi de bacterii....Am testat la bucatarie apa si avea amoniac 1,5mg iar la baie 0!?!?!? am facut schimb de apa cu apa de la baie dar amoniac tot 1,5mg in acvariu,testat la cateva ore....se pare ca nu vrea sa coboare sub nici o forma! cu mancarea sunt atent pt.ca stiu ca produce amoniac! va multumesc!
demphsey
Junior member
[Avatar]

IP:

Testele de apa in aceasta dimineata,dupa un schimb de 25 litri,arata in felul urmator:
ph-7
no2-<0.3 mg/l
no3-12,5 mg/l
nh3-nh4 - 0,25mg/l
Cred ca sunt pe drumul cel bun...Dar acu trebuie sa vad cum scap de alga verde ce sa asternut pe fundal si in plus 3 din carasi (2 cometa si unul telescop) il alearga si il inghesuie pe cel de al4lea caras care este telescop,saracu,in curand il vor ucide...il inghesuie in toate colturile si din toate directiile toti 3 odata....am inteles ca cei 3 au ajuns la maturitate sexuala(au acele proeminente pe urechi,puncte albe) si cel fugarit nu...deci? va murii? este super epuizat! cei trei juri ca sunt rechini...sau au fost in alta viata....
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

arata binisor testele ..(desi nitritul si amoniacul sunt inca maricele).. interesant ar fi daca ai putea testa INAINTE de schimbul de apa ... sa vezi parametrii ciorbitei .. nu cred ca ai fi la fel de linistit.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/11/2012 13:11:54

[Email] [Yahoo!]
demphsey
Junior member
[Avatar]

IP:

ok,teste azi (fara schimb de apa,de 3 zile) amoniac 0, no2 - 0, no3 - 10mg/l!!! ?
Gata, cred ca stiu cum sa fac! si pe viitor....am sa fiu mai atent cand schimb filtru si mediile de filtrare! Sigur a fost deciclat (pompa noua,medii noi + sifonat nisipul la greu). Am asteptat 3 saptamani sa isi revina...am pus si bacterii in 3 reprize! Apropo de carasi nu au reusit sa il ucida pe cel de al 4 lea! Ciorba mea a devenit o supa! Mai trebuie sa scap de algele verzi(puncte) de pe decor si va arata ok! Am inceput sa mai reduc din lumina,de la 9 ore la 7! Merci de incurajari!

Forum Index » Apa
Go to: