[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Heros Severus  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

In ceea ce priveste filtrul, eu am unul similar pe un Juwel de 190L(trigon). Pana in acest moment pot spune ca si-a facut treaba cu brio. Acvariul este bine plantat si o "populatie" destul de numeroasa.

Cat despre lumina, aici am adaugat inca 2 neoane astfel incat acum sistemul este compus din:

1x28W Juwel Day + 1x28W Juwel Nature - cu care a venit acvariul

1x24W Osram 830 Warm White + 1x24W Osram 865 Day Light - adaugate de mine

Cele doua neoane le-am adaugat fara a face modificari capacului. In cazul in care voi adauga si un filtru extern, trebuie sa umblu si la capac, lucru pe care banuiesc ca il vei face si tu.

Asteptam cu interes vesti despre proiect.

Amenajare acvariu 190 L - Jurnal - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22413.page
[Email]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

@ Creative

Multumesc pentru informatii. Tu oricum esti implicat in realizarea acestui setup asa ca esti bine'venit sa
imi mai dai niste sugestii din cand in cand.

@ bsilviu2000

Nu stiu cum este Juwel Trigon 190, dar seria Rio (125, 180, 240) are locase speciale pe unde se poate scoate tubulatura pentru filtrele externe, deci ... nu este necesara nici o modificare la capac.

Ai putea sa ne spui cum ai adaugat neoanele fara sa modifici capacul (si eventual sa ne pui si niste poze)? Sunt sigur ca mai multi colegi de forum ar fi interesati de aceasta modificare.

Festina lente !
Cristi25
Member
[Avatar]

IP:

@ bsilviu2000 : Pune o poza cu modificarea la sistemul de iluminat te rog ! Ca sunt interesat si eu de asa ceva.

@ Severus : Daca te mai pot ajuta cu ceva sa imi spui

<-//-> Jurnal Discus 240 litri <-//->
<-//-> Jurnal Nano Shrimp Paradise <-//->
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

In cursul acestei zile voi reveni cu detalii tehnice si cateva poze.

Amenajare acvariu 190 L - Jurnal - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22413.page
[Email]
dragos
Member

IP:

In locul la filtrul jbl eu as baga sun serafil bioactive 400 + uv dar daca iei si mobilierul original la rio 180 nu iti va incapea filtrul in raftul de jos... Daca in schimb vei lua un rio 240 cu tot cu mobila va incapea si filtrul in acel compartiment Te indrum spre cele de la sera din urmatoarele motive:
1.Sunt foarte fiabile .Am unul de cca 6-5 ani si inca unu de vreo 3 ani care functioneaza fara probleme.In timpul asta s-au dus naibi alte filtre externe cum ar fi unul de la resun ,nu mai retin exact denumirea, un eheim prof3 2080 si un tetratec 1200 dar cu nici unul de la sera nu am avut probleme ( nu ma leg de inlocuirea lampii uv sau a unei garnituri la unul dintre ele)
2.Materialele filtrante cu care vin sunt de caltate foarte buna , adica siporax 4 litri si bureti vreo 8 litri (ai si de schimb) si vei scuti niste bani mai tirziu
3.Are si uv care chiar daca are doar 5 w la mine si-a facut treaba super bine. Am avut la un moment dat doua fete de discus lesbiene care dupa ce au depus am observat ca nu se mai albeau icrele...abia dupa vreo 70 de ore se albisera datorita incarcaturii biologice din apa scazute . Mai sunt si alte exemple legate de uv-ul de la acel filtru care m-au convins ca isi face treaba.
4. Are puterea motorului mai mare si din acest motiv nu i se micsoreaza debitul de la un pic de mizerie.
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Pentru a nu devia de la subiectul topic-ului,

detalii si poze despre modificarile aduse sistemului de iluminat le gasisti aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22140.page (nu stiu cum sa inserez link-ul altfel).

Multumesc,
Silviu

[Email]
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

@ bsilviu2000

Silviu, iti multumesc f mult pentru sugestie. Nici nu-mi trecea prin cap sa folosesc o abordare atat de usor de aplicat.
Raman dator cu o bere !
Severus

Festina lente !
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Nu ai pentru ce! Ma bucur ca te ajuta, mai ales ca si eu eram cat pe ce sa umblu la capacul acvariului, nevazand nici o alta posibilitate initial...

Sa ne tii la curent cu evolutia proiectului!

Succes!

Silviu

[Email]
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Revin cu o precizare (cam tarziu, ce-i drept ): In cazul in care doresti sa aprinzi neoanele separat, trebuie sa achizitionezi doua balasturi; in caz contrar vei fi nevoit sa aprinzi ambele neoane simultan.

[Email]
mihai_ursescu
Junior member

IP:

Bai frate....ce sa zic....cit traiesti ,inveti!!!
Chiar nu stiam ca vreo varietate ,subspecie a lui HEROS SEVERUM(cu M la sfirsit ,nu cu S...) are incubatie bucala dupa depunere....de fapt chiar nu am auzit de vreun Cichlid Sud-American care sa aibe incubatie ,,orala''....))
Dar cum ziceam.....cit traiesti ,inveti!!!
De unde le-o-ti scoate frate?!?
Severus
Senior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru comentariu Mihai !
Le scoatem din filme documentare, lucrari stiintifice si articole de pe net.
PS Heros Severus este denumirea stiintifica a speciei care este "mouthbrooder" (si care se gaseste foarte rar in acvaristica). Severum este denumire acvaristica a speciei ... Heros efasciatus.
Poti sa ma verifici pe net, ca nu ma supar.
Iti doresc ape limpezi si sa auzim numai de bine.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/01/2013 10:15:58

Festina lente !

Forum Index » Despre noi
Go to: