[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
2 probleme  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
manex
Member

IP:

am doua probleme din 2 categorii:alge si plante. si ca sa nu fac 2 topicuri scriu aici. pe scurt: acvariu nou(1 luna) 2 neoane de 18 w: un pl-l 840 si altul care nu stiu ce spectru de lumina are, numai ca are o lumina alba. acum problemele. am o planta , Ceratophyllum demersum, care creste ca nebuna. insa mie mi se pare ca nu creste normal. in loc ca frunzele sa fie grupate si sa creasca normal(cum au fost cind le-am cumparat), parca creste numai tulpina. distanta intre frunze s-a marit, iar frunzele in loc sa stea in sus, stau in jos. sa fie de la neonul pl-l 840? sint foarte multumit ca cresc repede, insa...nici asa. celelalte plante nu au probleme de genul asta. se dezvolta normal. specific ca substratul e format din granule de turba "coapta" si nisip. cryptocoryne e o frumusete, iar celelalte sint in limite normale. asta ar fi prima problema.
a doua ;algele> am mai avut alege, insa nu ca asta. am "scapat" de ele, insa acum ....sint mari, se desprind usor. nu cer sfaturi cum sa scap de ele. ca le-am venit de hac o data , le mai vin si data viitoate. intrebarea este:se poate ca de la neonul cel nou(840) sa se formeze algele astea? sau combinatia asta sa provoace invazia de alge? nu sint atit de deranjante ca celelalte, insa ideea de alge......intelegeti.
sper ca sa fi postat unde trebuie. daca nu....va rog mutati topicul.
[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Am si eu 2 neoane philips de 18 W pe care mai scrie 765 dar m-am uitat pe site la philips si nu e ala spectrul de lumina. Eu nu am probleme cu plantele si nici cu algele.
Daca plantelor li se ofera o radiatie rosie, aceasta amplifica cresterea in lungime, dar coroana este rara Sub actiunea excesiva a radiatiilor albastre si ultraviolete, coroana ar fi bogata dar plantele raman mici.(Presupun ca ai citit aici)
In legatura cu algele baga in acvariu o perioada unul sau doi pesti Ancistrus dolichopterus si o sa faca minuni in legatura cu algele.

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
manex
Member

IP:

sper sa ajung in obor ca sa iau un ancistrus. cit despre spectru...la mine chiar asta e. 4000 k (nu aveau de 3000). sper ca nu ma insel. ai dreptate, se dezvolta in lungine in draci. acum am injumatatit iar planta, si asta dupa 4 zile. in curind o sa dau de pomana.
[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Este chiar recomandat sa dai de pomana
Dar iti propun, daca ai bani sa iti cumperi un neon cu un specru cat mai mare, sa se incadreze in 6500 k - 18 000 k adica spre albastru pentru ca asta iti trebuie tie, si nu numai tie .Chestia e ca sunt foarte scumpe daca le cumperi de la power glo sau alta firma specializata iar in alta parte nu am gasit.Daca gasesti te rog sa ma anunti si pe mine.
Citeste aici o discutie care poate te ajuta.

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
manex
Member

IP:

am o instalatie de lumina care merge doar cu neoane pl-l. si care nu exista decit pina la 4000.
[Yahoo!]
cristinucu
Junior member
[Avatar]

IP:

E posibil sa creasca in acvariu plante care plutesc pe apa?
Sunt micute si arata ca niste plante cu un fir micut ca o radacina.

hello
Magda
Senior member

IP:

cristinucu wrote:E posibil sa creasca in acvariu plante care plutesc pe apa?
Sunt micute si arata ca niste plante cu un fir micut ca o radacina.

Da, e posibil. Probabil e vorba de lintita.
Anubias
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am acvariul plin de lintita. Din cand in cand o mai recoltez, dar nu ma deranjeaza. Chiar ma bucura, pentru ca se inmultesc relativ repejor si pentru ca mai mananca ceva din nutrientele din apa, si deci raman mai putine pentru alge.

Sa aveti apa cristal in acvariu!
Galeria mea
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Anubias wrote:Chiar ma bucura, pentru ca se inmultesc relativ repejor si pentru ca mai mananca ceva din nutrientele din apa, si deci raman mai putine pentru alge.

;););)

Poze: smilie ... Poze cu plante
PET
Junior member
[Avatar]

IP:

scarabeul1984 wrote:Am si eu 2 neoane philips de 18 W pe care mai scrie 765 dar m-am uitat pe site la philips si nu e ala spectrul de lumina. Eu nu am probleme cu plantele si nici cu algele.

Si eu tot 2 neoane dinastea am si plantele care stau fix sub neon au alge ne numa. Mi sa recomandat un neon.... 8xx. Nu mai tin minte exact.

Remember: Life is better with animals !
[Email] [Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Philips TLD 830 cumva ? Eu zic ca asta e

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: