[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un nou inceput, sper mai bun  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor,

Va prezint noul meu acvariu de 100 litri brut, cu urmatorul setup:
1. substrat - pietris natural 2-3mm Hornbach, lemn de mangrova
2. plante - toate easy: Microsorium, Bolbitis, Christmas Moss
3. filtrare - Biobox 2
4. Lumina - neon T8 25W (putin, dar am plasat plantele central si se pare ca functioneaza......)
5. CO2 - bomba DIY
6. vietuitoare: 15 cardinali, 20-30 creveti RCS, sper in viitorul apropiat 2-3 ancistrus, melci de substrat, 1 kuhly
7. fertilizare - EasyLife Profito, EasyCarbo conform recomandarilor producatorului

Precizez ca acest setup este destul de spartan, m-am incapatanat sa obtin ceva fara sa apelez la substrat fertil ( :hehehe, daca am reusit ceva las la aprecierea voastra.

Cateva poze

[img=http://imageshack.us/a/img716/8646/img0790ye.th.jpg]
[img=http://imageshack.us/a/img837/9642/img0789kd.th.jpg]
[img=http://imageshack.us/a/img824/9397/img0787m.th.jpg]

Non scholae, sed vitae discimus
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Aprob!

Totusi ceva despre aranjare o sa carcotesc. Fa o tufa mai mare din Microsorium. Simetria este banala. In salbaticie ai simetrie dar este in antagonism cu ceva haotic.

Ori le aranjezi asimetric ori arunci o boaba de haos acolo. Arata bine pentru inceput.

De ce bagi CO2? Plantele alea n-au nevoie si nici nu cresc mai repede in prezenta lui. Daca nu vrei sa mentii anumite valori ale pH-ului eu zic ca bagi gaz degeaba.
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc de sfaturi, o sa tin cont de ele. Microsorium este pus mai rasfirat ca sa se dezvolte (rizomii sunt proaspat taiati si sper sa obtin o noua generatie care sa extinda zona plantata), bolbitis este inca in teste in sensul ca nu a evoluat chiar grozav pana acum (stiu, creste greu, dar chiar si asa nu merge grozav). Oricum, am invatat sa am rabdare si sa ma bucur de mici victorii.

CO2-ul este in principal pentru pH si ca algicid.

daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

CO2-ul nu e algicid. Nu direct. El ajuta plantele sa castige teren in fata algelor. Cam atat. Nu omoara alge. Algicid asta inseamna.

Cu plantele astea iti trebuie multa rabdare. Nu vei putea aranja ceva din cresterea lor. Poti sa te uiti la ele 6 luni si sa nu vezi diferente decat uitandu-te la poze mai vechi
MishuM
Member
[Avatar]

IP:

daniel12 wrote:CO2-ul nu e algicid. Nu direct. El ajuta plantele sa castige teren in fata algelor. Cam atat. Nu omoara alge. Algicid asta inseamna.

Corect, scuze greseala grosolana.

Cat despre aceste plante, cred ca asta m-a atras la ele de la bun inceput - pot sa stagneze un an fara sa se intample nimic special si dintr-o data sa observi progrese semnificative (binenteles, proportional cu ritmul lor de crestere).

Forum Index » Despre noi
Go to: