[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Informatii despre acvariu Juwel 190L trigon  XML
Forum Index » General info
Author Message
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Salutare!

de curand am achizitionat un acvariu de colt Juwel 190L. Acvariul este dotat cu filtru intern si doua neoane. Imi poate spune cineva daca ar mai fi nevoie sa instalez si un filtru extern? De asemenea, orice sfat/sugestie/experienta referitoare la acest tip de acvariu este binevenit(a)

Multumesc

Amenajare acvariu 190 L - Jurnal - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22413.page
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

La un acvariu de volumul asta, cam da, ar trebui o canistra.
O alegi in functie si de tipul pestilor si numarul lor.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
deSCALAR
Junior member

IP:

salut
felicitari de achizitie
acvariile de colt sunt cam pe disparute, dar bine aranjate si pozitionate sunt spectaculoase
eu ma descurc cu filtrul intern, e perfect, probabil unul din cele mai bune filtre interne - am setup-ul actual de un an, nici o problema, doar sa schimbi si sa cureti la timp buretii, iar vata alba sa o schimbi la cel mult o sapt (ca sa scazi costurile in loc sa tot cumperi de la Juwel o cutie la 2-3 sapt, iei un pachet de vata de la Sera de 250g si te tine 3 luni)
fata de dotarea standard, in cazul unui plantat, va trebui sa bricolezi putin instalatia de iluminat si sa montezi 2 T5-uri cu 2 reflectoare si te vei apropia de realitate
in rest, ape limpezi
[Email]
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

In acest caz presupun ca trebuie sa renunt la capac.

Legat de filtrul extern, vad trebuie de asemenea umblat la capac pentru a putea instala un astfel de filtru - probabil va trebuie sa decupez un pic partea din spate.

Amenajare acvariu 190 L - Jurnal - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22413.page
[Email]
deSCALAR
Junior member

IP:

nu e obligatoriu sa renunti la capac, eu am decupat pe sus cutia (pe jos e imposibil), am scos balastul vechi, am pus unul nou electronic 2 x 36 W (gasesti dc vrei si 2 x 28), am luat de pe nevertebrate.ro socluri T5 cu protectie la apa si de la pet shop-ul local am achizitionat neoane T5 de 28W ( 1 x nature + 1 x daylight )- marime custom 580 mm, gasesti doar de la Juwel sau Dennerle, apoi dupa o luna am pus si reflectoarele (recomand Juwel, JBL nu potriveste perfect)

*mentiune - gasesti pe ebay, dar cred ca am vazut si pe unul din site-urile romanesti (nu retin care) - unitatea de schimb de la T8 la T5 facuta de Juwel, dar pretul e cam mare, peste 500 ron parca

This message was edited 1 time. Last update was at 20/10/2012 19:11:51

[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Sau daca esti din Bucuresti, pentru socluri/balasturi la pret mai mic (in petshopuri au adaos) -> marbotrade.bizoo.ro

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Salutare!

revin cu informatii despre sistemul de iluminare: am reusit sa modific sistemul cu care acvariul a venit dotat si sa adaug inca 2 neoane astfel incat acum sistemul este compus din:

1x28W Juwel Day
1x28W Juwel Nature
1x24W Osram 830 Warm White
1x24W Osram 865 Day Light

Cele doua neoane le-am adaugat fara a face modificari capacului. Mentionez ca am fost ajutat (in proportie de 80% ) de catre colegul nostru Marian, caruia ii multumesc inca o data pe aceasta cale.

Acum ma gandesc la posibilitatea adaugarii unui filtru extern, fara a efectua modificari majore capacului. Sper ca si de data aceasta sa gasesc o solutie

[Email]
deSCALAR
Junior member

IP:

salut, cum ai reusit sa adaugi cele 2 neoane ? mai degraba unde ? pt ca locul este extrem de limitat
ai cumva o poza ?
[Email]
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Astazi voi face cateva fotografii si voi adauga si cateva detalii tehnice

[Email]
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Mai jos cateva detalii despre modificarile aduse sistemului de ilumint. Asa cum am mai spus, acvariul a venit dotat cu doua neoane:

1x28W Juwel Day
1x28W Juwel Nature

La acestea am adaugat doua neoane de 24W Osram (830 Warm White si Osram 865 Day Light), pentru care am folosit un droser Osram QTP5 2x24W si socluri rezistente la apa. Droserul l-am montat in afara capacului (l-am prins undeva sub masa acvariului).

Cele doua neoane noi au fost prinse de cele deja existente cu ajutorul unor "soricei" - vezi foto. Caburile care se vad vor fi prinse cu silicon de capac.

Vreau sa mentionez ca un aport substantial la aceste modificari (in special pe partea tehnica) l-a avut colegul nostru Marian.

Iata si cateva poze:
[Thumb - 3.jpg]

[Thumb - 1.jpg]

[Thumb - 2.jpg]

[Email]
deSCALAR
Junior member

IP:

ms de detalii
nu mi-ar fi trecut prin cap sa prind 2 neoane de cele existente, dar cu siguranta e singura solutie fara a renunta la capac
[Email]
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Pentru putin!

Cat despre aceasta solutie, nu stiu daca este singura, poate mai exista si altele. Doar ca atunci cand am pus eu intrebarea, se parea ca trebuie sa umblu la capac. Pana la urma am improvizat si a iesit ce se vede.

[Email]
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu n-as zice ca e improvizatie ce ai facut. Pozele sunt mai mult decat suficiente si pentru altii care ar vrea sa faca acelasi lucru.

Ar fi bine daca ai spune ca ai folosit un cablu de retea de calculator. Poate da idei. Mie imi este familiar si l-am recunoscut dar poate altii se intreaba ce si cum.
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Nu stiu exact ce tip de cablu este-se poate sa fie UTP.

Am fost in Dedeman si am intrebat un vanzator de la raion, explicandu-i despre ce este vorba si pentru ce doresc sa il uitilizez. In plus am fost sfatuit si de Marian, pe care il rog sa intervina daca vede postarile.

Este vorba de un cablu cu protectie, care are in interior 4 manunchiuri a cate 2 cabluri fiecare (in total 8 cabluri subtiri). Nu stiu cum se numeste cablul, desi aveam notat undeva.

Oricum, daca cineva doreste, pot reveni cu poze mai detaliate.

[Email]
bsilviu2000
Member
[Avatar]

IP:

Salutare!
Sunt pe punctul de a achizitiona un filtru JBL e900, pentru acvariul descris. Acest filtru va functiona concomintent cu filtrul intern cu care a venit dotat acvariul.
Intrebarea este daca pot monta acest filtru fara a face mofificari la capacul acvariului. Imi poate spune cineva daca esista vreo solutie in acest sens?
Multumesc anticipat

[Email]

Forum Index » General info
Go to: