[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Discus bolnav...  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
banika
Member
[Avatar]

IP:

Discusii ii am de 2 zile 4 la numar , unul dintre ei avea un colorit spre negru inca de cand l-am luat ... acum sta singur retras intr-un colt si abia se misca abia respira, de mancat nici atat...

imi cer scuze de claritate dar am filmat repede cu ce aveam la indemana...

http://www.youtube.com/watch?v=A4gZSCrDKLk&feature=youtu.be

This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2012 21:01:43

Totul sau nimic
dragos
Member

IP:

Discusul respectiv este foarte slab.Probabil a facut foamea mult timp datorita ori infestarii cu flagelate ori bacterii intestinale ori datorita unor paraziti externi care il deranjeaza tare ori datorita viermilor intestinali ori cel mai probabil datorita unei combinatii a acestora. Ce poti sa faci ca sa ii ajuti fara sa stii exact care e problema este sa maresti temperatura la 32-33 gC ,sa adaugi o lingura de sare la 20 litri apa si sa oxigenezi puternic apa (fara a crea curenti mari insa). Daca vei creste temperatura si problemele se datoreaza bacteriilor intestinale pestele/pestii cu bacterii se vor unfla in burta si cel mai probabil vor muri [e greu sa ii mai salvezi odata ce s-au unflat si medicamentele (furanol 2 ,bactopur direkt, etc.) sunt mai scumpe decit pestele respectiv si nu e sigur ca vor avea rezultatul dorit] ,daca insa problema e de alta natura temperatura ridicata le va face bine. Pina acum am vorbit de discusul care sta in coltul din fata dar de fapt problemele sunt multe. Iti voi enumera citeva:
1. Ai doar 4 discusi dintre care 1 cel mai bine ar fi sa il eutanasiezi. Ideal ar fi sa ai 8-10 la aceiasi marime ,iar minim ar fi sa ai macar 6. 3 discusi iti garantez ca nu vei reusi sa cresti.Deja unul dintre cei care maninca am vazut ca incepe sa se creada jupin si in curind va incepe sa ii streseze pe ceilalti 2 sau daca e destul de agresiv chiar sa ii omoare.Daca ar fi mai multi lucrurile ar sta altfel.
2. Toti pestii par intirziati in crestere si nu vei scoate niciodata ''superbaciuni'' din ei. Asta e altceva insa. Poti sa ii folosesti ca sa inveti sa cresti discusi si dupa ce vei sti mai multe sa iti cumperi 8-10 pui pe care sa ii cresti tu cum trebuie.
3.Apa din bazin pare cam tulbure si e posibil ori ca bazinul sa nu fie ciclat bine caz in care trebuie sa schimbi multa apa si sa il ciclezi cu pestii in el sau si mai rau sa ai infuzori (pe astia ii vezi daca te uiti cu o lupa la suprafata apei in colturile bazinului mai ales)
banika
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc foarte mult de raspunsuri , m-am documentat si eu si am gasit ceva ..
In faza a doua pestele inceteaza sa se mai hraneasca, culorile devin mai intunecate si spalacite si se va retrage intr-un colt al acvariului[i][u]. In aceasta faza tratamentul consta in bai de lunga durata cu metronidazol sau flagyl (se pot procura de la orice farmacie) si cresterea temperaturii la 34 grade
Metoda aceasta ar fii mai buna ca tratament cu metronidazol decat sarea ?
P.S. - am cumparat inca 5 discusi red melon apropiati ca dimensiune

This message was edited 1 time. Last update was at 13/10/2012 18:12:39

Totul sau nimic
dragos
Member

IP:

Problema este ca nu stii sigur ce boli are pestele respectiv. Daca ai sti ar fi usor sa ti se spuna ce medicamente poti sa bagi. Nici daca vezi fecale albe sau transparente nu inseamna ca pestele e infestat neaparat cu flagelate pt a trebui sa il tratezi cu metronidazol ci inseamna doar ca ceva ii irita intestinele si de asta produce mucus.Acel ceva poate fi: flagelate, bacterii, viermi intestinali, etc. Daca faci tratamentul doar cu sare si temperatura ridicata la 33 de grade(pot fi si 34-35 gC) si pestele nu se unfla e clar ca nu bacteriile sunt de vina pt starea lui ci cel mai probabil flagelatele. Daca se unfla cel mai bine ar fi sa il scutesti tu de chinuri deoarece tratamentul te va costa mai mult decit costa un peste sanatos si oricum si tratat tot are sanse mari sa moara.Deasemenea e posibil sa inceapa sa se hraneasca si numai dupa ce ridici temperatura si bagi sare fara nici un alt tratament...depinde de noroc. Acum din pacate mai ai o problema...ai mai adus 5 discusi care s-ar putea sa nu fie rezistenti la bolile pe care cei 4 mai vechi le poarta. Deasemenea cei 4 mai vechi e posibil sa ia boli de la cei 5 mai noi....Ar fi fost mai bine sa aduci discusii noi abia dupa ce erai sigur ca cei vechi sunt sanatosi, adica dupa ce se clarifica situatia cu cel bolnav.

EU in locul tau l-as omori pe discusul bolnav pt a nu ii imbolnavi si pe altii. Oricum din el poti cel mult sa mai scoti doar un discus demn de mila de care nu vei sti mai tirziu cum sa scapi.
banika
Member
[Avatar]

IP:

Ti-am ascultat sfatul si in cele din urma am sacrificat discusul bolnav...

Totul sau nimic

Forum Index » Cichlidae
Go to: