[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Melci sau cory?!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Katalin_s
Member

IP:

Am o mare ideie care m-a traznit mai nou... am un acvariu de 35l, platat si populat cu 8 neoni 2 xifo si 2 cory. Stiu ca e suprapopulat si asi vrea sa inlocuiesc cory cu melci.
Ce parere aveti: melci de substart, imperuna cu pomacea si asasini ca sa ii tin in limite ar inlocui cei 2 cory?
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Eu zic ca da. Cory sunt ceva mai rapizi si pot aduna repede mancarea pana sa nu putrezeasca.
Pomacea insa sunt si rapizi in felul lor dar nu aduna absolut totul - mai casca ochii si pe "pereti"

Asa ca daca esti atent ca sa nu dai multa mancare si multa sa ajunga pe fundul acvariului - cred ca poti renunta la cory foarte bine.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
crimson
Member

IP:

pomaceea papa destul de bine ce pica pe substrat, si te mai scapa si de algele de pe geam, cei de substrata or sa curate ce ramane, doar ca sa ai grija ca helenele... papa cam tot ce inseaman melc inclusiv pomaceea, eu aveam 3 helene in acvariul de 35l si nu aveam picior de melc papau helenele totul, le mai dadeam suplimentar vreo 10-15 ramshron din acvariu mare ca supliment alimentar.... eventual sa le folosesti pentru population control sa le mai bagi din cand in cand

This message was edited 1 time. Last update was at 14/09/2012 11:08:32

Katalin_s
Member

IP:

Bine acum am cam multi asasni si nu prea rezista melcii dar mai dau din ei...am bagat aseara vro 20 de melci de subtrat si cu 3 zile inainte 4 pomaceia... din care mai ai 1. Deci imi va trebui inca vro 10 pomaceia ca sa reusesc sa fac ce vreau
stefanp
Moderator

IP:

Eu te-as sfatui sa scapi si de xipho.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

In cei 35 litrii, xipo nu au ce cauta. Nu as baga nici cory, doar daca ai superfiltrare si bagi oxigen, fara plante......etc. Deci parea mea, baga melci, doar ca ai grija ca helena mananca tot, mai scapa pomacea aia mari(foarte mari).
[ICQ]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: