[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Crengute si radacini dezinfectate la microunde?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

salut,

in locul fierberii timp de mai multe ore ale radacinilor si crengutelor micute, gasite pe paraiash, ma gandesc sa le las la inmuiat pana se scufunda si dupa aceea sa le bag la microunde vreo 10 minute (cu atentie sa nu ia foc). credeti ca este eficienta metoda? avand in vedere cum functioneaza microundele.
Antoniot
Senior member
[Avatar]

IP:

tibisoricel69 wrote:salut,

in locul fierberii timp de mai multe ore ale radacinilor si crengutelor micute, gasite pe paraiash, ma gandesc sa le las la inmuiat pana se scufunda si dupa aceea sa le bag la microunde vreo 10 minute (cu atentie sa nu ia foc). credeti ca este eficienta metoda? avand in vedere cum functioneaza microundele.

eu stiam ca microundele incalzeste doar apa!!!!!

Nu judeca din rezultate!
[Yahoo!]
Pretorians
Membru de baza

IP:

eu zic sa mergi pe metoda clasica cunoscuta si testata de atatia de fierbere a lor cu sare -
Microundele incalzesc particolele de apa din interior dar nu cred ca se face o dezinfectarea a lor eficienta si in plus taninul nu ai cum sa il scoti la microunde.
Pararea mea - firbere pe aragaz de cateva ori cu sare neiodata si totul e ok
dj_ando_83
Member

IP:

Antoniot wrote:
eu stiam ca microundele incalzeste doar apa!!!!!

incalzesc aproape orice! de ce crezi ca este contraindicat sa nu se bage metal in cuptoare? fac pariu ca microundele vor distruge tot ce este viu pe acele lemne. problema e ca nu vor putea sa elimine chimicalele existente in lemn si s-ar putea sa iasa ceva mult mai toxic din cuptor din cauza magnetronului.
[Email] [Yahoo!]
pooops
Member
[Avatar]

IP:

Nu cred ca la microunde faci dezinfectare completa.
Fierberea in apa, cat mai mult timp, este sfanta.

Daca totul e minunat inseamna ca esti deja mort!
[Email] [MSN]
tibisoricel69
Junior member
[Avatar]

IP:

da, multumesc pt sfaturi!! intredevar, microundele omoara toate microorganismele dar nu scot chimicalele din lemn, la asta nu ma gandisem!!

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: