[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cel mai "incepator" dintre toti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Am fost azi la ArcaPet si am cumparat JBL Ferropol.Astept rezultatele.Si inca ceva,doamna de la shop mi-a zis ca pot baga pestii deja in acvariu,ca cica la un acvariu asa mic nu trebuie cine stie ce ciclare,mai ales ca mai am un peste in el.Ea cica asa face,eu nu m-as risca.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Daniela76
Member
[Avatar]

IP:

Atata timp cat nu ai teste pentru apa nu prea ai cum sa stii sigur.
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Scriu si aici,este prea devreme sa pui pestisori.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Nuj ce sa mai cred,multi mi-au zis ca "nu am ce sa ciclez" la un acvariu de 14 L,altii ca trebuie sa stea vreo 2 saptamani,altii vreo 4.

Eu nu inteleg un lucru,zebra de ce nu moare?

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Multi vorbesc dar putini din ei nu stiu.Eu la nano meu de 8 litri am asteptat 3 saptamani.Zebra nu moare dar simte toate schimbarile din mediu care se produc pe timpul ciclarii.Nu stiu cu cine ai vorbit,dar cine a spus ca nu ai ce sa ciclezi la 14 litri se poate lasa de acvaristica.Orice acvariu trebuie ciclat,pana si unul de 3 litri daca are filtru se cicleaza in timp.Nu este o regula anume ca pestele sa moara pe timpul ciclarii.Dar nu o duce bine,si nu o sa traiasca cat ar trebui sa traiasca.

Stiu ca esti confuz si ca ai o multime de informatii care vin spre tine,dar eu te asigur ca tot ce citesti aici pe forum e sfant.Ca o sa auzi multe,prin piata o sa ti se spuna ca in acvariul tau poti tine 10-15 pesti gen xipho,molly si guppy.Dar aia spun doar ca sa le faci vanzare,nu ii intereseaza soarta pestilor.Daca ai nelamuriri posteaza aici si te ajutam,noi nu avem nici un interes sa facem rau sau sa dam sfaturi care sa te induca in eroare.

O seara frumoasa.

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Vad ca acest forum e o comunitate serioasa si am mai multa incredere in voi decat in alte persoane.Imi mai spunea cineva ca pot tine vreo 3 Black Molly in acvariu,azi cand am fost in shop am intrebat vanzatoarea cat creste un asemenea peste,si mi-a aratat unul adult.Mi-a trecut cheful de a-mi achizitiona Black Molly.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Sa ai grija cu ferropolul sa il dozezi conform recomandarilor de la jbl. Iar daca ai putine plante, chiar o doza mai mica.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Am grija,intorc flaconul cu varful in jos,las sa se formeze un varf de picatura si il ating de apa,astfel incat sa nu pun o picatura intreaga.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu ce curat mizeria de pe fundul acvariului?La mine e cam multa...

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
bobiciupe
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu aspiratorul de substrat.

Iar cind noi nu vom mai fi....vor fi altii
[Email] [Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Cam cat costa?Si din ce e format,deocamdata nu prea am timp sa merg la petshop,poate improvizez ceva pentru 2,3 zile pana imi fac timp,din cate am vazut pe alte site-uri nu e electric sau ceva de genul...

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Am rezolvat cu aspiratorul.

Am fost acum ceva timp la pescuit,iar in iazul acela erau niste plante lungi in care imi agatam mereu carligul.Cateva zile mai tarziu am vazut aceiasi planta si in piata.Avand in vedere ca ma duc maine la pescuit,am sa iau cateva,dar va intreb pe voi inainte sa fac vreo prostie,fac vreun rau acvariului daca le introduc?
[Thumb - hydrotriche_hottoniiflora_m.jpg]

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut,

nu as face aceasta miscare cu planta, exista mari sanse sa iti dauneze acvariul fiindca si plantele pot fi purtatoare de boli , in natura este altceva
Informatiile pe care le-ai primit vis a vis de ciclare de la Arcapet (nu stiu care doamna tia furnizat dar daca era sotia lui Ovidiu cu siguranta nu te-ar fi sfatuit sa introduci imediat vietati ).

Off topic:
Parerea mea personala si un sfat bun, asculta ce iti spune si indica colegul nostru @stefanp fiindca vei fi pe calea ceea buna, a adunat multe informatii, s-a documentat foarte mult pina a se apuca de acvaristica .

fostul user ozy
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

O voi tine vreo 2 saptamani sau chiar mai mult in alt vas,pana face radacina si vad tot ce "misuna" pe langa ea,alge etc.Va voi spune si voua rezultatele,bineinteles.

Eu tin cont de sfaturile tuturor atata timp cat mi se par si mie bune.

Si acum,noua parte din echipament.Avand in vedere temperaturile ridicate din ultima vreme,m-am hotarat sa fac ceva sa racesc apa.Ei bine,acesta este noul meu "racitor de apa".Deocamdata lucreaza bine,in 5 minute a redus temperatura de la 27 la 25.In rest,nu pot spune altceva decat "sa traiasca coolerul de la fostul pc si stecherul cu transformator de la fostul epilator al surorii mele".

[Thumb - IMG2677A.jpg]

[Thumb - IMG2674A.jpg]

[Thumb - IMG2676A.jpg]

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Interesant bricolaj ai facut .
Cred ca nu trebuia sa te complici, puteai reduce temperatura de la incalzitor undev ala 22 si cu caldura din casa ajungeai pe l aun 26-27 grade

fostul user ozy
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda,dar nu am incalzitor deocamdata.Totusi,nu stiu in ce zona locuiesti tu,dar eu am vreo 29 in casa .

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Aha, unde stau eu momenta sunt 25 grade in Stuttgart

fostul user ozy
[WWW]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Aaa,acum am vazut ),credeam ca esti in Iasi si ai scris acolo asa,de aiurea ). My bad...

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Si eu am luat din Jijia acelasi tip de planta.De vreo 4 zile o tot curat si nu dovedesc sa indepartez tot de pe ea + ca ii pica frunzulitele,desi o tin intr-un acvariu separat in care e numai ea si ii pun easy carbo.Singurele plante care provin din lacuri,rauri etc si merita puse in acvariu sunt nuferii,orice tip de nufar merita pus.Eu am o specie de nuferi mici tot din jijia,foarte draguti .

Ca sfat,nu o pune in acvariu direct.Laso undeva unde o poti spala si vezi cum evolueaza primele zile.Desi daca vrei sa mergi la sigur,nu te obosi sa o iei din natura.Sunt multi acvaristi care o au curata in acvariu,si e ieftina.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/08/2012 22:25:54

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Am luat si eu planta azi dintr-un iaz.O am intr-un vas,nu o bag in acvariu.O las acolo vreo saptamana,o ingrijesc si sper sa fie bine.

Unde ai gasit nuferii aceia?Vreau si eu neaparat ).

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: