[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator intre incepatori  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
DaNi9
Junior member

IP:

Va salut! Sunt Dani, un incepator intr'ale acvariului dar tare dornic de a invata cat mai multe despre asta. Fascinat inca din copilarie de pesti, apa, scufundari... prostii d'astea, am tot tinut sa-mi amenajez un mic colt de natura in casa si nu de curand mi-am achizitionat un acvariu de 60 L cu filtru bioflow cu pompa 280l/h si un incalzitor de 50W. Ca si iluminare folosesc un neon de 15W T8 (nu stiu ce inseamna).
Plantat mediu cu cateva verdeturi care imi tot mor, singurele fire care rezista sunt de cryptocoryne, restul nu prea, adica echinodorusul, valisneria, ophiopogon minim, bacopa si hyrophila.
Substrat: JBL aquabasis cu pietris de 2-3 mm.
Decor: 2 lemnisoare si o nuca de cocos
Ca si fauna am vreo 2 xipho (pereche din cate mi s-a spus, dar care au inceput de curand sa se fugareasca, nu stiu de ce), 5 neoni albastri, 2 negri (care vreau sa ii dau), 2 otto si o pereche de guppy.

O seara buna si... astept critici sa stiu ce am de indreptat. Curand am sa pun si cateva poze cu acvariul
stefanp
Moderator

IP:

Salut. Bine ai venit!
Filtrul eu as zice ca are un debit cam mic. La fel si iluminarea...ar trebui sa mai adaugi un neon de 15 W.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

sau daca poti adauga inca un T5 de 24w care are aceeasi lungime( asta daca tot e sa cumperi socluri si alte cele). La prima vedere plantele iti mor pentruca este lumina prea slaba. Dar mai pot fi si alti factori care pot contribui la asta.

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
DaNi9
Junior member

IP:

Da, ma gandeam sa cumpar un alt filtru dar vreau sa stiu, cand il introduc pe asta nou trebuie sa-l las sa functioneze in paralel cu celalalt pana se formeaza acele bacterii sau..?
Cat despre iluminare, loc pe capac nu ar mai fi pt alt neon, am sa caut altul de 24W.

Si acum, o intrebare care necesita raspuns cat se poate de urgent: masculul de guppy de ieri il vad ca tot se da peste cap, se roteste.. nu stiu ce naiba are. Nu pare deloc in regula. Aveti idee ce poate fi?
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

schimba 50% din apa. E ceva in ea ce nu le convine pestilor.
Daca ai spatiu lasa filtrele sa functioneze in paralel.
Ai grija ce neoane cumperi, T8 sa fie, pentruca nu se potrivesc T5 pe socluri de T8

This message was edited 1 time. Last update was at 28/07/2012 10:42:08

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
DaNi9
Junior member

IP:

Si-a revenit pestele, l-am bagat in carantina si i-am pus un varf de lingurita de sare..

Forum Index » Despre noi
Go to: