[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
O luna ..si primele probleme ...  XML
Forum Index » General info
Author Message
silentboy_x
Junior member
[Avatar]

IP:

Respecte tuturor.
A trecut o luna de la prima mea prezentare.
Sunt un novice cu un acvariu de 160l plantat sau cel putin asa il consider eu plantat.
Vietuitoarele sunt 4 Aymonieri , 14 Barbus Tetrazona si 9 Neoni.
Dupa un "easy test 6in1 parametrii sunt urmatorii:
No3 25,
No2 0.5
GH >14d
KH 10-15d
Ph 7.2
CL 0
Problema imi apare la Tetrazona care stau mereu ascunsi de lumina la umbra radacinei asta cu lumina la valoarea de 60w (mentionez ca la acvariu am lumina de 120w)
Am montat un bec econmic de 15w (asta ca sa le permit sa mai iasa din ascunzatoare)
Cand este aprins doar becul Tetrazonele de simt fosrte bine (ture in acvariu si toate cele)
Plantele in schimb cedeaza pe zi ce trece.
Va rog daca aveti ceva pareri sau sfaturi le ascult cu mare atentie.
Va multumesc anticipat.
Respecte.
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

No2 nu e bine ca e 0.5 ... dar poate ca din cauza plantelor care nu rezista ? Oricum, un schimb mare de apa (50%) nu strica.

Din cate am citit tiger barb-ul prefera apele cu adancime mica si curate. Deci nu cred ca le e frica de lumina, altceva ii stresseaza.
Poate se incalzeste apa mai mult decat trebuie cand aprinzi lumina la 60W ?

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu mai stiu exact care ii corelarea dintre toxicitatea anumitor compusi ( de ex. amoniac/nitrit ) si organismele acvatice dar pot sa dea anumite sensibilitati la factorii de mediu. Fotosensibilitatea fiind unul dintre rezultate.

Tot ce e probabil, daca zici ca e o luna de la setarea acvariului, cu acel nitrit la 0,5 sa ai inca amoniac la nivele mari sau chiar deloc. Pana nu faci un test si pentru el nu ai de unde sa stii exact.

Pana una alta mai baga un schimb de apa maricel si micsoreaza cantitatea de hrana, eventual mai multe mese pe zi dar foarte mici incat sa poata procesa bacteriile benefice amoniacul si nitritul.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
silentboy_x
Junior member
[Avatar]

IP:

Va multumesc mult pt sfaturi si pareri.
Pai nu stiu ce sa zic si eu cred ca parametrii apei nu sunt tocmai cele optime.
Problema cu lumina esta ca in clipa cand aprind 2 sau mai multe neoane (30w) instantaneu se ascund sub radacina.
Cand sting lumina iasa la plimbare ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.
Mentionez ca daca tin mai multe ore (ex.8h la 60w) lumina aprinsa Tetrazonele se decoloreaza semnificativ.
In schimb dimineata cand aprind lumina dupa un somn bun au un colorit execeptional.
Nu vreau nici sa chinui pestii si nici sa pierd plantele
Am sa incerc cu un schimb de apa mai mare sa vedem cum se vor simtii atuncea pestisorii.
Va mutumesc mult tutror pt. ajutorul acordat.
Respecte.

Forum Index » General info
Go to: