„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
rick wrote:Pun un filmulet nu prea reusit se vede ca mai trebuie sa invat sa fac filmulete cu D90.
Prima generatie prinsi in flagrant:-):
http://www.youtube.com/watch?v=f1YWIPjB2tk
PS: Intotdeauna am apreciat la tine felul absolut special prin care reusesti sa redai "viata salbatica"... bazinele prezentate de tine sunt, toate, "colturi rupte din natura". Felicitari!
MUltumesc domne, ma bucur mult ca-ti place, mai ales ca vine din partea unui cunascator.
Despre filmulet ce sa spun chiar este o incercare nereusita dar momentul am zis ca este de imortalizat si postat. Sper ca viitoarele sa fie mult mai bune.
Azi am primit o plantuta de la un amic. Planta este sigur o ludwigia din Africa, adusa de acest amic, culeasa cu manuta lui chiar de acolo. Din pacate nu am reusit sa identificam specia si am multumi celui care ar putea sa o faca.
Pun cateva poze sa o vedeti.
In timp mi-am dat seama ca P. nicholsi va ramane permanent in acvariile mele. Este un pestisor in permanenta miscare(cel putin masculii). Nu pot sa ma plictisec de acest pestisor care toata ziua curteaza femelele, se ciondaneste cu semenii in mod sportiv as zice, caci din cati am doar unul are aripioara caudala ciupita intr-un loc. Femela gusata e haioasa si aminteste de un pelican. Si nu mai pun la socoteala culoarea mascului matur care pe departe bate toate ciclidele pitice cel putin. Na ca m-am laudat si eu un pic.
Un filmulet pentru exemplificare:
http://youtu.be/VOkTw7sOGfc
This message was edited 2 times. Last update was at 05/08/2013 19:33:32
Ai ajuns la vreo concluzie cu plantuta africana?
Cam ce dimensiune are fetita de PM (nu-mi dau seama din poze lipsind vreo referinta cunoscuta)?
„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Planta stiu ca este o Ludwigia dar nu am gasit ceva asemanator.
Prietenul meu mi-a spus ca sunt o gramada de plante (ca si pesti) ce asteapta sa fie clasificate.
Femela este mama multor pui, este adulta si are intre 6-7cm.
Acvariu de crestere se va transporma incet, incet intgr-un rau african. Au disparut plantele sudamericane si a aparut niste colegi noi pentru nicholsi .De cateva zile am de la prietenul meu Sorin un trio de Pelvicacromis humilis.
Si un filmulet:
http://youtu.be/kkdEPhZSPNU Este un peste care are culori pastelate de la galbui-oranj deschis, rozaliu si lila ce nu pot fi vazute cu adevarat decat live. Culorile pestelui se pot schima in orice moment la fel ca si modelul dungat ce il are pe corp. Pe langa aceasta imi place ca acopera zona de jos a acvariului si mananca ce cade de la nicholsi.
Duminica m-am bucurat de vizita lui Cristi (@Crys). A fost o placere sa stam de vorba despre pesti ,acvaristica dar nu numai. Si bineneteles printre vorbe Cristi a facut si ceva poze:
Tanarul mascul dominant de nicholsi:
Ora mesei:
Masculul subdominant de nicholsi:
Dupa cum v-ati dat seama The King a fost vedeta serii:
Doua poze care-mi plac mult:
Tineretul de nicholsi:
Pelvicachromis humilis:
Acvariul de crestere:
Multam de vizita si de poze Cristi.
Foarte frumoase acvariile atata pot sa spun is asa naturale. Si acum asa ca o paranteza
Ma uit uneori pe YT la prezentari dinacelea internationale cu acvarii vad niste acvarii foarte frumoasa care arata natural dar fortat atale parca sunt rupte chiar din natura
Ape limpezi ;)