Author |
Message |
morakimou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2012 19:35:17
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
morakimou
Junior member
IP:
|
Buna!
Am nevoie de ajutor cu explicatii ca la mucea pentru ca habar nu am acvaristica. Sotul meu a decis ca ar fi bine sa adopte de la o colega de servici !!!25!!! de pui de guppy si sa mi-i faca cadou intr-un "acvariu" de 5l, fara plante fara filtru fara nimic. In ideea in care eu nu stiu mai nimic despre pesti dar imi sunt dragi si chiar vreau sa ii pastrez vin cu rugamintea de a-mi zice care ar fi primii pasi.
Momentan am facut comanda de un acvariu de 20l care imi vine saptamana viitoare, am cititi treaba cu ciclarea si o sa astept pana sa pun pestii in acvariul mare. Probelema e, eu ce fac cu pestii din vasul de 5l ca sa imi supravietuiasca pe timpul ciclarii? Eu ii am de trei zile si nu a patiti nici unul nimic, dar nici nu vreau sa ii chinui. Mentionez ca nu am nici filtru nici pompa nici nimic, am momentan doar acvariu, apa si pesti. aaa, si mancare TetraMin. Inca o intrebare, cum trebuie sa ii hranesc? Adica ce inseamna mult la niste pui de guppy de 1 luna? De cate ori pe zi?
Deci, ce le fac? De unde incep? Si cel mai important, pot trai pestisorii aia fara filtru pompa si altele pana ciclez acvariul mare?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si va rog sa nu imi sariti in cap ca pun intrebari imbecile, dar chiar nu stiu nimic dspre pesti.
|
|
 |
BGD46
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2012 21:53:10
|
BGD46
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7a47f991e304fd013ba300505eb42fd7.png)
IP:
|
Nici nu stiu cu ce sa incep.....
Colega de servici trebuia sa mai aibe rabdare. 25 de pesti .....sunt foarte multi, chiar si ptr un acvariu de 60 lit.
Eu zic ca nu o sa reziste toti pana ciclezi tu acvariul. Baga in filtrul de la acvariul de 20 niste bacterii. Se gasesc la petshop (filterstart) O sa grabeasca un pic ciclarea. Puii aia.....sunt ca niste mormoloci. Daca vroia sa faca un "cadou", trebuia sa...........nu mai conteaza. Calul de dar nu se cauta la dinti.
Poti sa le dai de 2-3 ori sa pape, dar nu mult. Cat sa termine in 5 min tot ce au primit. O sa trebuiasca sa le schimbi apa (30% din cei 5 lit) cu apa care a stat la declorinat min 48 h. Trebuie sa le iei o pompa ptr aer.
This message was edited 1 time. Last update was at 30/06/2012 21:55:20
|
|
 |
morakimou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2012 22:45:31
|
morakimou
Junior member
IP:
|
multumesc mult pentru raspuns. mai vin cu o ointrebare...o data la cat timp se schimba aia 30% din apa? zilnic? o data la doua trei zile?
colega sotului nici ea nu stie prea bine ce si cum, are un beta pe care il tine iintr-un vas rotund din ala micut si in unul oleaca mai mare 2 guppy mascul plus femela, iar cand a facut pui ii tinea intr-un castron de maxim 1l...am presupus ca oricum ar fi o duc mai bine la mine decat la ea, din cate mi-a zis sotul meu...acuma na...
multumesc inca o data pentru raspunsuri...revin cu intrebari de indata ce mai am nevoie de explicatii.
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2012 23:06:48
|
scorpionul
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/58b4095fb5335282cc3fde57c643da38.jpg)
IP:
|
in mod normal la o saptamana. Dar asta in cazul unui acvariu normal ciclat( normal inseamna ca el sa contina substrat, pesti, plante si toate cele necesare supravietuirii lor. Tu nu ai nimic din toate acestea. Ai un borcan cu apa. Iti dau un link unde ai multa informatie stransa la un loc, pe care te sfatuiesc sa il citesti cat mai repede http://www.scribd.com/doc/57121531/49581611-Ghid-de-acvaristica
|
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram |
|
 |
morakimou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2012 23:45:15
|
morakimou
Junior member
IP:
|
multumesc de link, am apucat sa citesc cate ceva...
acum fara suparare si nevrand sa par mai desteapta decat sunt iti spun ca nu mi-ai raspuns totusi la nici o intrebare de mai sus...da, stiu ca practic am un borcan fara plamte fara nimic, asta e tot ce imi permit pana una alta...ideea e sa fac cumva ca pestii mei sa supravietuiasca totusi pana vine acvariul de 20 si apoi mai vedem ce facem cu ei....nu era ideea sa fiu "certata" ca nu am nimic din cele trebuincioase entru acvaristica...dupa cum am mai spus pana acum 3 zile nici nu stiam ce e ala acvariu..
stiu si ca ala de 20l e mic pentru cei 25, din nou asta e ce imi permit la momentul de fata...
pana la urma, in borcanul meu, la cat timp trebuie schimbati cei 30%? scopul meu nu e sa fiu certata ci sa fac in asa fel incat astia 25 sa raman tot 25 dupa ce imi ciclez acvariul de 20...
|
|
 |
tizzle
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2012 23:53:27
|
tizzle
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/73efcfe5fedd98e5b1008f456d2a8197.jpg)
IP:
|
bun venit pe forum!
eu as zice cam la 2 zile sa faci schimburile de apa.O pompa de aer ar prinde bine la cei 5l ai tai, ca solutie temporara, bineinteles, dar ai grija cat de mult aer bagi in borcan. Si dupa cum zicea si colegul BGD46, sa ai grija ca apa sa fie declorinata.
|
|
 |
scorpionul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/06/2012 23:58:57
|
scorpionul
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/58b4095fb5335282cc3fde57c643da38.jpg)
IP:
|
intentia mea nu e sa te cert. Numai ca este foarte greu de spus la cat timp trebuie sa schimbi apa avand in vedere cate iti lipsesc din acvariu. Avand in vedere ca sunt multi intr-un spatiu atat de mic cred ca la 2-3 zile ar trebui. Dar asta nu este suficient. Trebuie sa le asiguri de urgenta cele necesare supravietuirii. Pestii fac parte dintr-un ciclu al vietii fara de care ei nu pot supravietui. La cati sunt de multi, desi sunt inca mici trebuie sa le asiguri aerul printr-o pompa de aer. Pe urma amoniacul si celelalte elemente ale descompunerii mizeriilor facute de ei in acvariu le mai poti elimina schimband la 2-3 zile aproximativ 1/3 din apa. Apa cu care o schimbi pe cea din acvariu trebuie tinuta minim 48h intr-un vas cu gura larga pentru a elimina clorul din ea
|
armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram |
|
 |
morakimou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2012 11:49:22
|
morakimou
Junior member
IP:
|
multumesc frumos pentru sfaturi
revin deindatace imi vine acvariul nou
|
|
 |
xenon
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2012 17:15:50
|
xenon
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7fd4db88d31ab524e0afe153c4f9465a.jpg)
IP:
|
Subscriu ceea ce au spus colegii mei.Din pacate o sa ii poti tine pe toti cat sunt mititei.Dupa ce cresc o sa fii nevoita sa ii dai deoarece o sa se aglomereze tare acvariul.Numai bine cat sa iti faci o selectie,care iti place/care nu.Guppy au o diversitate de culori si modele foarte mare.Eu as zice sa pastrezi 2 femele si 4 masculi.Bine asta cand ii poti deosebi,acum faci ceea ce au spus colegii de mai sus si sa speram ca o sa fie ok.
|
Jurnal Nano Shrimp Tank
|
|
 |
morakimou
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2012 19:13:11
|
morakimou
Junior member
IP:
|
apropo...din cate am inteles pestisorii mei au o luna...cand incep sa se coloreze?si cand incepsa imidau seama care e mascul si care femele?acumtoti arata cam lafelpentru mine,doar ca sunt unii mai mari si unii mai micuti..
|
|
 |
Black
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/07/2012 20:27:46
|
Black
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c2ddc87b68fed4f62a29c1ff816f58b0.jpg)
IP:
|
Salut !
pana stabilizezi acvariul de 20 de litri cu substrat,plante,etc. poti folosii acvariul mic la modul simplu,schimbi la 2 zile jumate din apa,imprumuti o pompa de aer daca ai de unde sa nu mai dai banii pe ea,sau daca o cumperi iti ramane pentru urgente ( suprapopulare,acvarii carantina,etc.),improvizezi rapid un filtru burete sau o piatra de aer (mai multe detalii pe youtube,un filmulet spune si ajuta mult...),te asiguri ca instalatia de aerare nu produce curenti mari in acvariu astfel incat puii sa fie nevoiti sa lupte mereu in curent.Daca observi ca totusi este curent prea puternic (fiind vasul de 5 litri rezulta sanse mari de curent) fixezi piatra de aer sau buretele cat mai aproape de suprafata cu ajutorul unei ventuze.Cand faci schimbul de apa, cu un furtun subtire aspiri fundul acvariului de mizerii,atentie la pestisori,pot fi trasi pe furtun foarte usor.Mare atentie la temperatura apei de schimb,sa nu fie diferenta mare de temperatura.Hranesti cat mananca pestii,fiind in crestere putin si des daca se poate.Daca mor din ei nu trebuie sa te ingrijorezi,nu toti au vitalitate,ating maturitatea la 3 luni,pana atunci scapa cei rezistenti.La 3 luni sunt colorati si se imprecheaza.
Masculii sunt mai colorati decat femelele,te ajuta mult un search pe google,imagini,femela guppy,mascul guppy.
|
http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page |
|
 |
Daniela76
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2012 11:33:59
|
Daniela76
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3dcaf04c357c577a857f3ffadc555f9b.jpg)
IP:
|
morakimou wrote:multumesc mult pentru raspuns. mai vin cu o ointrebare...o data la cat timp se schimba aia 30% din apa? zilnic? o data la doua trei zile?
colega sotului nici ea nu stie prea bine ce si cum, are un beta pe care il tine iintr-un vas rotund din ala micut si in unul oleaca mai mare 2 guppy mascul plus femela, iar cand a facut pui ii tinea intr-un castron de maxim 1l...am presupus ca oricum ar fi o duc mai bine la mine decat la ea, din cate mi-a zis sotul meu...acuma na...
multumesc inca o data pentru raspunsuri...revin cu intrebari de indata ce mai am nevoie de explicatii.
Sigur ca pestii o vor duce mai bine la tine decat la colega care nici ea nu stie nimic despre pesti. De apreciat la tine este faptul ca pe tine te intereseaza cum o duc pestii si cauti informatii.
Subscriu la cele scrise de colegi mai adaug doar ca poti declora apa (daca iti trebuie repede) prin punerea pompei de aer in vasul in care lasi apa timp de o ora - doua, in felul acesta vei grabi procesul de eliminare al clorului.
Succes si asteptam vesti!
|
|
 |
xenon
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 02/07/2012 17:54:02
|
xenon
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7fd4db88d31ab524e0afe153c4f9465a.jpg)
IP:
|
morakimou wrote:apropo...din cate am inteles pestisorii mei au o luna...cand incep sa se coloreze?si cand incepsa imidau seama care e mascul si care femele?acumtoti arata cam lafelpentru mine,doar ca sunt unii mai mari si unii mai micuti..
Eu am in momentul acesta pui de o saptamana.Iti dai seama cam de pe acum care este mascul si care este femela.Masculilor le iese 1-2 puncte negre mici pe coada.Femelele raman cu coada incolora ceva timp,nu stiu exact cat,acum depinde si de "model" ca sunt femele care au coada colorata.Asa iti dai seama  .Sa ii ai sanatosi.
This message was edited 1 time. Last update was at 02/07/2012 17:55:01
|
Jurnal Nano Shrimp Tank
|
|
 |
|