[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebari despre cichlasoma nigrofasciatum  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
FlorinJ
Junior member
[Avatar]

IP:

Va rog mult sa-mi raspundeti si mie la doua intrebari...
deoarece astazi am vorbit cu o cunostiinta despre pestii Cichlasoma nigrofasciatum
si la afirmatia mea cum ca " Mi-ar place sa am un acvariu cu o pereche de pesti care nu-si mananca puii
si care nu trebuie scosi dupa ce depun si nu au nevoie de alte acvarii si lighene etc
ca sa-i separi si sa le pescuiesti puii cu paiul "... el a zis ca stie doar specia Cichlasoma nigrofasciatum
care ar raspunde dorintelor mele (bolnave, dupa el )

De aceea intreb ... Cam cat de mare trebuie sa fie un acvariu minim pentru o pereche de Cichlasoma nigrofasciatum ?
Si trebuie hraniti cu hrana vie ???... (asta nu-mi place, ma sperie ori ce e ganganie ori vierme ...viu ori mort )

Mai stiti alte specii care nu-si mananca puii ori icrele si care sint fericiti cu hrana uscata care se gaseste in cutii la Pet Shop ?

( Am vrut sa pun intrebarea asta prietenului meu Luis din Iasi, dar e deja suparat pe mine ca am ... pierdut puii de Killi
asa ca pana-i trece nu-l mai enervez cu alte intrebari )

http://www.youtube.com/watch?v=tDR_9ejUajA&
[Email] [WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Cichlasoma nigrofasciatum sunt niste pesti perfecti pentru ceea ce vrei tu:

- sunt extreeeeem de rezistenti si de "toleranti" cu greselile acvaristului...
- mananca orice... hrana vie, hrana uscata, rame din gradina... orice!
- au grija de puii lor si ofera un adevarat spectacol din acest punct de vedere... o sa-i vezi cum "isi plimba" puii prin acvariu, ca un cioban cu turma de oi.
- daca poti, ia o pereche gata formata... daca nu, ia 4-5 exemplare tinere si lasa-i sa se aleaga singuri.
- un acvariu de 40-50 litri este suficient pentru o pereche de pesti.
- trebuie sa le amenajezi bazinul cu pietre, lemne... sa le faci "grote" si pesteri...
- sunt pesti care isi "modeleaza" singuri teritoriul, asa ca o sa-i vezi cum sapa in nisip si cum il muta dupa bunul lor plac ...
- ai nevoie de un filtru cat mai simplu si de o temperatura care sa nu scada sub 22-23 grade iarna... atat!

Bafta!

PS: Atentie!... sunt pesti care trebuie tinuti "singuri"!... adica, nu merge sa pastrezi si guppy (sau ce ai tu acum in acvariu).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
FlorinJ
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult de tot pentru raspuns

Acum am Guppy Endler, o pereche de pui care inca nu au culori
ca drumul din Iasi pana la mine a fost prea lung ca sa riscam o pereche
de Endleri maturi.

Probabil acvariul asta va ramane cu Guppy si cu crevetii Red Cherry
ca oricum este mic, doar aprox 15 -18 litri (nu l-am masurat inca exact )

si pentru Cichlasome o sa-mi fac altul mai mare...
Adevarul este ca eu imi doream enorm un acvariu pentru ca
pestii sant si vor ramane o mare pasiune pentru mine, dar
nu-mi facusem planuri ce specie de pesti o sa cresc din cauza ca imi vedeam implinirea visului
foarte indepartata...

Acum stau toata ziua cu ochii lipiti de sticla acvariului si numai la pesti ma gandesc non stop
citesc, vad filmulete pe YouTube samd...

Nu as mai putea da inapoi acum... am mers deja prea departe !

[Email] [WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

FlorinJ wrote:Multumesc mult de tot pentru raspuns ...
Nu ai pentru ce sa-mi multumesti... de aceea suntem pe un forum, ca se ne ajutam intre noi!
FlorinJ wrote:... Acum stau toata ziua cu ochii lipiti de sticla acvariului si numai la pesti ma gandesc non stop
citesc, vad filmulete pe YouTube samd...

Nu as mai putea da inapoi acum... am mers deja prea departe !

Am vazut si eu filmul asta ... eu cresc pesti din '79 si nu ma vad renuntand la acest hobby!...

Bafta multa!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
FlorinJ
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc !

O sa am nevoie ca eu din 1988 sant tot incepator in acvaristica
in 1979 cand d-voastra ati inceput sa cresteti pesti eu aveam 5 ani
Imi amintesc primul acvariu frumos pe care l-am vazut era in biroul sefului
de post din localitatea mea, un acvariu imens facut pe cornier ...
mult de tot m-am gandit cu ce o fi fost lipit ca nu cred ca era pe vremea aceea silicon,
avea cred 1,50m lungime si vre-o 50 latime, imi pare si acum gigantic.

Un consatean a crescut pesti dar desii avea peste 10 acvarii nu avea nici unul
foarte mare, 35-40 de litri maxim si multe fara nisip si plante si avea foarte putine pierderi,
putea sa traiasca doar din vanzarea de pesti in piatza din Simeria si Deva...

Dar eu dupa esecul suferit cu 2 Betta Splendens care mi-au murit am zis ca nu voi mai tine
niciodata pesti de acvariu... si uite ca nu am rezistat mult..

Mergeam pe la el si uneori ma intrista cand vedeam ca a pierdut din pui ca fusesera mancati de parinti
ori icrele depuse ca imediat dupa depunere le si mancau... asta nu mi-a placut la unele specii...

Sper sa reusesc si sa gasesc la crescatorii din zona mea Cichlasoma nigrofasciatum
acum chiar o sa incep sa studiez temeinic despre ei.

Inca nu am reusit sa aflu ce diferente are masculul fata de femela si daca se pot deosebi
si nici cat de mari cresc... ca vad ca si enciclopedia e ambigua la acest capitol... dar o sa mai caut

[Email] [WWW]
Peskaroosh
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut Florin , daca n-ar fi distanta asa de mare intre noi ti-as trimite eu o pereche formata dintr-un mascul de Sajica si o femela de Nigrofasciatum . Uite video , au si puisori :

http://www.youtube.com/watch?v=6febv2Womc4&feature=autoplay&list=ULidHN6yopsXs&playnext=2

FlorinJ
Junior member
[Avatar]

IP:

Of...Peskaroosh, distanta asta e problema ce-a mai mare, daca stateam la Bucuresti ori la Iasi acum aveam acvariu frumos
cu capac si neon... dar nu a fost sa fie...
Nu-ti mai zic ca ieri (tot din cauza distantei ) am perdut 2 portii de salata de Boeuf si eu cand
e vorba de pierdut salata de Boeuf sufar cate 2-3 zile iar cand pierd oferte de pestisori ca acum... e si mai grav

Multumesc mult oricum ca te-ai gandit la mine,
la urma urmei intentia conteaza...

[Email] [WWW]
glasforex
Member
[Avatar]

IP:

orice ai face nu tine alti pesti cu perechea de nigro !

mai ales daca nu ai acvariu de la 200L in sus

Forum Index » Cichlidae
Go to: