mosu wrote:bai iti trebe un mancator de nisip si sau stea din aia care se plimba prin nisip. Sa tina plaja curata

Pe lista la
koala,
estem!... da' tre' sa si gasim, aici e problema.
Cine o face ca mine, ca mine sa pateasca!
Sau epopeea mutarii pestilor
- Am venit cu pestii acasa... caldura mare, termometrul din masina arata 41 de grade (ora 17.00)... ma grabesc sa-i scot din pungi, caut recipiente "de aclimatizat", le dau apa cu tzaraita ca sa se-nvete cu gustul bazinului meu

...
- Intre timp, ma apuc sa scot si pestii de la
Ana, din bazinul cel mic... e vorba de perechea de
A. clarkii si de cel de-al 4-lea
P. fridmani.
- Copila maine pleaca in tabara, asa ca toata casa e cu fundul in sus... valize si haine, prosoape de plaja si slapi, palariute si sepcute... femeile casei sunt "in priza".
- intre toate astea? Eu

... Transpirat si flescait, carand niste galetuse de colo-colo... cu prosopul pe umeri si cu furtunul de gat, arat ca prostu' din nuvelele satului romanesc

...
- Evident, ca sa pot prinde pestii de la
Ana, a trebuit sa dau afara toata constructia aia de pietre... cu care ocazie, apa s-a facut "bors"

... cu care ocazie, pestii au devenit "invizibili"

...
- Ok, trag aer in piept si ma mobilizez exemplar... iau, pe sestache, galeata "de rufe" a soacrei (galetile mele erau deja "ocupate") si ma apuc sa scot apa afara din bazinul mic.
- Intr-un final glorios, raman doar 3 degete de apa pe deasupra nisipului si pot sa-i prind pe Lolek si Bolek (
clarkii's family)... alalaltu', "movuliul", ia-l de unde nu-i!
- Ma uit in bazin ca milogu-n traista

... rasfir nisipul cu mana, ca aia din "Goana dupa aur"

... bah, pestele ala nu e nicaieri!!! Nu stiu unde e, habar n-am cum s-a evaporat!
- Studiez impejurimile, cu gandul ca o fi sarit pe jos in timp ce eu cautam alta galeata... nema pisces!
- Intr-un final, iau la "puricat" constructia de piatra (aia pe care am scos-o prima data din acvariu, ca sa pot prinde pestii

)... ei bine, pestele meu este bagat intr-o crapatura dintre 2 pietre, atat de adanc incat nu cred ca mai poate sa iasa singur de acolo... l-am lasat in pace, e clar ca nu il pot scoate decat rupand bucati din el... ma gandesc ca poate reuseste sa bage in
"marchearierre" in noaptea asta.
- Daca tot m-am porcait si am golit bazinul, am profitat de ocazie ca sa fac si "schimbarea la fata"... am intors bazinul cu fata la perete, ca sa scap de colturile acelea rotunjite.
- Am pus autocolant negru, pe cele 2 laturi care nu se vad direct...
- Am pus 2 coltare negre de plastic pe laturile din fata, ca sa maschez lipitura de silicon...
- Am schimbat pozitia filtrului si a pompei de valuri...
- L-am repus in drepturi pe Florica!... se plimba pe pietre "ca Voda prin loboda!"
- Am pastrat 3/4 din apa acvariului... restul am completat cu apa din bazinul mare.
- Sper sa nu se decicleze bazinul prea tare si sper ca prostovanul ala de
P. fridmani sa poata iesi de acolo unde s-a bagat.
- Intre toate aceste operatiuni am reusit si aclimatizarea noilor veniti... toata lumea e bine merci si suntem in faza in care "ne obisnuim cu noul nostru camin"...
- Maine seara, poate fac si niste poze cu acvariul populat...
- Am culcat fata, am culcat si soacra

, asa ca imi permit o bere rece in fata calculatorului... la bazinul mare s-a aprins
moonlightul, ma uit la pesti si le urmaresc siluetele in noapte... afara, se aud aspersoarele, stropind iarba uscata. M-as culca pe balcon, atat e de cald