[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator acvariu plantat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

viulian wrote:

@scorpionule - din cate stiu si am avut si eu Pomacea mananca doar frunzele moarte. Si ca sa te sperii pana cand apuci sa formulezi o contra opinie: http://hex.ro/photogallery/index.php?id=579
Mie nu mi s-au atuins de plantele vii (dar se miscau pe ele racaind probabil alge in miniatura, nu distrugeau nimic).
Singura problema cu Pomacea e daca tii HC, ca il smulge vrand nevrand cand navigheaza in lung si-n lat. Dau si o alta dimensiune acvariului asa ... pestii ca pestii, la mine toti prietenii se uitau la Pomacea si cand vedeau si trompa aia lunga ... Deci as lua cu incredere 1-2 sa zicem.

da, vezi tu de aceea si discutam, pentruca parerile sunt impartite. Eu povestesc ceea ce mi s-a intamplat mie. In Sibiu( foarte sarac Sibiul asta) in piata am gasit un singur tip de planta( nici vanzatorul nu stia cum se numeste si nici eu nu m-am obosit sa o identific) pe care am luat-o si pe care o am si acum in acvariu. Poate le placea planta asta in mod deosebit si de aceea se infruptau din ea cu de parca mancau fetele salata la cura de slabire. Poate de alte plante nu se ating ca nu le place gustul, cine stie. La un moment dat plantele mele erau 70% doar tulpini, asta ca sa nu le zic cioate, asa ca melcii au ajuns donatii si au facut pasi catre un stapan mai ingaduitor. De HC nici nu mai vorbesc cum il scoteau din radacini. Mai mult, la un moment dat pomacea tot evadau din acvariu si ii gaseam pe jos. Unul si-a reusit sinuciderea dupa vreo 5 "sarituri" de la etaj( 1 m). Asa ca pentru mine pomacea au fost o experienta neplacuta. Dar pentru altii pot fi ok. Singurul atu pe care l-au avut, a fost ca mai eliminau resturile din acvariu. Dar asta a fost o compensatie mult prea mica fata de celelalte neplaceri. Concluzie mea fata de ei: sunt frumosi sa ii vezi in acvariu, dar produc mai multe dezvantaje decat avantaje.

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Melcii comunitari nu trebuie sa te grabesti cu achizitia lor, vor veni sigur cu ceva plante, vei avea satisfactia ca sunt ai tai, crescuti de mici .
[ICQ]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

ma bag si eu in seama,poate chiar aiurea uneori...insa la constanta o fi piata mai "diversificata",dar sunt niste preturi de ramani
o sa iau doar doi melci comunitari si daca se comporta aiurea nu stiu ce o sa fac cu ei ) dar ceva tot am sa fac...
nu mi-ati raspuns la intrebarea legata de plante... sa cumpar cateva fire si sa le inmultesc/sa astept sa se inmulteasca sau sa imi cumpar din prima sa-mi fac acvariu?ca nu prea am inteles eu chiar asa de bine cate plante sa cumpar la inceput...

echilibrul in viata e ca fuga pe gheata!
[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@scorpionul. Cred ca stiu care era problema la tine cu pomacea, cine a mai pomenit melcii cu scorpioni No ofense
[ICQ]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

sa nu radeti de mine ca intreb...dar racii albastrii mananca pestisori?

[Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Plantele sunt alegerea ta, pentru inceput ar fi bine sa ai ceva plante easy, sa creasca repede si sa ajute la ciclare, dupa care poti sa renunti la ele si sa le inlocuiesti treptat, eu asa as proceda. Pistia este planta de suprafata, foarte ok, cabomba iar creste si consuma, echinodorusi dar vezi ca aia isi cam intind radacinile...cam ce gasesti. Sigur daca dai o strigare vei gasi suficiente plante easy la forumisti in constanta.
[ICQ]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

eu m-am gandit la vallisneria gigantea si spirulinas (parca asa ii spune) cabomba aquatica echinodorus ozelot (green si red) cladophora java moss si planta aia gen gazon...nu stiu cum ii spune exact...

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

narcis wrote:@scorpionul. Cred ca stiu care era problema la tine cu pomacea, cine a mai pomenit melcii cu scorpioni No ofense

da, aici ai dreptate, nu stiam de unde era incompatibilitatea...Cineva spunea odata sa deschidem un restaurant dupa cum se inmulteau ei. Scoteam si noi un ban cinstit. Dupa ce ca faceau ce faceau, s-au mai si inmultit ...fara numar

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

rocssana wrote:eu m-am gandit la vallisneria gigantea

vezi ca gigantea e chiar gigantea...asa ca...

[Yahoo!]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

am inteles ca trebuie sa o tund destul de des....in rest despre celelalte plante pentru start ce parere aveti?

[Yahoo!]
xenon
Senior member
[Avatar]

IP:

Da,recomand nisipul de quartz.Am in acvariu fara substrat fertil si merg plantele foarte bine.Probabil daca mai adaugi si un substrat fertil o sa ai o frumusete de acvariu .

Jurnal Nano Shrimp Tank

[Yahoo!]
kill
Junior member

IP:

rocssana wrote:mi-am cumparat filtru cascada de la fluval

si ce vei face cu el ??? e incompatibil cu acvariile plantate , elimina tot CO2 care il bagi , plus ce la volumul tau e insuficient
in plus din cate imi aduc eu aminte fluval nu face cascade [aicilea sar putea sa ma insel]

poate ai vrut sa zici canistra fluval
[Email] [Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@xenon Daca tu ai in acavriu doar cuart si iti merg plantele bine, nu se datoreaza cuartului
@rocsana De exemplu mie nu-mi place acea culoare la substrat (negru), sunt si alte varianate, tu te decizi asupra culorilor, numai sa nu cumperi ceva sa faci in loc de acavriu papagal .
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Ca sa te lamuresti cu pietrisul. Dupa cum ii spune numele, trebuie sa fie pietris (adica pietricele), nu nisip. Nisipul e prea fin si nu circula apa (impreuna cu oxigen,nutrienti) pe la radacinile plantelor si acestea vor muri.
Daca e granulatia prea mare (dimensiunile pietricelelor), cum ti-au spus colegii se va aduna mancare pe care nu o mai poti scoate si elimina toxine.

O granulatie de 1-2 sa zicem 3 mm, e numai buna. Incearca sa il iei de o singura culoare, cat mai natural. Ceva maroniu, negru, gri...

Legat de plante, baga cat mai multe poti la inceput. Te vor ajuta din mai multe puncte de vedere. Ar fi bine sa fie plante usoare, care sa nu aiba pretentii.Vallsneria, echinodorus, cabomba, elodea, cryptocoryne, anubias, microsorium, ludwigia s.a.m.d.

Legat de filtrul cascada, depinde si la ce inaltime il pune, ce debit are, cu cat material filtrant il indeasa...si e posibil sa nu valureasca apa prea tare incat sa scoata tot codoiul...

This message was edited 1 time. Last update was at 29/03/2012 22:23:55

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Totusi are cam 300 litrii parca acvariul, nu cred ca are atat material filtrant sa faca fata, dar nu stiu modelul filtrului. Tind sa inclin si eu ca este o canistra, dar poate ne spune rocsana
[ICQ]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

este gen canistra filtrul

iar in legatura cu pietrisul m-ai lamurit chiar bine...deci acum am inteles care e diferenta

[Yahoo!]
kill
Junior member

IP:

http://www.happypets.ro/jbl-manado-p-1044.html
nu ma bine ei asta si nu mai ai probleme
[Email] [Yahoo!]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

nu este o idee rea...o sa mai astept pana duminica sa vad ce mai are pe la piata de animale....ca se gasesc destule chestii interesante pe acolo

[Yahoo!]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

manado dupa mine e un substrat dificil. Hai sa nu spunem dificil, ca sa nu se intrepreteze, ci sa spunem enervant. Este mult prea usor si zboara la cel mai mic stranut. Pana se stabilizeaza mai dureaza

[Yahoo!]
rocssana
Junior member
[Avatar]

IP:

eu cand am cautat,am gasit doar pungi mici si chiar nu imi convenea sa dau atatia bani pe n pungi...cand puteam sa iau 3 pungi mari

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: