O colectie impresionanta de exemplare care mai de care! Felicitari!
Superbi Placidochromisii phenochilus Mdoka si Tanzania!
La fel Protomelasul , Aulonocarele si restul - de fapt toti! Sa ti traiasca !
Singura "buba" mare este acvariul . Este mult prea mic .
Sunt 400 si ceva de litri pentru o "cantitate " impresionanta de pestani care , unii dintre ei, se duc bine de tot spre 20-25cm la maturitate.
Probabil acum , ca sunt inca tinerei la 10-15cm, nu realizezi "gravitatea " problemei
Trebuie sa faci ceva neaparat.
In primul rand trebuie sa spui "STOP" achizitiilor

Stiu ca e greu
Ca o paranteza, spuneai undeva prin topicul meu ca ti ai dori si Placidochromis phenochilus Gisseli

E prea mult . Crede ma ! Ar fi trebuit sa ai un +1500L ca sa tii aceste 3 specii plus ca nu e prea indicata asocierea P.Tanzania cu ceilalti doi. Tanzania este un peste linistit , cel mai linistit dintre Phenochilusi as putea spune, care are nevoie de o companie in acvariu pe masura. Mdoka si Gisseli sunt opusul acestuia. Sunt pesti cu un caracter forte
O asociere gresita duce pe termen lung la aparitia stresului , scaderea sisitemului imunitar si in final la imbolnavire.
Nu e o solutie nici aceea de a mai "subtia" grupurile pe care le ai deja. "Problema" ar ramane oricum.
Solutia este un acvariu mult mai mare ca sa te bucuri in totalitate de comportamentul acestor pesti si implicit sa le oferi un minim de comfort. Pentru tot ce ai acolo, nici 700L nu cred ca ajung.
O rugaminte ar fi daca poti sa ne faci un filmulet cu acvariul in "formula" actuala . Asa vom avea "proba" in sustinerea celor spuse de mine

insa stiu ca ceea ce am spus nu sunt lucruri straine pentru tine.
Bafta multa!
Cristian