[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
alegere substral la plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
vladxxl
Member

IP:

salutare as dori sa stiu pt plante ce fel de substrat e mai bun (nisip/pietris/nisipjos+pietris sus)

trebuie sa mentionez ca detin shi sanitari ancistrus shi sanitari cory (banuiesc ca trebuie pietris)

insa detin shi ramirezi lor le trebuie nisip numai daca e vorba de inmultire?
stefanp
Moderator

IP:

Din cate am citit eu, nisipul nu e prea bun pt plante caci are granulatia mica si impiedica circulatia apei si implicit a nutrientilor si oxigenului la nivelul radacinilor si astfel moartea aceastora.

Un pietris de 2-3 mm cred ca e cel mai bun. Variante sunt destule. Ceva mai accesibil e Manado de la JBL.
Sub el, in functie de ce plante vrei sa cresti poti pune substrat fertil. Iarasi sunt mai multe tipuri, tot mai accesibil e Aquabasis de la JBL.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vladxxl
Member

IP:

a bine dar nu prea imi permit eu ingrasamant adica cat imi va trebui la un acvariu max 80l shi il pot inlocui cu ceva nisip mai mare sau pietris mai mic?
stefanp
Moderator

IP:

Aquabasis e 30 de lei 5 litri. iti ajung.
Manado e cam tot la fel punga de 5 litri. 2 pungi iarasi cred ca iti ajung. Eventual poti lua pietris de rau, dar sa nu fie granulatie prea mare.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

eu am avut cam de toate si pietris si nisip si combinat, plantele adora nisipul, dar nu fa prostia sa pui nisip de rau (nu mai zi la nimeni eu am avut si asa) pt ca nu prea o sa reusesti a ai apa limpede, daca vrei ceva mai sofisticat plantat deja se complica treaba, daca vrei pietris iar ar fi ok sa nu fie granulatie foarte mare
[Email]
vladxxl
Member

IP:

ok ms o sa caut sol fertilizant la pet shop shi o sa fac rost cumva de pietris vreo 2-3 mm (in caz ca nu gasesc pe la pet shop sol pt ca e cam rau dotat am sa incerc cu ceva nisip) ms de sfaturi

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: