[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cum depun red cherry?  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

azi dimineata cand m-am trezit am ramas masca......o femela de rcs tocmai si-a despicat burta de sub cap pana in coada a lasato in jos , aceasta arata asa ca niste panza de paianzan ,apoi lua firicel cu firicel si le cosea la loc s-au dumnezeu stie ce facea ca usor usor isi revenea burta....ma oftic ca nu am apucat sa filmez deoarece am ramas masca, este acesta un aspect prin care ne dam seama ca depune?? sau ce inseamna acest aspect ...deoarece eu vreau sa trag mizeria cu furtunu si nu as vrea sa trag ouale si daca este asa la cat timp ies micutii dupa ce depune?

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2012 15:13:56

[ICQ]
tudosie eugen
Member
[Avatar]

IP:

@babanukriss .... eu vorbesc pentru mine ... dar cred ca mai sunt si altii in asentimentul meu ... DOCUMENTEAZA-TE si apoi pune intrebari ..... de astea. Ajung sa cred ca vanezi post-uri ... si scrii ce iti trece prin minte ....

LE: nu mai intru in polemici suplimentare, dar atitudini de acest gen determina userii sa nu mai raspunda incepatorilor si probabil nici adminii - care au cea mai mare experienta probabil - sa se implice in activitatea forumului. Recomand sincer tuturor documentarea din cadrul sectiunii articole si apoi cea din cadrul speciei/subspeciei.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2012 15:24:20

[Email] [Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

@babanukriss .... eu vorbesc pentru mine ... dar cred ca mai sunt si altii in asentimentul meu ... DOCUMENTEAZA-TE si apoi pune intrebari ..... de astea. Ajung sa cred ca vanezi post-uri ... si scrii ce iti trece prin minte ....

stii,nu intotdeauna coincide ce scrie la articole....cu propia experienta a acvaristilor.... nu degeaba intreb
[ICQ]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

Dimorfism sexual
Pereche RCS

Femele RCS sunt mai mari (pana la 4 cm) si au culori mai intense. Pot fi usor deosebite dupa "saua" galbena de icre de pe spate. Dupa imperechere ouale se vor muta sub coada si vor fi fie galbene sau verzui.

Masculii RCS sunt mai mici (pana la 2.5 cm) si nu prezinta culoarea rosie intensa. Unii masculi pot fi chiar transparenti. In cazul masculilor lipseste "saua" de icre.

Hrana

eu tot nu inteleg,dupa depunere la cat timp ies puii?
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Nu stiu ce articole ai citit tu, dar eu in toate articolele pe care le-am citit, scrie ca rcs nu depunde oua, ci ies direct pui vii.
Deci nu dureaza nimic de la "depunere" pana "ies puii"...

Al naibii motor de cautare, eu cred ca are ceva cu unii oameni si nu vrea sa le arate articolele. Sigur asta este, ca de altfel se citeste "tot".

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

pai asta era problema imi cer scuze....eu nu am inteles ca ies puii direct dupa ce sta 3-4 saptamanii in burata ,nu am inteles asta de aia probabil nu am gasit ca erodeaza......deci nu le depune pe nicaierii cand dispare galbeneala de pe burta au iesit direct puii ok? http://acvaristica.org/nevertebrate/creveti-red-cherry-rcs

This message was edited 1 time. Last update was at 17/02/2012 15:50:14

[ICQ]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Reguli elementare de reproducere sexuata. Se studiza la scoala. Care au trecut prin ea.

Reproducerea sexuata este procesul prin care ovulul si spermatozoidul, provenite de la doi indivizi de sex opus, se contopesc si dau nastere unui nou organism. În acest proces participa cele doua celule sexuale - ovulul si spermatozoidul, numite gamesi, produse de catre gonade. Gonadele sunt glande de reproducere, fiind împartite în gonoade feminine - ovare si gonade masculine -testicule. Icrele pestilor si oualele pasarilor sunt exemple de gameti feminini, alcatuiti doar dintr-o singura celula. O celula speciala deoarece este foarte bogata în substante nutritive si este imobila. Acesti gameti femini sau ovule se formeaza în ovare iar procesul de formare se numeste ovogeneza. În natura exista ovule foarte diferite ca forma, dimensiuni sau culoare. Cele ale pestilor si amfibienilor sunt gelatinoase si lipsite de coaja dura protectoare. Cele ale reptilelor si cele ale pasarilor au respectiv coaja membranoasa sau calcaroasa si sunt mai bine protejate de factorii mediului. Pentru o protectie mai buna ovulele mamiferilor nu sunt depuse în mediul extern ci dupa fecundare raman în interiorul corpului femelei pe întreaga perioada de dezvoltare.Un ovul trebuie sa fie fecundat pentru a da nastere unui nou individ.

Femela de crevete are un organ care produce acele ovule si ele sunt adunate intr-un sac. Ceea ce vedem noi prin acea formatiune in corpul ei, denumita popular sa.
Dupa naparlire sunt curtate de masculi si in acest proces femelea elimina acele ovule si le prinde de coada, in partea inferioara de acele lamele. In timpul eliminarii lor sunt fecundate de spermatozizii eliminati de mascul. Dupa o perioada acele oua eclozeaza si ies creveti.

Greu tare.

Si vezi amice ca postai in aria gresita. Red cherry sunt creveti de apa dulce.

This message was edited 2 times. Last update was at 17/02/2012 17:47:49

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

mam convins fllutura burta si o descosea si cosea pentru a incapea ouale, am observat asta astazi cand a reusit sa si le traga am asistat in direct ) deci e sanatoasa sper ca si conditiile sa fie bune ca peste 3-4 sapt sa am acvariu invadat ...cum spuneam experienta este mai presus ca orice documentare
[ICQ]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: