[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect iaz 20.000 l  XML
Forum Index » Terariu si pond
Author Message
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut.Dupa proiectul cu acvariul de 300 l, ma pregatesc pentru un iaz.Acest proiect v-a fi finantat in cea mai mare parte de taicamiu,care s-a imbolnavit si el de la mine.Ideea cu iazul a fost a lui in totalitate.Acuma de...ma sacrific si am grija si de asta .Iazul o sa fie facut in 3 trepte,prima de 80 cm adancime,a doua de 120 si ultima de 150.Dimensiunile vor fi de 4-5 m lungime si la latime inca suntem in negocieri .Eu as vrea sa fie de 4x4.La un calcul aproximativ imi dau 20.800 de l de apa brut.Net nu stiu exact cat,dar ma gandesc ca trebuie sa aduc si nisip in cantitate mare si cativa bolovani pe masura.

Acum urmeaza si intrebarile:
1.Ce plante rezista in iaz?Nymphea?
2.Ma gandeam sa-l betonez si dupa aceea sa il acopar cu folie.In Hb mi-au spus ca nu sunt probleme,dar inaintea foliei si mai pune ceva,o vata parca.Este vre-un risc daca il betonez?
3.Cam cati crapi japonezi ar intra in el si la ce dimensiuni sa ii iau?Ma gandeam ca la inceput sa cumpar 10 crapi de 15-20 cm,sa ii inmultesc si sa pastrez o parte din pui.Eu zic ca 25 de crapi ar fi arhisuficienti.
4.Ce filtru imi recomandati?Ma gandesc sa merg si varianta unui filtru home-made,avand in vedere ca filtrele pentru iaz din magazine sunt foarte scumpe.Pe langa acesta o sa fie si un filtru UV care sa-mi pastreze apa curata.
5.De unde pot lua nisipul?Vreau sa-l iau negru,pentru a creea impresia de adancime.
6.Stiti vre-o sursa sigura pentru a cumpara crapi?
Multumesc anticipat si numai bine!

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
volts
Member
[Avatar]

IP:

Hornbach, Hornbach, Hornbach !!!
Aici gasesti solutii.

Natura face toti banii !
0760 436 110
[Email] [Yahoo!]
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

alexos wrote:Salut.Dupa proiectul cu acvariul de 300 l, ma pregatesc pentru un iaz....

Frumos
Sa-ti raspund la intrebarile tale nu ma bag, pentru ca nu am experienta necesare, dar pot sa-ti recomand niste filme pe youtube, postate de userul pondguru, cum ar fi si

This message was edited 2 times. Last update was at 04/02/2012 21:26:52

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Terariu si pond
Go to: