[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lumina de intensitate prea mare?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
georgian.costache
Junior member

IP:

Salut!
Am un acvariu de 54 de litri, dotat cu un neon Sylvania Standard F15W/54-765 Daylight (asa scrie pe el, eu nu prea ma pricep ) care are prinsa de dumnealui o protectie din plastic. M-a invadat, de curand, o pata maro... diatomee cred ca este, iar eu citind pe forum ca diatomeea dispare daca o sa cresc intensitatea luminii am umblat la protectie si am rupt-o. Acum neonul lumineaza direct acvariul. Este vreo problema? In acvariu am 4 Cory si 7 neoni (cam timizi de cand i-am luat, adica acum vreo saptamana)...

Va multumesc!
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut.Acel neon are 15 w.Daca aveai 4 puteam spune ca este lumina puternica.Daca ai plante,te sfatuiesc sa mai iei un neon.
Cory si neonii sunt pesti speriosi.Asa am patit si eu cand mi-am cumparat neonii.In prima saptamana nu am stiut ca am pesti in acvariu.

Pune o poza sa vedem despre ce este vorba.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
georgian.costache
Junior member

IP:

Nu am plante... sunt incepator si nu vreau inca sa ma complic.

Am facut si o mica filmare: http://youtu.be/2hSOwcYdYvc
popescu.cristian10
Member

IP:

sal si eu sunt incepator,dar m-am complicat cum zici tu si am luat plante totusi pt ca au nevoie de multe plante,eu am vro 6 speci de plante si in total vro 8 si inca am sa mai bag,am la fel acvariu ca si tine ca litraj numai ca al meu e pe lung bazat si am la fel neoni 8 si 7 rasbora[te sfatuiesc sa iei si tu se impaca bine]mai am si sanitari2 si un betta.iar in legatura cu neoni intradevar sunt cam speriosi,dar o sa isi revina asa au fost si ai mei,mai ales daca le ei plante,parerea mea ca o sa devina si mai calmi daca le pui mai multe plante,daca mai vrei sa te ajut cu ceva sa imi spui,in limita cunostintelor mele am sa o fac,ape lipezi.
[Yahoo!]
georgian.costache
Junior member

IP:

Aha. Multumesc... o sa-mi iau si eu plante... dar totusi intensitatea luminii? Tu ai protectie la neoane sau sunt direct deasupra apei?
popescu.cristian10
Member

IP:

nu am protectie,sunt direct deasupara apei dar al meu nu e asa puternic,dar daca iti cumperi plante va fi totul ok si la tine,nu e neaparat sa iti iei toate dodata[asta depide de buget]
[Yahoo!]
georgian.costache
Junior member

IP:

De cand e lumina mai puternica parca se extind mai repede diatomeele. Sigur din cauza lipsei de lumina + silicati se formeaza astea?
babanukriss
Senior member
[Avatar]

IP:

uite cum vad eu treaba din ce am citit despre neoni...( nush cat de sigur este si adevarat cine crede ca e altfel ma poate critica) , neonii au nevoie de foarte multe plante , neonii nu suporta prea mult lumina de aceea au nevoie de plante sa se ascunda si de aceea stau acolo ascunsi....1 iti vei da seama daca le prieste prin dunga rosie de pe ei ....va fii foarte aprinsa in momentul cand le prieste si vei observa cand faci schimburi de apa sau se simt indispusi ca dunga rosie va fii stearsa asa uneori poate disparea de tot de la proasta dispunere de care are parte pentru ca nui prieste ceva ....eu neonii i-am studiat cel mai mult pe parte acvaristica si am avut foarte mare grija de ei ca sunt tare fragili ...nu am avut probleme cu niciunu ....sunt vioi ies din plante alearga una alta...au nevoie de coltul lor de padurice de aceea te sfatuiesc sa plantezi macar un colt de natura in care sa se simta "acasa" in rest la celelalte probleme nu imi bag nasu ca nu ma pricep...mult succes
[ICQ]
georgian.costache
Junior member

IP:

Dunga de pe ei este rosie tot timpul. Doar ca stau ei ascunsi langa o tufa. Cand sting lumina tot acvariul este al lor.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: