[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtru Aquel Mini  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Mitnick
Member
[Avatar]

IP:

Am o problema minora caruia nu-i gasesc rezolvare . Am un acvariu nou pe care l-am pus la ciclat , totul ok pina aici . Am doscutat zilele trecute si despre o pastila de bactozyn ... Am pus pastila dizolvata in filtru si de atunci a aparut problema . Cind este in functiune filtru elimina un fel de spori .... Particule albicioare ... si tulbura apa din acvariu . nu stiu de la ce ar putea fi . Dar ma gandesc la o chestie . Materialul filtrant este cel original al filtrului cu o densitate nu prea grozava ... si ma gandesc ca nu se pot fiza impuritatile pe el !
Astept ideei , sfaturi

image
[Email]
aripel
Member

IP:

Mitnickl wrote:Materialul filtrant este cel original al filtrului cu o densitate nu prea grozava ... si ma gandesc ca nu se pot fiza impuritatile pe el !
Astept ideei , sfaturi

materialul ( daca este dinala negru) este ok.poti sa te uiti la cateva zile-o saptamana in filtru si daca este murdar atunci clar ca absoarbe....... . alta probabil ca este problema....

ce culoare au "sporii" de care zici?

aripel is here
Mitnick
Member
[Avatar]

IP:

Sunt alb/galbui. si sunt cam cit un virf de ac. sunt eliminati clar din filtru pentru ca in momentul cind al inchid la 2 minute apa este cristal .... Sau sa fie ca am temperatura un pik cam ridicata zic eu ... Vreo 27/28 grade. Pregatesc acvariul pentru o pereche de betta (momentan doar masculul)

image
[Email]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Mitnick wrote:Sunt alb/galbui. si sunt cam cit un virf de ac. sunt eliminati clar din filtru pentru ca in momentul cind al inchid la 2 minute apa este cristal .... Sau sa fie ca am temperatura un pik cam ridicata zic eu ... Vreo 27/28 grade. Pregatesc acvariul pentru o pereche de betta (momentan doar masculul)

Nu-i o problema, sunt, probabil, chiar bacteriile. Stai linistit.
[Yahoo!]
Mitnick
Member
[Avatar]

IP:

Probabil bacterii . Am mutat totusi filtrul un pik mai jos spre fundul acvariului si vad ca sau mai rarit . Nu vad sa dauneze cu ceva .... Dar este enervant pentru ochii ... Apar ca o perdea pe peretele din fatza . o sa incerc totusi sa directionez jetul in alta directie

image
[Email]
Mordax
Member
[Avatar]

IP:

Sigur nu sunt simple bule de oxigen? Are cablul de oxigenare scos afara? Sunt solide particulele sau se "dizolva"?
Mitnick
Member
[Avatar]

IP:

Are si furtunasul scos afara ... Sunt si bule de oxigen dar sunt altele care se dizolva mai greu . Acum am directionat jetul pe spatele acvariului si nu mai sunt asa multe . ....Destul de ciudat ... m-am uitat si la burete dar nu prea avea mare lucru in el. probabil si pt. ca este acvariul nou aproximativ 3 zile.

image
[Email]
gab
Junior member
[Avatar]

IP:

Maaaama ce ochiosi sunteti! :o
Ochila era fix-pix pe langa voi daca voi vedeti bacteriile cu ochiu' liber. :nutz:

probabil sunt bucati din pastila, ca doar nu era 100% bacterii presate

Galerie
acata
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In cateva zile o sa se limpezeasca apa, stai linistit. In momentul cand coloniile de bacterii o sa inceapa sa isi faca treaba nu o sa mai ai probleme.

Acvariul meu
[Email]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

gab wrote:Maaaama ce ochiosi sunteti! :o
Ochila era fix-pix pe langa voi daca voi vedeti bacteriile cu ochiu' liber. :nutz:

probabil sunt bucati din pastila, ca doar nu era 100% bacterii presate

Dom' Gab, nu am spus ca sunt MONOCELULE BACTERIENE INDEPENDENTE.... Doriti sa discutam despre membrana citoplasmatica, peretele celular, materialul nuclear, organitele si incluziunile citoplasmatice, eventual despre spor, capsula, flagelii, fimbrii si glicocalix ?! Sau despre dinamica culturilor bacteriene, colonii bacteriene, cresteri sincrone si asincrone ?! :-) "Sireacul" dom' prof. Zarnea.... Ati pus vreodata o pastila de Bactozym direct in apa, nu in filtru ?! Ati vazut ce se intampla ?!
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: