[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Putin ajutor va rog, in legatura cu puii de gupy ! ! !  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
gremlin
Junior member
[Avatar]

IP:

Am intr-un acvariu de 20l in jur de 20-25 pui de guppy in varsta de 1 luna, 1 luna jumatate. Acum 3 zile am descoperit 3 pui morti , acum 2 zile inca 3, ieri 1, azi 1. Nu stiu ce au si ce tratament sa le aplic. Observ la cativa ca au miscari rapide dezordonate coborand spre fundul acvariului apoi urcand spre suprafata. Acvariul nu are pietris, nici plante, are doar o piatra cu filtru de aer.

Long live the king . . . MY FISH ! ! !
[Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

ce sa va fac neica, daca am ajuns sa dau riccia la canal ca nu mai vrea nimeni ...

nu e off topic.
riccia este o planta RECOMANDATA pentru puiet... de suprafata..
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Sau Ceratopteris. Ce le dai de mincare? La cit timp faci schimburile de apa?

Daca ai veni duminica la intilniri, ai pleca cu un sac de plante. :-)
gremlin
Junior member
[Avatar]

IP:

OK, OK, dar ce legatura are planta riccia cu faptul ca mor puii? Nu vreau sa fiu sarcastic dar dupa cunostiintele mele nu cred ca acea planta contine vreun medicament. Daca esti amabil sa-mi dai vreun sfat ti-as fii recunoscator, daca nu . . .(fara suparare dar faptul ca esti suparat pt ca ai aruncat plantele nu are nici o legatura cu ce am postat eu, cat despre anuntul cu plantele nu stau mult timp in fatza calculatorului asa ca nu l-am vazut. Riccia e buna daca ti puii impreuna cu parintii, eu ii am separat)

OFF TOPIC: plantele mai bine le duceai la vreun magazin de specialitate si luai ceva pe ele, eu am vrut sa-mi cumpar si am constatat ca sunt destul de scumpe aceste riccia.

[Yahoo!]
gremlin
Junior member
[Avatar]

IP:

Schimburile de apa le fac la 2-3 zile 10-20%, ii hranesc cu TROCO GROWER PREMIUM granule iar ocazional duminica, luni si marti cu artemii.

[Yahoo!]
razvan
Membru banat

IP:

riccia - "exista o explicatie"
-lucreaza la chimismul apei
-oxigeneaza apa (daca e luminata de ajuns)
-pe "frunze" se formeaza microorganisme (plancton, bioderma) care poate constitui mancarea "alor mici"

sa mai zic ? ;)

...OFF TOPIC: plantele mai bine le duceai la vreun magazin de specialitate si luai ceva pe ele, eu am vrut sa-mi cumpar si am constatat ca sunt destul de scumpe aceste riccia....

ON TOPIC .. si ce te faci , daca eu am damblaua sa dau la cunoscuti si nu sa vind la magazine, desi stiu ca sunt injurat si blestemat pentru gestul asta... ?? te poti ... .. pe gusturile omului ?
gremlin
Junior member
[Avatar]

IP:

:-) E Ok cu damblaua, chiar nu am nimik cu ea si ma bucur ca sunt persoane care au placerea de a face o bucurie altora.
Cu microorganismele de pe "frunze" nu stiam, my bad, imi pun cenusa in cap si regret nestiinta mea :o , dar tot nu stiu daca puii vor muri toti sau
am sanse sa-i scap, ce au si ce le-as putea face.

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gremlin wrote:Schimburile de apa le fac la 2-3 zile 10-20%, ii hranesc cu TROCO GROWER PREMIUM granule iar ocazional duminica, luni si marti cu artemii.

Cu artemiile este foarte bine, dar cu Troco...nu prea... Vezi ca firmele Sera si Tetra au multe produse pentru puisori care snt mult mai recomandate. Incearca sa le si diversifici putin alimentatia, pune-le niste plante - macar Elodeea daca riccia nu ai de unde sa faci rost pe moment. Si incearca si cu spirulina tablete de la Hofigal - le gasesti la farmacie sau la plafar, sfarimi cam un sfert de tableta si le dai cit sa manince in 2-3 minute.

Off topic - la intilnirile noastre schimbul/datul de plante gratis (moca )este deja o traditie. :-)
gremlin
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok, am sa le scot din dieta TROCO, spirulina am uitat sa mentionez ca le-am mai dat dar nu pastila si capsula. Binenteles ca nu le-am pus capsula in apa :-) , mentionez acest lucru pentru eventuali glumeti :-) . Am desfacut capsula si le-am dat din ea.
Artemii nu pot sa le dau mereu din cauza ca le cumpar duminica si nu prea mi-am dat seama cum sa le pastrez mai mult de 3-4 zile.

[Yahoo!]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

gremlin wrote:Am intr-un acvariu de 20l in jur de 20-25 pui de guppy in varsta de 1 luna, 1 luna jumatate. Acum 3 zile am descoperit 3 pui morti , acum 2 zile inca 3, ieri 1, azi 1. Nu stiu ce au si ce tratament sa le aplic. Observ la cativa ca au miscari rapide dezordonate coborand spre fundul acvariului apoi urcand spre suprafata. Acvariul nu are pietris, nici plante, are doar o piatra cu filtru de aer.

Poate niste Sera Bactopur Direct i-ar putea vindeca ,nu stiu ce boala au dar s-ar putea sa te ajute.Deasemenaea nu exagera cu hrana , curata des si bine acvariul si intr-adevar pune si niste plante de suprafata sa mai curete apa.
Si inca o chestie nu stiu ce e ala filtru de aer , daca te referi la pompa de aer , inseamna ca filtru nu ai si ti-ar trebui macar unul din burete tinand cont ca acolo se aduna cele mai multe bacterii denitrifiante.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
gremlin
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, ma refeream la pompa (m-am exprimat eu gresit). Nu i-am pus filtru-burete clasic ca sa zic asa pt ca nu am gasit unul mai mic, pe masura acvariului, in schimb am luat un burete (genul celui de bucatarie) l-am scobit si am pus in interiorul lui piatra de aer, buretele l-am fixat de respectiva piatra cu un fir de nailon si astfel am construit un burete-filtru destul de bunicel.
As mai avea inca o problema, in acvariul mai mare in care tin parinti respectivilor pui, am avut placerea sa observ azi, ca o gupaneza a devenit o preafericita mamica. Problema conta in: - respectiva mamica a reusit sa ma pacaleasca si a nascut inainte sa o separ.
- acvariul avand destule plante ( egeria, valisneria + 1 buc. anubias barteri) majoritatea puilor au supravietuit.
- inercand sa scot puii am constatat ca mai degraba scot plantele decat sa prind vreun sprintar de gupanez.
As vrea sa ii scot sau eventual sa scap de ei pt ca ii am pe ceilanti si imi sunt deajuns. SFATURI ?
10x

[Yahoo!]
gremlin
Junior member
[Avatar]

IP:

A, uitasem. Am postat ca fac schimburi de apa la 2-3 zile, zic ca e destul de des iar faptul ca nu am substrat face ca aspiratul mizeriei sa fie destul de usoara. Cu mancarea nu exagerez, am inceput sa indragesc si sa am grija de pesti de prin luna iulie-august anul acesta si am capatat ceva experienta, doar ca e prima data cand ma confrunt cu bolile pestilor. Nu vreau sa fiu carcotas, multumesc tuturor celor care isi tocesc tastatura pt ca sa invete si alti din experienta lor ca doar nimeni nu e atotstiutor.

[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

gremlin wrote:
As vrea sa ii scot sau eventual sa scap de ei pentru ca ii am pe ceilanti si imi sunt deajuns. SFATURI ?
10x

Daca tot au supravietuit, acum lasa-i acolo, mai ales ca zici ca ai destule plante. Ii vei putea prinde cind vor mai creste. Iar cind vorbeam de spirulina...ma refeream la tableta, nu la capsula, care probabil ca iti tulbura apa ingrozitor si nici nu prea au ce sa manince din ea. Sincer, nu am auzit pe nimeni sa le dea capsule...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pentru ca un astfel de acvariu e foarte instabil, presupun ca puii aia s-au intoxicat.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: