[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
gurami perlat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
costin25ro
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare. Mi-am cumparat de curand pestii pe care mi-i doream, respectiv scalari, lerri si colisa reed. Si nelipsitii sanitari si siamensis.
Acvariul este bine ciclat deci totul este in regula sau aproape totul. Problema este una singura care se refera la masculul de leeri.
Este agresiv cu femelele lui (doua) dar si cu masculul si femela de colisa. Ii alearga toata ziua, in special pe femelele lui.
Se ascund mereu. Sa fie oare de vina faptul ca nu sunt gata de reproducere sau asa este caracterul lui?
Dar cu femela de colisa nu-mi dau seama ce are chiar daca sunt din aceeasi familie, nu se incruciseaza.
Acum nu stiu ce sa fac. Sa il schimb sau sa mai am putina rabdare?
Va multumesc.
[Email] [Yahoo!]
crimson
Member

IP:

salut, eu la mine in bazin am colisa lali si colisa labiosa, ce se alearga unii pe altii intr-o veseli, la inceput pana isi stabilesc teritoriul sunt mai agresivi si la mine a fost la fel in prima saptaman, o parte din gurami nu ieseau nici sa manance din cauza agrsivitatii, dar usor usor toti au prins curaj, se mai alearga din cand in cand dar nu se bat.... de obicei cel mai slab renunt imediat ce se vede vizt si fuge, am pus si ceva plante plutitoare(temporar, pana gasesc ceva ricia care arata mai frumos pe suprafata ), acum depinde si cat de mare e bazinul, ca daca nu au loc e posibil sa devina agresivi...

una peste alta dupa o saptaman se mai alearga, dar fiecare cam are teritoriul lui, mentionez ca am 8 colise in 200l 2lali red, 2 lali powder/neon blue, 2 labiosa galbene, un mascul e deja maro unul a ramas galben si pare femela, si inca 2 micuti rosii care dupa forma par chuna, posibil labiosa dar nu cred deoarece sunt f mici... voi vedea cand mai cresc.

deci rabdare sa isi aseze teritoriul max 2 saptamani dupa care or sa fie mai pacifisti, doar dominantul o sa isi exprime putin agresivitatea, dar daca celalalt peste fuge nu il mai urmareste

This message was edited 1 time. Last update was at 31/12/2011 00:10:03

costin25ro
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut. I.ti multumesc de raspuns dar problema este ca nu mascululu de colisa este cel atatcat in mod frecvent ci femelele de leeri si femela de colisa.
Poate este un mascul supraexcitat care vrea sa se imperecheze. Acvariul este de 130 l deci ar avea ceva loc in el. In fine, eu mai astept ca doar
nu sunt betta sa se omoare intre ei.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: