salut! sunt andrei. si am sa va spun cum m-am apucat de acvaristica (daca primesc cereri pe pm , va scriu poveste vietii in detaliu

). era ziua prietenei mele si nu stiam ce sa-i cumpar....lipsa de idei....acvariu ! o sa-i dea si ceva de ingrijit si va aprecia culorile pestilor si alte chestii. iau acvariul si niste pesti de prin obor. acvariu gol. incalzitor, filtru/aerator un betta, 1 molly si 3 xipho. la capitolul surpiza am punctat maxim. dupa 2-3 zile mi-am dat seama ca de fapt mi-am luat acvariu.... trebuia sa ma astept la asta. intr-un acvariu mic de 24L gol , in care dadeam prea multa mancare pestilor, ma enerva mancarea...stricata deja, care se tot plimba pe acolo. intru pe net sa vad ce zic posesorii de acvarii... SOC! cred ca am stat 6-7 ore citind pe net tot ce se putea citi , si nu-mi venea sa cred! cate lucruri NU stiam. dupa ce am baut o cafea si am plecat la serviciu (era cam 6 de dim), am luat o decizie! sa le fac viata pestisorilor mei cat mai placuta. primul pas : ceva pietricele, afara cu plantele din plastic , googalat niste plante easy , hai cu elodeea. dar totusi , erau 24 de litri de inchisoare pentru cei mici. ..... 2 minute pe ganduri (sunt cam impulsiv) googalat iar : vand acvariu . gasit, placut, cumparat. (a costat mai mult decat m-am asteptat) posesor de un 110L 60x60x32. forma m-a atras. am cumparat ceva pietris, am adunat de pe jos altul fiert , mai mult cersit decat cumparat o buturuga de la un pet shop. un filtru de 450L/h intern (nu sariti cu gura, face fata), incalzitor mai mare si 2 neoane. alta treaba tata! ... sa inceapa acvaristica !
ca sa mentionez cateva picanterii , si lacrimi varsate de mine/prietena mea/mamele pestilor din lumea celor drepti acum :
- in primul acvariu de 24L cu o planta de plastic , tanti din obor mi-a dat 2 scalari , care au cam halit juma` din populatie pana mi-am dat seama de ce nu mai au cozi dragutii mei.
- inca e acvariul ei ....`ambele`

...
- pentru numele divinitatii in care va puneti sperantele : documentati-va inainte incepatorilor.
- cred ca sunt singurul om de pe planeta care aduna pui de xipho sa ii pun intr-o maternitate (nu am putut sa prind mama nici sa ma tai , si nu am vrut sa-i provoc avort spontan)
- am 13 pui de xipho care abia s-au colorat , inca sunt 50% transparenti
-de la un plic cu chestii urat mirositoate (purici de balta) am cam un sertar de birou de mancare pentru ei .... incepatori , documentati-va!!!
suntem acum eu , prietena mea , 4 xipho (3 fete grasane) si un baiat gentilom , 3 molly (2 fete cam jailbait) dar iarasi , un gentilom de mascul. 7-8 cory albino (ma jur ca am incercat de mai multe ori sa-i numar , pt. ca i-am luat in reprize si am pierdut numarul , dar cine stie cory , stie cat de ...nestatornici sunt) , 3 baieti guppy, de fapt 2 barbati si jumatate ( e 6:44 am , mi se pare o gluma buna ) si 5 fete frumoase. 1 platy si platoaica lui; acvariul mic , are acum plante full , si cam 18 creveti red chery si 2 pomaceea, +1 pui de melc primit bonus cu vreo planta)
bine v-am gasit!