[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Salutari de pe meleagurile brasovene.  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
stefanp
Moderator

IP:

JBL ektol e antibiotic am impresia. Nu il folosi daca nu ai vreo boala anume.
Ce teste ai folosit? Esti sigur ca bazinul e ciclat?
Un schimb de apa partial puteai sa faci inainte sa pui pestii.

Ai "aclimatizat" pestii inainte sa ii introduci in acvariu?

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Adib
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut, asa am citi si eu despre JBL Ektol, este un antibiotic , la pesti inca nu am depistat vre-o boala anume , astept astazi sa vina microscopul de la bucale si in cazul in care mai ia somn vre-unu sa il pot studia.

Teste folosite : JBL Easy test 6 in 1
Sper spatamana viitoare sa imi cumpar trusa completa de testare, ceva mai precisa.

Bazinul l-am ciclat eu acuma 2 saptamani ... teoretic luni s-a terminat ciclarea
Pestii au fost aclimatizati cam 40 de minute dupa care am inceput adaosul de apa din acvariu in pungulita in care au fost adusi.

Astazi am sa fac primul schimb de 20% apa , lasata de ieri in galeata si tratat cu biotopol conform specificatilor furnizorului.

Daca boala persista intram in carantina si refacem tot climatul , pietris nou , oparit pietrele si butucii din acvraiu + nimicit orice forma de viata din buretii filtrelor de apa, tratament plante ..

Vom vedea cum decurge problema .

This message was edited 2 times. Last update was at 20/12/2011 15:43:19

[Yahoo!]
Adib
Junior member
[Avatar]

IP:

I'am Back

Micutul acvariu a inceput sa intre pe fagasul lui "pare a fi stabil" toate testele de apa de la JBL sunt OK, nu am mai avut niciun deces, acuma sunt in stadiul de documentare cu plantele si aditia de Co2.

Recent am achizitionat de la cineva un "pot" de riccia (pentru linistea crevetilor) si dupa cum veti observa in pozele atasate am incercat asa cum am stiut mai bine sa il ancorez pe cateva pietre si o bucata de plexiglass pentru a vedea cum merg lucrurile.

La sfaturile voastre nu am dat 50 RON pe o nenorocita de penseta pentru gradinaritul acvatic si am comandat setul aceste de unelte la un pret mai mult decat decent :

http://www.ebay.com/itm/Plant-Tweezer-Scissor-cut-trim-Live-Aquarium-Plant-/180716371541?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1388fe55#ht_1520wt_754

Dilema mare pentru mine este :

1. Este recomandata aditie de co2 in nano-ul meu ? si daca da.... la ce nivel de plantare ?
2. Acest CO2 creeaz "dependenta" plantelor ?
.. sau este recomandat sa aduc acvariul al un ciclu balansat intre "numarul pestlor" si cantitate de CO2 consumata de plante.

[Thumb - IMAG0194.JPG]

[Thumb - IMAG0175.JPG]

[Thumb - IMAG0195.JPG]

[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Aditia de co2 este recomandata pentru orice acvariu plantat. Bineinteles unele plante se pot dezvolta si fara aditie, dar asta le va ajuta si in niciun caz nu dauneaza.
Nu poate creea dependenta pentru ca plantele sunt deja dependente de co2...fara el nu s-ar dezvolta.

Aditia de co2 o faci pana la nivelul optim pt acvariul tau, adica atat cat te lasa vietuitoarele. Plantele n-au sa refuze codoiul daca e in cantitate mai mare.
Vezi tabelul ph/kh/co2 si afli cam cat trebuie sa adaugi. De asemenea sunt si teste de co2 de pus in acvariu care te indruma daca ai o valoare ok sau nu in apa.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Adib
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de informatii Stefane voi continua cercetarile asupra acelui tabel.
[Yahoo!]
Adib
Junior member
[Avatar]

IP:

De 3 zile am reusit cu succes sa imi dereglez acvariul , banuiesc sa il deciclez prin schimbarea filtrului fara a-l adapta in prealabil si schimbarea substratului.
Am inceput schimbul de apa cate putin in fiecare zi 2 litri la 24 ore.

Sper sa isi revina vom vedea in cat timp
[Thumb - IMAG0199.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 06/01/2012 14:21:21

[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: