[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtrare+aerare pe aceeasi pompa de aer  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
kokosmin
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut,

Dupa o vizita la petshop am descoperit ca exista niste elemente de plastic ce ajuta la distribuirea aerului pompat la mai multe filtre sau pietre de aer, dupa cum doreste fiecare. T-uri si reductoare de presiune. Crezand necesare aceste lucruri in acvariul meu de aprox. 90 litri, a iesit instalatia din filmuletul de mai jos.

Intrebarea mea este cum pot reface instalatia ca sa se vada cat mai putin din furtun? Unde recomandati sa pun T-urile, reductorul sau daca o considerati aiurea cu totul.. Pietrele sunt albastre, nu inteleg de ce le-au facut la culoarea asta contrastanta, posibil sa le schimb cu ceva mai natural. Le-am luat la impuls pentru ca imi place sa mai mesteresc

Multumesc in avans pentru opinii avizate.

This message was edited 2 times. Last update was at 27/11/2011 15:21:26

aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sfatul meu este sa scoti toata instalatia de aer si sa pastrezi doar filtrul intern daca ai unul. Daca vrei un acvariu plantat nu ai nevoie de ata aerate, e chiar daunatoare plantelor. Daca nu ai filtru intern cumpara sau mai bine unul extern, orienteaza iesitrea filtrului sa faca mici valuri la suprafata apei si cu asta ai rezolvat aerare.
kokosmin
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am alt filtru, doar buretele cu pompa de aer care se vede. Plantele merg foarte bine, au cam un an si jumatate.
Nu las filtrarea permanent, din observatii nici nu e nevoie. Cam doua ore pe zi, apa e cristal. Schimbare/completare 10-15 L la 2-4 saptamani, mi se pare destul de stabil.
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

kokosmin wrote:Nu am alt filtru, doar buretele cu pompa de aer care se vede. Plantele merg foarte bine, au cam un an si jumatate.
Nu las filtrarea permanent, din observatii nici nu e nevoie. Cam doua ore pe zi, apa e cristal. Schimbare/completare 10-15 L la 2-4 saptamani, mi se pare destul de stabil.

si eu am avut un acvariu acum 25 de ani, fara filtru, dotat doar cu pompa de aer, si faceam schimburi saptamanale de 15-20%, populat cu cca. 100 guppy (90 L), dar aspiram mereu excrementele si orice mizerie de jos si, din ce-mi mai amintesc, geamurile se umpleau repede de un muschi verde, pe care trebuia sa-l curat des cu buretele

eu cred ca este mai bine daca optezi pentru un filtru in locul pompei de aer sau complementar

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: