Dupa ce ne-am descris in
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16916.page , am ajuns sa avem acel acvariu functional.
Am ciclat acvariul vreo 7-8 zile, apoi am adus un xipho mascul rosu (o frumusete

) si apoi dupa alte 3 saptamani am adus (ieri chiar) o partenera xipho rosu cu negru foarte frumoasa si inca 2 botia-lohachata (zicea cel de la magazin-hornbach- ca sunt buni la curatat prin acvariu)
Problema noastra a aparut acum vre-o saptamana cand am observat ca sunt niste mici organisme (cred) alb-transparente agatate pe tot ce e in acvariu si pe geamuri. Sunt foarte multe si mici si stau agatate cu un fel de piciorus de geam (spre exemplu) si se misca (nu plutesc) in batatia curentului de apa.
Am schimbat apa, am curata cu buretele cu magnet geamul pe interior dar tot reapar si se inmultesc.
Ati intalnit? Ce sunt? Cum scap?
Eu am crezut ca sunt pui de melci (apropo, aveam cativa mititei prin acvariu dar i-am aspirat la schimbarea apei) dar nu cred ca sunt.
Ma deranjeaza pentru ca se inmultesc foarte repede si arata urat agatati pe tot ce e in acvariu. Bine ca nu sunt si pe pesti.
Mai am si alge verzi, ca niste firisoare.
Am incercat sa fac si ceva poze. Nu se prea intelege dar poate e cineva care stie ce am patit.