[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Avem acvariu ... avem probleme (provocari) .... aveti solutii  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Gandrei
Junior member

IP:

Dupa ce ne-am descris in http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/16916.page , am ajuns sa avem acel acvariu functional.

Am ciclat acvariul vreo 7-8 zile, apoi am adus un xipho mascul rosu (o frumusete ) si apoi dupa alte 3 saptamani am adus (ieri chiar) o partenera xipho rosu cu negru foarte frumoasa si inca 2 botia-lohachata (zicea cel de la magazin-hornbach- ca sunt buni la curatat prin acvariu)

Problema noastra a aparut acum vre-o saptamana cand am observat ca sunt niste mici organisme (cred) alb-transparente agatate pe tot ce e in acvariu si pe geamuri. Sunt foarte multe si mici si stau agatate cu un fel de piciorus de geam (spre exemplu) si se misca (nu plutesc) in batatia curentului de apa.
Am schimbat apa, am curata cu buretele cu magnet geamul pe interior dar tot reapar si se inmultesc.
Ati intalnit? Ce sunt? Cum scap?
Eu am crezut ca sunt pui de melci (apropo, aveam cativa mititei prin acvariu dar i-am aspirat la schimbarea apei) dar nu cred ca sunt.
Ma deranjeaza pentru ca se inmultesc foarte repede si arata urat agatati pe tot ce e in acvariu. Bine ca nu sunt si pe pesti.
Mai am si alge verzi, ca niste firisoare.

Am incercat sa fac si ceva poze. Nu se prea intelege dar poate e cineva care stie ce am patit.
image
image
[Yahoo!]
Gandrei
Junior member

IP:

Oh, my God!
cum reduc marimea pozelor?
Scuzati-ma, daca deranjeaza.
Astept un raspuns la problema si solicit moderatorilor sa le stearga.
[Yahoo!]
coti
Junior member
[Avatar]

IP:

S-ar putea sa fie hidre... nu am vazut nimic in pozele tale dar asta banuiesc ca pot fi. Eu am fost invadat de hidre cu multi ani in urma. Am facut prostia sa pun in acvariu o planta luata dintr-o balta. Aveam in acvariu, printrea alte plante un echinodorus mare si pe dosul frunzelor sale erau cu sutele...

This message was edited 1 time. Last update was at 25/11/2011 23:52:15

A smile can change a day, a friend can change a life...
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Pozele le poti reduce cu un program freeware, numit IrfanView ..

Uite un topic facut mai dedemult de mine, cand am avut o problema asemanatoare: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/5229.page

Nu merita sa le cureti, apar iar. Trebuie sa reglezi acvariul (Adica sa gasesti echilibrul, si sa astepti sa se cicleze, sa pui mai multe plante cu crestere rapida - gen cabomba) care sa absoarba nutrientii.. Incet se vor curata si ele.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/11/2011 02:25:54

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: