[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu 145x40x50h  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
milupas
Unripe member

IP:

Bine v-am gasit!
Unde pot confectiona in Timisoara sau Arad un acvariu de 145x40x50h si cam ce sticla ar trebui sa folosesc? Eventual as putea sa il construiesc singur daca as gasi sticla, dar nu stiu daca sa folosesc de 12mm sau 10mm. Vreau sa fac un bazin pentru ciclide africane care va fi incastrat intr-un perete cu latimea de 40cm inaltimea poate creste pana la 70cm dar nu stiu cat de recomandat e sa urc atat de sus si probabil si preturile sunt pe masura.

Astept orice sfaturi sau pareri. Multumesc anticipat.
Maab
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut, mai intai de toate mergi si pe la sectiunea "despre noi"

Cu stima

De multe ori, e o obraznicie sa nu fii obraznic. (Nicolae Iorga)
[Yahoo!]
bogdan870
Junior member

IP:

milupas wrote:Bine v-am gasit!
Unde pot confectiona in Timisoara sau Arad un acvariu de 145x40x50h si cam ce sticla ar trebui sa folosesc? Eventual as putea sa il construiesc singur daca as gasi sticla, dar nu stiu daca sa folosesc de 12mm sau 10mm. Vreau sa fac un bazin pentru ciclide africane care va fi incastrat intr-un perete cu latimea de 40cm inaltimea poate creste pana la 70cm dar nu stiu cat de recomandat e sa urc atat de sus si probabil si preturile sunt pe masura.

Salut! Multi si-au facut acvariu in Timisoara la magazinul de sticla din calea Sagului ,intersectia la profi, langa banc post e magazin de sticla,oglinzi,etc. Acolo e un nenea care face acvarii fenomenale. Am vazut la multi

Don't hurt me,i'm just a beginner !
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

milupas wrote:Bine v-am gasit!

poti sa-l faci si singur, tine cont ca geamul de 10 mm cantareste 25kg/mp iar cel de 12 mm 30kg/mp, iar la tine o fata are cca 0,7 mp
foarte important este cat de bine sunt taiate - daca nu sunt drepte, trebuiesc slefuite, altfel, creste mult grosimea lipiturii si o sa ai probleme cu fundul - o sa depaseasca suprafata fundului
la h = 50 de cm, poate fi suficient geamul de 10, la h = 70 cm nu cred
lungimea este cam mare, motiv pentru care trebuie sa pui intarituri - citeste despre ele, gasesti inclusiv pe acest forum
intarituri pui atat pe muchiile de jos, pentru a mari suprafata de lipitura, cat si pe muchiile de sus (ale geamului de 140 cm) pentru a le sustine mai bine spre a nu se curba
intariturile de sus de pun perpendicular pe geam (din stinghii 4-5 cm) pentru a opune o rezistenta mai mare la curbare

inaltimi de 70 cm nu prea se recomanda pentru ca nu o sa mai ajunga bine lumina la plantele de la fund - se recomanda maxim 60 cm coloana de apa
in plus, la o adancime mare vei avea acces mai greu - iti trebuie o mana de baschetbalist

daca-l faci incastrat in perete sa ai invedere o rezerva de spatiu deasupra acvariului pentru a avea acces - min. 20 cm, daca nu - o sa regreti ulterior

This message was edited 1 time. Last update was at 28/11/2011 21:37:47

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: