[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Diferente T5/T5HO  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Ma lamuriti va rog, care e diferenta intre cele doua variante?...am google-it subiectul insa nu am gasit un raspuns clar si la subiect, precum imi place, am inteles in linii mari ca:

- T5HO(nu degeaba ii spune High-Output) este mai puternic prin numarul de lumeni care este mai ridicat.
- consumul unei lampi T5HO este la fel cu cel T5, la acelasi wattaj.
- nu se poate folosi tub de T5HO pe lampa de T5 si viceversa.
- practic este diferenta de balast, care in combinatia cu tubul HO, creste numarul de lumeni.

Daca imi puteti da un exemplu de numar de lumeni al unui tub T5 vs T5HO la acelasi wattaj, pentru a-mi face o parere, multumesc si o noapte linistita!

L.E am gasit asta, http://www.lrc.rpi.edu/programs/nlpip/lightingAnswers/lat5/pc1a.asp
Conform spuselor celor de la philips un 21W-T5 are mai multi lm/W decat un 24W-T5HO nu mai inteleg nimic...

This message was edited 1 time. Last update was at 14/10/2011 00:49:26

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai inteles oarecum gresit. Acolo scrie eficienta per W consumat.

O lampa de 46inch (120cm) daca e T5 are 28W, daca e T5HO are 54W. Prima emite 2900 de lumeni a doua 5000. Este mai puternica la aceeasi lungime, dar si consumul de energie creste.
Practic 2 lampi de 28W produc 5800 de lumeni in timp ce una singura de 54 produce 5000 de lumeni.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: