[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ingrijirea scalarilor  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Maria Anghel
Unripe member

IP:

Recent mi-am cumparat doi scalari. Pana acum o duc bine. Nu am mai avut pana acum pesti si nu stiu toaste detaliile despre ingrijirea lor. Am un acvariu nu foarte mare..de aproximativ doi litri. Le schimb apa la doua seri, dar o las cel putin o seara pana sa o pun in acvariu. Astept sfaturi
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Maria Anghel wrote: Astept sfaturi

Iar noi abia asteptam sa te cunoastem. Asa ca te rugam sa treci pe la sectiunea Despre noi si sa ne dai citeva detalii in ceea ce te priveste.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2011 22:59:12

scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Chiar daca multi iar, pentru a mia oara o sa vina cu faze gen ca nimeni nu s-a nascut invata si bla bla, sfatul meu sa te lasi de pe acum de acvaristica. Daca vrei totusi te sfatuiesc sa dai pestii si sa te documentezi minim 3 ore pe zi timp de 2 saptamani si dupa sa te reapuci de acvaristica. Sunt jde tone de informatii pe forumul asta si chiar daca citesti la pura intamplare posturi tot o sa prinzi ceva in putin timp. Nu astepta, pune mana si documenteaza-te. E un hobby si il faci pentru placerea ta, nu e scoala sa te simti obligata sa te tii de ea.

This message was edited 1 time. Last update was at 12/10/2011 23:17:32

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Recent mi-am cumparat doi scalari.....Am un acvariu nu foarte mare..de aproximativ doi litri.

Sper din suflet ca este o eroare de masurare ... Scalarii nu au ce cauta intr-un asemenea volum de apa. Este infim ... tu ti-ai dori sa locuiesti in masca de la chiuveta ?
Daca vrei scalari iti va trebui un acvariu pe masura .... daca nu ai loc/timp/finante orienteaza-te catre alti pesti, de talie mai mica si mai putin pretentiosi.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Eu cred ca-i o gluma.

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

IP:

Poate se refera la un bol?....

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Scalari in bol? Sper ca nu e adevarat asa ceva, desi tare ma tem ... smilie

This message was edited 1 time. Last update was at 13/10/2011 14:48:43

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
stefanp
Moderator

IP:

La doi litri...nu stiu ce altceva ar putea fi...Dar o sa ne lamureasca el.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Dar o sa ne lamureasca el.
Ea.

De vina este indolenta omului in general si presiunea angajatorului asupra angajatilor, aici exclusiv petshopistii.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
exp
Member
[Avatar]

IP:

Ma intreb cata apa schimba.. pe toata? Sau pune la declorinare intr-un pahar de whisky. Sigur sunt pui si i-a zis vanzatorul "mai au pana cresc".
Ca sa intelegi, draga Maria, de ce ne agitam atat: scalarii sunt niste pesti din familia ciclidelor, semi-agresivi, teritoriali, care au nevoie de un acvariu mare. Au nevoie de un volum de apa mare, (pt 2 MINIM 100L) si o inaltime a acvariului mare (maturi, pot ajunge la o inaltime de 15-20cm). Au nevoie de o filtrare si o calitate a apei foarte buna, fiind destul de sensibili. Deasemenea au nevoie de un incalzitor.
Daca vrei sa faci un bine ii duci inapoi vanzatorului, cu niste urari "de bine", sau ii donezi. Dupa aceea, citesti articolele pt incepatori de pe acest forum si incepi sa-ti construiesti un acvariu adevarat, in care sa nu-ti moara pestii o data la 2 sapt. Poti sa-ti pastrezi """acvariul""" actual de 2L pt a stii exact cata apa trebuie sa bei pe zi pt a avea un corp sanatos (am pus cu indulgenta doar 3 randuri de ghilimele la acvariu).
Mult succes!

It is fear that gives men wings.
stefanp
Moderator

IP:

scificuss wrote:
stefanp wrote:Dar o sa ne lamureasca el.
Ea.

Scuze. Neatentie.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: