[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Problema cichlid  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
mepp
Unripe member

IP:

Hi, numele meu este Oana din Pitesti. Nu am cine stie ce experienta dar vreau sa imi dezvolt una Am tot avut acvarii mici cand eram mai mica dar acum de cativa ani am 2 acvarii unul de 80l si unul de 100l. Si am o problema cu pestele meu care se pare ca este mai tot timpul bolnav si nu ii mai trece. Nu a fost asa de la inceput normal doar in ultimul timp adica de vreo jumatate de an.. Am incercat cateva tratamente care le-am gasit cum ar fii :Tetra FungiStop,Tetra Contralck,Tetra GeneralTonic si degeaba. Este cichlid si nu stiu sigur de care este, cred ca Heros si nici daca este mascul sau femenla ( poate ma ajutati si in acest sens, sa-l identific).

Am pus cateva poze (sper sa se vada) mai jos ca sa va dati seama cam ce are. Din ce am observat eu i-a aparut cam de 1/2 luni acea rana la branhie, iar pe aripioare are tot timpul puncte albe care se maresc si se intind...nu stiu exact cum sa explic... Si de papa ii dau terta cichlid sticks, dar parca nu mai mananca cum manca odata, ar trebuii sa-i dau altceva sau hrana vie? Sper sa ma ajutati ca nu stiu ce sa-i mai fac.

Cei drept stiu ca ii trebui un super acariu dar eu il tin singur intr-un acvariu de 100 l..si deocamdata nu am cum sa cumpar altul. Asa l-am cumparat cu tot cu acvariu si nu stiam eu atunci ce fel de peste este si in ce conditi trebuie sa stea, cu timpul am vazut ca aceste cichlidae americane au nevoie de 300l dar promit ca e in plan, la prima ocazie trebuie neaparat sa investesc intr-un acvariu mai mare pt el.

Apa o schimb cam o data pe saptamana 1 sau 2 galeti de 10l

So, cam atat daca mai trebuie sa mai dau si alte detali sa imi spuneti. Si sper ca nu am gresit ca am postat aici si problema mea, sau trebuia sa deschid alt topic in alta parte?!

Merci mult si sper sa rezolv misterul

https://picasaweb.google.com/108779134055101049719...IrlmNW5-4qmsgE&feat=directlink
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca este cichlidul de care spui, si daca ai grija sa-l hranesti bine (si chiar daca nu) sa schimbi apa doar 2 galeti de 10 litri la 100 de litri este fix-pix! Degeaba, la misto... ridicol smilie

Trecem peste ciclare si echipamente, adica sper ca ai filtrare serioasa la acvariul asta (un filtru intern cu burete mare incapator, poate chiar 2) sau chiar o canistra!
Iarasi, sper ca nu cureti de tot filtrele sau sa schimbi toata apa din acvariu, asa din cand in cand.
Daca raspunsul este da, la oricare din cele de mai sus, atunci iata deja mai multe motive. Care se pot remedia, citind despre ciclul azotului, bacteriile bune si cum sa le mentinem (curatand buretii filtrelor sau ceramicele usor DOAR in apa care s-a scos din acvariu!).

Deci, revenind la schimbul de apa. La cichlide in marea majoritate, dar mai ales africane sau cele sud americane de talie mare (cum este al tau) se schimba apa serios, unii ajung sa schimbe si 50%, cum ar fi de exemplu EU!

Daca vrei sa fie sanatos, pe langa acavriul mare care o sa i-l faci, ar trebui cat il mai tii in 100 de litri sa ai grija sa-l hranesti corespunzator (in nici un caz prea mult) si sa schimbi saptamanal 40-50%. Si in mijlocul saptamanii sa-i mai schimbi 2 galeti! Deci practic, ce ai facut pana acum este doar schimbul dintre schimburi, si ar trebui sa-i schimbi 5 galeti lejer, fara stres. Stiu ca pare aiurea sa schimbi atata apa, DAR asta se intampla daca nu tii un peste in minimum necesar ca si litraj al acvariului, impute apa si singura solutie este schimbul. Daca ai lua un acvariu de 300 de litri, in care sa mai pui si o pereche, sau ceva compatibil, ai schimba 30-40% de apa maxim, si asta doar o data pe saptamana!

Lasa medicamentele, ca daca era sa dea coltul, o facea de mult! Revizuieste-ti schimbul de apa, mentanata acvariului eventual adauga filtrarea necesara daca nu o ai si sunt convins ca va fi mai bine in nici 1 luna!

PS Linkul la poza nu merge

PS2 Ai facut primul pas, ai scris despre hobbyul tau, ai spus ca vrei sa-ti extinzi experienta acvaristica si vrei sa ai grija de pestele tau. Ai scris pe acest forum! Pentru orice nelamuriri, detalii, sunt sigur ca vei primi ajutor de aici!
Totul e sa intrebi. De pilda poti descrie si ce filtru ai la acvariul in cauza, cam cum faci curatenia, cate mancare dau etc. Vei primi sfaturi si mai la obiect. Pana atunci, iti urez bine ai venit!

Multa bafta!

This message was edited 1 time. Last update was at 30/09/2011 00:31:54

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
xr1140
Member
[Avatar]

IP:

nu functioneaza linkul
[WWW]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Mama, ce descoperire! Extraordinar, Nu functioneaza? Linkul? Mi se pare mie sau asta am zis si eu mai sus?
Lasand, gluma la o parte, un sfat ceva ai de dat? Ce sfaturi ai fi dat daca functiona linkul?

PS Oana, sa ne tii la curent cu ciclida ta, nicodata nu e prea tarziu sa faci lucrurile cum trebuie, iti trebuie doar vointa!

This message was edited 1 time. Last update was at 30/09/2011 01:35:47

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
xr1140
Member
[Avatar]

IP:

observ acelasi comportament ca al chiclidei din avatar ... ce sa zic ... aveam tabul cu threadul deschis, l-am pierdut putin din vedere si cand am revenit si l-am citit nu am facut refresh prin urmare nu am vazut postul tau ... imi cer mii de scuze

scuze pt offtopic
[WWW]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu e bai, nu trebuie sa-ti ceri scuze. Ideea e sa fim cat mai constructivi, si chiar sa ajutam pe cei cu probleme.

Scuze daca te-a muscat avatarul meu O sa-l tin in lesa.

OT Oana, daca te hotarasti sa maresti cantitatea de apa pe care o schimbi, fa-o treptat! Respectiv, nu schimba direct 50% din apa. Baga 3 galeti un schimb, peste inca vreo 3 zile baga iar 3 galeti si peste inca vreo 3 zile baga 5 galeti si intri in ritm. Macar 5-6 galeti sa schimbi saptamanal, desi de preferat ar fi 5 cu 2 la mijloc.

Numai bine si ape limpezi

This message was edited 2 times. Last update was at 30/09/2011 02:23:07

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

mepp wrote:Si de mancare el le-ar manca dar nu cred ca ii mai plac ca de inghitit le inghite dar le scuipa, dupaia iar le inghite si iar le schuipa..tot asa...

Asa fac si discusii cind sint bolnavi, in loc sa inghita mincarea o scuipa.
Si eu zic sa schimbi apa mai multa si mai des, presupun ca s-au acumulat in apa chestii naspa si din cauza asta s-a imbolnavit. E posibil sa-si revina doar cu schimburile de apa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mepp
Unripe member

IP:

Hei guys,

Merci muuuuuuult de tot pentru sfaturi, deja am schimbat astazi 2 galeti si incep sa fac cum mi-ati propus De filtrat nu am cine stie ce doar un filtru intern, nu stiu exact acum de care dar o sa ma uit si o sa va spun, si nu il spalm prea des dar ce-i drept il spalam la robinet cu apa rece

Apa nu am schimat-o niciodata in totalitate, maxim jumatate din acvariu, si apa a fost intodeauna chiar cu schiburile mele de 2 galeti pe sapt foarte curata si clara, adica nu s-a imbacsit sau sa faca alge ceva... dar am inteles care este problema defapt si o sa schimb mai mult si mai des.

De papa ii dau cam de 2 ori pe zi dim si seara dar cum v-am zis el venea cu pofta sa le manance dar dupaia le mai scuipa, pana la urma reusea sa le pape, si ii mai dau din cand in cand dar nu stiu dc e bine sau nu, sa imi spuneti dc gresesc si nu o sa ii mai dau, il mai hraneam cu cate un paianjen, musculita sau fluture cum am facut asta seara pe care le mananca nu o enorma placere si pe acestea nu le mai scuipa

Merci inca o data pentru sfaturi si o sa va tin la curent cu starea lui, sa inceapa tatamentul!

Aici ese linkul, sper sa mearga acum:

https://picasaweb.google.com/108779134055101049719/MyHero?authuser=0&authkey=Gv1sRgCICqn6XwjtrbPg&feat=directlink
Taz
Membru de baza

IP:

Frumos severumul , incearca sa-i imbunatatesti dieta cu mai multa hrana vie ( rame , lacuste , pestisori vii etc) si hrana vegetala( salata , mazare fiarta , brocoli fiert etc ) si filtrarea biologica ar trebui upgradata , un filtru extern cu siporax ar fi ideal . bafta
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: