Author |
Message |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/09/2011 08:22:28
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#1
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
Vand culturi (de start) de daphnia moina si dero worms.
Pentru cei care nu stiu daphnia moina este cea mai mica dintre toate varietatile de daphnii (ajunge la o dimensiune cuprinsa intre 0,6-0,9 mm pentru masculi si 1-1,5 mm pentru femele). Datorita dimensiunilor sale f reduse poate fi un f. bun inlocuitor al nauplilor de artemia, avantajul sau constand in faptul ca in cazul in care raman daphnii neconsumate ele nu strica apa ci continua sa traiasca, filtrand apa pt a se hrani, fara a deranja in vre un fel pestii ci din contra chiar as putea spune. Exista de asemeni multe studii cu privire la numeroasele avantaje ale folosirii daphniei moina vii in alimentatia pestilor.
Dero worms sunt niste viermi f asemanatori cu tubii dar de dimensiuni ceva mai mici (ajung cam la 2 cm) si care se preteaza si ei f bine culturii intensive pt. hrana pestisorilor. Ca si dapnia moina sunt o hrana sigura ( nu sunt dovezi pana in acest moment ca ar transmite boli sau ar cauza vre o problema pestilor lucru care dupa unele opinii ii face a fi ,,hrana ideala" pt pestii de acvariu. Au o rata mare de inmultire si pot fi usor crescuti in conditiile de acasa. Dero worms pot fi tinuti in acelasi bazin cu daphnia moina, daphnia hranindu se cu infuzorii produsi de resturile de mancare de la dero worms si mentinand apa curata pt. acestia. Atat dero worms cat si daphnia moina provin din surse sigure si nu sunt recoltate direct din natura (din cate stiu eu nici nu traiesc in Romania).
Folosirea culturilor de hrana vie ne poate asigura hrana vie pe tot parcursul anului fara a mai fi nevoie sa riscam sanatatea pestisorilor achizitionand tubifex din piata.
Pretul este de 40 lei pt. daphnia moina si 40 de lei pt. dero worms. In cazul in care se achizitioneaza impreuna ambele culturi pretul este de 80 de lei la care se adauga (gratuit) un ,,inocul" la alegere intre white worms (enchytraeus albidus) si grindal (enchytraeus buchholzi). La aceste preturi se mai adauga inca 10 lei pe pachet pret care include costul transportului prin posta romana si al ambalarii. Pt. detalii ma puteti contacta pe PM.
|
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/09/2011 10:49:31
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#2
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
Pe langa culturile de mai sus se mai scoate la vanzare si Brachionus calyciflorus (rotiferi de apa dulce). Rotiferii se vand fie sub forma de oua, care pot fi puse la eclozat de fiecare acasa, in apa dulce, fie sub forma unei culturi de start deja formate.
|
|
 |
Pushkatu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2011 20:29:31
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#3
|
Pushkatu
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/543bec10c8325987595fcdc492a525f4.jpg)
Joined: 14/09/2010 09:25:50
Messages: 1149
Location: Bistrita, B-N
IP:
Offline
|
Culturile au ajuns cu bine, le-am ridicat astazi.
Sanatate!
|
Seris venit usus ab annis. |
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/09/2011 09:08:29
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#4
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
Pushkatu wrote:Culturile au ajuns cu bine, le-am ridicat astazi.
Sanatate!
Ma bucur ca au ajuns cu bine. Sa se inmulteasca si sa ai parte de ele.
Incepand de astazi se ofera si black worms (Lumbriculus variegatus) spre vanzare sub forma de culturi de start
Oferta actualizata:
Vand culturi (de start) hrana vie de daphnia moina, dero worms, black worms, white worms, grindal, rotiferi.
Preturi:
Daphnia Moina: 40 lei
Dero worms (microfex worms): 40 lei
Black worms (Lumbriculus variegatus) : 40 lei
Grindal(Enchytraeus buchholzi): 20 lei
White worms(Enchytraeus albidus): 20 lei
Rotiferi de apa dulce (Brachionus calyciflorus): 20 lei
La aceste preturi se mai adauga 10 lei reprezentant costul trasnportului prin posta romana si al ambalarii.
La o comanda de peste 80 lei se ofera gratuit, la alegere, o cultura de start de white worms, grindal sau rotiferi.
Oferta la pachet: daphnia moina+dero worms+black worms - pretul este de 100 lei plus 10 lei(transport si ambalare). La acest pachet de 100 lei se ofera gratuit o cultura la alegere intre white worms, grindal sau rotiferi)
Pentru cei care nu stiu daphnia moina este cea mai mica dintre toate varietatile de daphnii (ajunge la o dimensiune cuprinsa intre 0,6-0,9 mm pentru masculi si 1-1,5 mm pentru femele). Datorita dimensiunilor sale f reduse este un f. bun inlocuitor al nauplilor de artemia, avantajul sau constand in faptul ca in cazul in care raman daphnii neconsumate ele nu strica apa ci continua sa traiasca, filtrand apa pt a se hrani, fara a deranja in vre un fel pestii ci din contra chiar as putea spune. Exista de asemeni multe studii cu privire la numeroasele avantaje ale folosirii daphniei moina vii in alimentatia pestilor.
Dero worms sunt niste viermi f asemanatori cu tubii dar de dimensiuni ceva mai mici (ajung cam la 2 cm) si care se preteaza si ei f bine culturii intensive pt. hrana pestisorilor. Ca si dapnia moina sunt o hrana sigura ( nu sunt dovezi pana in acest moment ca ar transmite boli sau ar cauza vre o problema pestilor lucru care dupa unele opinii ii face a fi ,,hrana ideala" pt pestii de acvariu. Au o rata mare de inmultire si pot fi usor crescuti in conditiile de acasa. Dero worms pot fi tinuti in acelasi bazin cu daphnia moina, daphnia hranindu se cu infuzorii produsi de resturile de mancare de la dero worms si mentinand apa curata pt. acestia.
Black worms sau California Blackworms sunt mult mai mari decat dero worms (ajung de marimea tubilor) si sunt de asemenea o hrana sigura. Spre deosebire de tubi nu transmit boli si pot fi crescuti relativ usor acasa in apa curata. Alaturi de white worms, black worms sunt indicati in hrana discusilor, a pestilor maturi, mai ales in cazul celor pe care urmarim in mod special sa i inmultim (este cunoscut ca hrana vie stimuleaza foarte mult depunerea si calitatea pontei) sau a celor mofturosi sau ramasi in urma cu cresterea.
Toate culturile provin din surse sigure si nu sunt recoltate direct din natura.
Folosirea culturilor de hrana vie ne poate asigura hrana vie pe tot parcursul anului fara a mai fi nevoie sa riscam sanatatea pestisorilor achizitionand tubifex din piata.
|
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/10/2011 13:08:28
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#5
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
Descriu mai jos metodele de cultura folosite de mine pt. dero worms, daphnia moina, black worms si rotiferi. Pt grindal si white worms nu mai reiau pt ca deja au mai fost descrise.
Dero worms
Se cultiva f usor si iata, concret, de ce avem nevoie:
1. un recipent (indicat ar fi de la 5 litri in sus) cu apa declorinata la temperatura camerei;
2. dero worms;
3. hrana pt ei (eu am folosit tablete de spirulina dar pot fi hraniti si cu granule de pesti, resturi de legume, chiar bucati mici de peste).
Au o rata relativ mare de inmultire, dublandu si numarul o data pe saptamana. Unele surse afirma ca si ar dubla numarul chiar odata la 4 zile. Cel mai bine este sa fie hraniti odata pe zi cu cantitati mici de hrana dar nu este o problema si daca sunt hraniti mai rar. Eu nu folosesc aerare in culturile de dero worms ci doar schimburi partiale de apa facute o data pe saptamana sau chiar la 2 saptamani, functie de calitatea apei. Nu este necesar un substrat pt ei. Initial eu am folosit pietris cu o granulatie de 3-4mm in care se dezvoltau f bine dar dupa cateva experimente am cazut ca merg la fel de bine si fara substrat.
Daphnia Moina
Cel mai bine si cel mai simplu este sa fie crescuta impreuna cu dero worms. acest lucru ne scuteste de complicatii inutile si aduce foarte multe avantaje. Folosirea aceluiasi bazin pt daphnia si dero worms reduce timpul necesar pt. ingrijirea culturilor, si mentine mult mai mult timp calitatea buna a apei. In plus daphniile nu mai trebuiesc hranite suplimentar, ele deszvoltandu se f bine si hranindu se doar cu produsele (infuzori, alge etc) rezultate in mod natural din descompunerea hranei de catre dero worms.
Daphnia poate fi crescuta si separat in bazine obisnuite, caz in care avem nevoie sa folosim ca si hrana pt ea hrana diluata si nu solida. Eu folosesc spirulina pe care o diluez in apa si torn putin din lichidul obtinut in baznul de crestere. Cand apa redevine limpede adaug din nou hrana. Le hranesc o data pe zi. Mai poate fi folosita si apa verde dar eu nu am sesizat diferente mari de crestere intre bazinele in care am utilizat apa verde si hrana descrisa mai sus. Daca se foloseste aerarea apei este bine sa folosim un furtun de aer prevazut cu un reductor de presiune astfel incat sa scoata bule mari de aer intr un ritm lent care sa nu agite apa.
Black worms (Lumbriculus variegatus)
Avem nevoie de:
1. un recipent (ideal ar fi de la 8-10 litri in sus) cu apa declorinata la temperatura camerei;
2. o sursa de aer (indicat ar fi un simplu furtun care sa scoata bule de aer intr un ritm mai rar;
3. substrat care poate fi din perlon sau fasii de hartie maro, din cea folosita la ambalaj (unele surse mai mentioneaza si nisipul sau pietrisul dar eu inca nu am incercat);
4. black worms
5. hrana pt. ei (eu am folosit tablete de spirulina administrate o data pe zi sau la 2 zile functie de cum vedeam ca o consuma).
Inmultirea este putin mai ciudata la black worms decat in cazul celorlalte culturi deoarece ei se inmultesc f greu pe cale sexuala. In schimb se reproduc f usor prin fragmentare. Ce inseamna fragmentare? Inseamna ca daca un viermisor este taiat in 2 sau 3 bucati, fiecare parte va supravietui si va creste rapid formand un vierme complet. Pt. a inmulti black worms trebuie deci folosita metoda fragmentarii. Practic aceasta inseamna ca din cand in cand sa ,,greblam” fundul bazinului cu un obiect care noua ni se pare potrivit pt aceasta (in lipsa de inspiratie eu am folosit bete pt frigarui). Aceasta agitatie a apei are rolul de a induce si grabi fragmentarea viermilor. Si eu inca mai experimentez ca sa gasesc cea mai buna cale de a i creste dar informatiile in domeniu fiind f putine sunt inca nevoit sa abordez problema empiric.
Rotiferi de apa dulce (Brachionus calyciflorus)
Avem nevoie de:
1. un recipient mic (de regula intre 1 si 5 litri) cu apa mai veche declorinata;
2. rotiferi;
3. hrana pt ei distribuita odata pe zi sau la doua zile (hrana praf pe care o trimit odata cu cultura)
Nu se foloseste substrat si nici aerarea apei.
|
|
 |
alnorpm
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/10/2011 19:24:57
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#6
|
alnorpm
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/9e7ba617ad9e69b39bd0c29335b79629.jpg)
Joined: 06/08/2010 23:39:46
Messages: 26
Location: Arad
IP:
Offline
|
Salut , vreau o cultura de white worms, cum procedam?
|
Adevarul e dincolo de noi ! |
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/10/2011 19:34:27
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#7
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
Salut
Trimite mi te rog adresa si numele tau complet pe pm. O sa ti trimit colet cu plata ramburs. Imediat ce mi trimiti adresa eu iti pun coletul la posta.
Cu stima,
Ioan
alnorpm wrote:Salut , vreau o cultura de white worms, cum procedam?
|
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/10/2011 08:29:58
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#8
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
Momentan nu mai sunt disponibili la vanzare white worms, Am bagat culturile de white worms la refacut si astept sa se dezvolte din nou. Celelalte culturi raman in continuare la oferta.
|
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/10/2011 00:13:33
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#9
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
Update:
Vand culturi (de start) hrana vie de daphnia moina, dero worms, black worms, white worms, grindal, microviermi, rotiferi.
Daphnia Moina: 40 lei
Dero worms (microfex worms): 40 lei
Black worms (Lumbriculus variegatus) : 40 lei
Grindal(Enchytraeus buchholzi): 20 lei
White worms(Enchytraeus albidus): 20 lei
Microviermi: 10 lei
Rotiferi de apa dulce (Brachionus calyciflorus): 20 lei
La aceste preturi se mai adauga 10 lei reprezentant costul trasnportului prin posta romana si al ambalarii.
La o comanda de peste 80 lei se ofera gratuit, la alegere, o cultura de start de white worms, grindal, microviermi sau rotiferi.
Oferta la pachet: daphnia moina+dero worms+black worms - pretul este de 100 lei plus 10 lei(transport si ambalare). La acest pachet de 100 lei se ofera gratuit o cultura la alegere intre white worms, grindal, microviermi, rotiferi)
|
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 01/11/2011 11:01:37
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#10
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
Incepand de astazi rotiferii sunt disponibili atat sub forma de cultura vie, cu exemplare mature, cat si sub forma uscata - oua de rotiferi, care pot fi puse la eclozat in apa dulce aproape similar cu cazul oualor de artemia.
|
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 07/11/2011 11:05:05
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#11
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
Momentan nu mai este disponibila daphnia moina.
|
|
 |
puiutu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2011 13:09:46
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#12
|
puiutu
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3eae62bba9ddf64f69d49dc48e2dd214.jpg)
Joined: 06/04/2010 16:57:38
Messages: 63
Location: Bucuresti, Brancoveanu
IP:
Offline
|
Am luat o cultura de dero worm de la Ioani, a ajuns in doua zile dupa ce am plasat comanda.
Ambalare ireprosabila, instructiuni detaliate, comunicare excelenta, seriozitate si promptitudine.
Multumesc.
|
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/11/2011 14:48:11
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#13
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
Culturile de daphnia moina sunt din nou disponibile la vanzare.
|
|
 |
calin
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/12/2011 21:09:30
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#14
|
calin
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/24687153743eadc6086359.jpg)
Joined: 06/10/2003 17:26:05
Messages: 351
Location: Orastie
IP:
Offline
|
Cu rotiferi astia nu sunt in clar ca mancare daca se termina ce trimiti in pachet ce le mai putem da, sau de unde cumparam ce sa le dam si ce anume?
|
[Acvarii 2019 url=http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45626.page] |
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/12/2011 09:21:04
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#15
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
calin wrote:Cu rotiferi astia nu sunt in clar ca mancare daca se termina ce trimiti in pachet ce le mai putem da, sau de unde cumparam ce sa le dam si ce anume?
Sunt mai multe variante de hranire destul de simple si fara costuri mari:
1. apa verde - eu initial, mai ales dupa ce citisem pe niste site uri straine, eram disperat sa am in permanenta ,,apa verde" pt. ca eu credeam ca pt cresterea rotiferilor si a daphniilor ,,apa verde" este indispensabila. Este f simplu de obtinut apa verde. Se pune intr un loc aflat cat mai aproape de fereastra un recipient cu apa mai veche dintr un acvariu. Vara cand este soare puternic, este posibil ca si in cateva zile sa avem deja ,,apa verde".
2.Drojdie uscata in amestec cu hrana pt pesti (eu am folosit granule f fine pt. pui) amestecate in proportie relativ egala in ceea ce priveste volumul. In fapt aceasta este hrana cea mai simpla si usor de obtinut. Se pune f putin din aceste amestec intr un paharel si apoi de adauga apa. Dupa ce amestecul s a inmuiat bine il amestecam pana se dilueaza complet in apa. Turnam lichidul astfel obtinut in cultura de rotiferi. Atentie sa nu punem prea multa hrana pt ca putem strica calitatea apei si implicit omori rotiferii. Deci este necesara atentie in dozarea hranei. Rotiferii se hranesc filtrand apa si in mod normal nu ar mai trebui sa adaugam alta hrana pana cand apa nu redevine limpede.
3.Tablete de spirulina - se prepara la fel ca la punctul 2 si se administreaza lichidul astfel obtinut in doze mici proportionale cu marimea culturii.
Personal eu am renuntat de ceva vreme la reteta cu ,,apa verde" in favoarea celor de la pct. 2 si 3 si pot spune ca merg f bine.
|
|
 |
Ioani
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/01/2012 19:48:34
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
#16
|
Ioani
Junior member
Joined: 22/11/2010 23:27:01
Messages: 43
Location: Ploiesti
IP:
Offline
|
In perioada aceasta, datorita temperaturilor scazute, trimit in tara acolo unde sunt legaturi directe (tren, maxi taxi etc). La inceputul lui martie voi relua livrarile prin posta romana.
|
|
 |
|