[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alge in bazin de pastravi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
clopotel
Member
[Avatar]

Joined: 23/08/2010 17:51:19
Messages: 150
Location: Brasov, Tarlungeni
IP:
Offline

Salutare!
In bazinul meu de pastravi, au inceput sa apara algedestul de multe).PE toti peretii bazinului, chiar si pe fund au aparut niste alge verzi-maronii.
Imi puteti spune de la ce au aparut? sau cu ce pot fi tratate?


P.S: Bazinul este din beton.





Mutumesc!

Acvariul meu: http://www.youtube.com/watch?v=-6uIRAqQ1xE

[Email] [WWW] [Yahoo!]
Virj
Junior member
[Avatar]

Joined: 26/07/2011 14:07:33
Messages: 97
Location: Timisoara
IP:
Offline

La un simplu search pe gugal, uite ce am gasit:
"Fitoplanctonul este de 10-15 ori mai abundent în helesteele fertilizate decât în lacurile naturale. Trebuie subliniat faptul ca helesteele fura 212h73c jate au conditii similare helesteelor fertilizate. Diatomeele si Cloroficeele au efecte pozitive asupra ecosistemului acvatic Viteza lor de multiplicare fiind foarte mare si în cresterea si dezvoltarea lor folosind azotul organic si mineral, contribuie la autoepurarea mediului. Dezvoltarea excesiva a acestor alge are loc în lipsa marilor consumatori - formele mari de zooplancton si pestii fitoplanctonofagi - are ca urmare o saracire a mediului în azot si sedimentarea unor cantitati foarte mari de alge moarte care intra în descompunere sub actiunea bacteriilor, cu un consum apreciabil de oxigen, ceea ce creeaza conditii favorizante dezvoltarii algelor albastre. Algele albastre au tendinta de a se dezvolta când algele verzi sunt în declin si au capacitatea de a se adapta la conditii nefavorabile de mediu. Majoritatea speciilor de alge albastre nu sunt consumate nici de zooplancton si nici de pesti. Prezenta lor accentueaza starea de degradare a mediului, perturbând serios regimul gazos al apei si poate induce asfixierea populatiilor piscicole. Moartea si sedimentarea acestor alge au ca urmare accentuarea proceselor chimice si biologice de degradare, cu consum de oxigen." luat de aici: http://www.scritube.com/timp-liber/pescuit/Relatiile-dintre-grupele-de-or91271.php
Fiind afara, poate si in bataie directa a razelor soarelui o sa fie alge tot timpul in el, iar cele unicelulare care dau culoare apei nu se dezvolta datorita filtrarii (cred), ramanand doar cele filamentoase de pe peretii bazinului.
Pentru combatere, metoda cea mai eficienta e sa faci curatire mecanica si nu sa umplii apa cu tot felul de solutii si porcarii.

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com